020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Vijf redenen om een cruise te maken met Crystal Cruises

Crystal Cruises neemt een bijzondere plaats in bij de vijf sterren cruisemaatschappijen. De Crystal Symphony en Crystal Serenity zijn wat groter dan de schepen van Seabourn, Silversea Cruises of Regent Seven Seas Cruises en winnen elk jaar aan populariteit bij Nederlandse cruisepassagiers. Maar wat maakt de cruiseschepen van Crystal Cruises nou zo bijzonder? We zetten de vijf belangrijkste redenen graag op een rijtje.

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenCrystal Symphony voor anker bij St. Barts

1. GROTERE SCHEPEN, PERFECT ONDERHOUDEN

Met een capaciteit van 848 tot 980 gasten zijn Crystal Symphony en Crystal Serenity een tandje groter dan u zou verwachten van een vijf sterren rederij. Toch is dat juist waarom zo veel mensen kiezen voor Crystal Cruises. Immers, de schepen zijn "echte" cruiseschepen met hoge plafonds, een groot atrium en een houten promenadedek dat het schip omcirkelt. Crystal Cruises neemt het onderhoud van haar schepen zeer serieus en wij kennen geen andere rederij die zo veel zorg (en geld) besteed aan het up-to-date houden van hutten, lounges en restaurants.

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenHut met balkon op de Crystal Serenity

Op regelmatige basis worden beide schepen verbouwd waarbij het steeds verbazingwekkend is hoe de rederij op deze manier nieuwe trends volgt. Zo biedt Crystal Cruises hutten die over een luchtzuiveringsinstallatie beschikken, waren ze de eerste met een Internet Café en een specialiteitenrestaurant van een sterrenchef en zijn veel zaken die nu gemeengoed zijn op andere luxe schepen ontstaan in de Crystal directiekantoren. Crystal Cruises is in veel opzichten een trendsetter, niet in de laatste plaats door de prachtige reisroutes die de schepen over de hele wereld brengen en waarbij de schepen in veel havens langere tijd afmeren. Van Bora Bora tot Boston; Crystal Cruises is overal thuis.

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenAtrium op de Crystal Symphony

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenAtrium op de Crystal Serenity

De rederij heeft een ongelooflijk trouwe klantenkring uit de hele wereld. Dat zorgt voor een opvallend internationale sfeer. Wat Crystal Cruises ook bijzonder maakt is de invloed van de overwegend Oostenrijkse hotelafdeling die verantwoordelijk is voor service, eten en drinken. Alhoewel de rederij haar hoofdkantoor heeft in Los Angeles zal het u aan boord opvallen dat de service en maaltijden een duidelijk Europese invloed verraden.

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenCrystal Serenity dessert

Crystal Cruises biedt van alle vijfsterren rederijen het meest omvangrijke activiteitenprogramma. Op iedere cruise varen gastsprekers mee die de passagiers een waardevolle achtergrond geven bij de bestemmingen. Er zijn ook themacruises waarbij sprekers uit een bepaald vakgebied aan boord komen. Naast lezingen kunnen gasten van de Crystal Serenity en Crystal Symphony deelnemen aan gratis cursussen, waaronder keyboard spelen, online fotobewerking en bridge. Op de meeste cruises zijn er bovendien "Gentlemen Hosts" aan boord die 's avonds op de dansvloer te vinden zijn. En het entertainment met Broadway shows en gastentertainers wordt bij Crystal Cruises algemeen als zeer goed beoordeeld.

2. CULINAIR GENIETEN

Iedereen die ooit een cruise heeft gemaakt met Crystal Cruises zal het beamen: de maaltijden aan boord zijn écht heel erg goed en worden met grote zorg bereid en geserveerd. In het Waterside hoofdrestaurant is de menukaart elke avond opgedeeld in een dagelijks wisselend "Crystal Classics" gedeelte met meer traditionele gerechten en een "Modern Cuisine" met gerechten die nét iets gedurfder en moderner zijn. U kunt vrij kiezen uit beide categorieën en u zult onder de indruk zijn van de presentatie.

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boeken

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenVoorbeeldmenu van het diner in het Waterside Restaurant

Crystal Cruises was een van de eerste rederijen die specialiteitenrestaurants introduceerde. Al vele jaren ongekend populair is Prego, het Italiaanse restaurant waar we de champignonsoep en de aan tafel bereide carpaccio van harte kunnen aanbevelen. Uniek op Crystal Serenity en Crystal Symphony is Umi Uma, het Japanse restaurant van topkok Nobu Matsuhisa. In dit restaurant moét u gewoon een keer gegeten hebben; of het nu aan de sushibar is of in het a la carte gedeelte waar we memorabele bento boxes geserveerd kregen vol delicate gerechten.

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenCrystal Serenity voorgerecht

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenKaviaar en een yoghurt parfait in het Waterside Restaurant

Maar er is meer: het fantastische buffetrestaurant tovert 's avonds om tot Braziliaanse Churrascaria. Inclusief marktkraampje waar verse mohito's en caiperinha's gemixt worden. Een van onze favorieten is Silk op Crystal Symphony waar je 's middags en 's avonds terecht kunt voor Chinese specialiteiten. Chinees? Op een cruiseschip? We kunnen het van harte aanraden. Niet alleen bij het diner maar ook overdag is de keuze enorm. Zeer popoulair is The Bistro, gelegen aan het atrium. Hier vindt u een bar met fantastische specialiteitenkoffie's. Of een glaasje wijn. Op het buffet treft u gedurende de dag steeds andere zaken aan: van ontbijt tot koffie-met-taart, van lichte lunch tot luxe borrelhapjes en kazen. The Bistro is ideaal om 's morgens voor het aan land gaan een kop koffie en een croissant te bestellen. En dit is Crystal Cruises, dus voor specialiteitenrestaurants, cappuccino of wijn betaalt u niets extra's.

3. BEMANNING

Uitstekend personeel kan een cruise onvergetelijk maken. We hebben er lang over gepraat, maar onze ervaring is dat de bemanning van de Crystal Symphony en Crystal Serenity echt het verschil maakt. Toen we aan boord vroegen wat het geheim was kregen we te horen: "We hire staff on attitude". Vast staat wel dat de rederij niet beknibbeld op personeelskosten: met 655 bemanningsleden voor 980 gasten kunt u rekenen op zeer persoonlijke service.

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenCrystal Symphony Koningsdag verrassing

Een groot aantal bemanningsleden werken al lang bij Crystal Cruises en dat is te merken. We hebben veel gesprekken gehad aan boord en de bemanning is zonder uitzondering trots om bij Crystal Cruises te werken en oprecht geïnteresseerd in de gasten. Een beetje humor wordt niet uit de weg gegaan en zo scheppen ze een sfeer aan boord die uniek te noemen is. De aandacht voor detail is verbluffend. Als het regent staan er paraplu's klaar bij de gangway. Als het warm is wordt er voor een verkoelend drankje gezorgd. Ooit voeren we op Koningsdag aan boord van de Crystal Symphony en vonden we 's avonds in onze hut een schaaltje met vier oranje petitfours en een kaartje met "Happy King's Day Celebration".

4. RUIMTE, RUIMTE, RUIMTE

Het grote voordeel van het varen op een groter schip is ruimte. Crystal Symphony en Crystal Serenity bieden veel meer ruimte dan gemiddelde cruiseschepen. In de lounges en restaurants is het nooit te druk; op het buitenterras van het buffetrestaurant en op het zonnedek is er altijd plaats. Over dat zonnedek gesproken: dat alleen is een reden om voor Crystal Cruises te kiezen. U vindt er trendy loungebanken waar het tot na zonsondergang goed toeven is; zeker als de ober uw favoriete (all-inclusive) drankje aanreikt. Of niet schroomt om een mandje frites te halen omdat u daar nou eenmaal zo'n trek in hebt. Het zonnedek is meestal een oase van rust; alleen op zeedagen is er af en toe live muziek. En om het gevoel van ruimte te benadrukken: het is vrij normaal om een schaduwplaats én een zonplaats te hebben waarbij u naar believen kunt rouleren tussen loungebank en ligbed.

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenCrystal Serenity zonnedek en zwembad

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenCrystal Serenity zonnedek en zwembad

5. WAAR VOOR UW GELD

Omdat de standaardhutten relatief compact zijn (maar natuurlijk van alle gemakken voorzien) kunt u voor zeer aantrekkelijke tarieven een cruise boeken met Crystal Cruises waarbij u wel geniet van alle vijf-sterren luxe. Niet alleen alle maaltijden (ook in specialiteitenrestaurants) en fooien zijn inbegrepen bij de reissom, ook voor uw drankjes krijgt u geen rekening. En laat het aan Crystal Cruises over om u ook op dat gebied te verrassen. De wijnen die bij de maaltijden geserveerd worden zijn uitstekend en met de speciale Gin & Tonic kaart bewijst de rederij nog eens dat het met de tijd meegaat. Maar toch... we hoorden een klant om zoete witte wijn vragen en dat bleek in de betreffende bar niet voorradig, waarop de ober vroeg of de klant wilde vertrouwen op de creatieve geest van de bartender. Uiteindelijk werd er een fantastisch alternatief drankje geserveerd. Dát is wat Crystal Cruises zo uniek maakt. Probeer het en u zult positief verrast zijn!

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boekenCrystal Cruises gin & tonic menu

Vijf redenen om een cruise met Crystal Cruises te boeken

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Crystal Cruises, altijd tegen de scherpste prijs en met zeer concurrerende vliegtarieven. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen met Crystal Cruises

Alle foto's © VCK Cruises

Over de auteur

Harriet Pennycook

Harriet Pennycook

Harriet heeft het "multitasken" tot kunstvorm verheven in de twintig jaar die ze bij VCK Cruises werkt. Ooit dacht ze dat ze uitgekeken was bij VCK Cruises maar een acht maanden durende reis door Australië en Nieuw-Zeeland bracht haar tot nieuwe inzichten. Tot onze grote vreugde keerde Harriet terug bij VCK Cruises om er niet meer uitgekeken te raken. 

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine