020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Vijf redenen om met Azamara® te varen

Azamara® doet dingen anders dan veel andere cruisemaatschappijen. We zetten de vijf belangrijkste verschillen in dit artikel voor u op een rijtje.

1. VARENDE BOUTIQUE HOTELS

De drie schepen van Azamara® vervoeren samen minder passagiers dan één middelgroot cruiseschip. Met een capaciteit van 702 passagiers kunnen de Azamara Journey, Azamara Quest en Azamara Pursuit het beste gezien worden als varende boutique hotels. De 181 meter lange zusterschepen zijn niet te groot en zeker niet te klein. Zo vindt u aan boord diverse specialiteitenrestaurants, een ruime fitness ruimte, een bibliotheek en een keuze uit bars en lounges. De inrichting is modern maar ademt rust uit. De service is attent, maar niet overdreven. Onze favoriete ruimte is The Living Room, hoog op het schip gelegen en met een fantastisch uitzicht op land en zee door een muur van glas. Hier kunt u op elk uur van de dag terecht; 's avonds gaan de voetjes van de vloer!

Azamara Club Cruises - cruiseschip in Nice

Azamara Club Cruises - The Living Room

Azamara Club Cruises - The Den

2. VAARROUTES & BESTEMMINGEN

Het voordeel van een kleiner schip is dat er meer plaatsen te bezoeken zijn. Met de komst van de Azamara Pursuit, het derde schip in de vloot, worden nu cruises aangeboden naar alle werelddelen, inclusief Australië, Afrika en Antarctica. De CEO van Azamara® praat vaak over "destination immersion", wat zich het best laat vertalen als "diepgang op bestemmingen". Het is vrij uniek dat een rederij een cruise aanbiedt naar slechts één land; Azamara® doet dat naar bijvoorbeeld Frankrijk, Italië, Spanje, Japan en Nieuw-Zeeland. Daarnaast blijven de schepen langer dan gemiddeld in de haven en zijn meerdaagse aanlopen eerder regel dan uitzondering. Om er voor te zorgen dat de Azamara® passagier een goede indruk van de regio krijgt wordt een heel scala aan innovatie landexcursies aangeboden.

Azamara Club Cruises - cruiseschip in Cannes

Azamara Club Cruises - cruiseschip in Villefranche

3. AZAMAZING EVENING

Op praktisch iedere cruise van 7 nachten en langer is er één onbetwist hoogtepunt: de Azamazing Evening. Azamara® organiseert dan aan land een speciale avond voor al haar gasten. Ooit woonden wij een klassiek concert bij in een prachtig theater in Livorno; een andere keer werden we uitgenodigd voor een typisch Franse boerenmarkt waarbij het entertainment verzorgd werd door een professioneel ensemble uit Parijs. Zo'n Azamazing Evening is uniek en maakt grote indruk, niet alleen door de kwaliteit van het gebodene maar ook door de indrukwekkende logistiek die er voor zorgt dat 700 passagiers tegelijk kunnen genieten van een spektakel aan land.

Azamara Club Cruises - Azamazing Evening Livorno

Azamara Club Cruises - Azamazing Afternoon Cherbourg

4. ALL-INCLUSIVE

De schepen van Azamara® hebben een "all-inclusive" beleid. Dat betekent dat uw maaltijden, drankjes (ook alcoholische) en fooien bij de reissom zijn inbegrepen. Anders dan de meer exclusieve rederijen zijn niet alle drankjes inbegrepen en beperkt het assortiment zich tot de meer standaard merken bier en sterke drank. Heeft u behoefte aan die speciale gin of wiskey, dan betaalt u een schappelijke toeslag. Het meest populair is het Mosaic Cafe op dek 5 waar de hele dag de heerlijkste koffiespecialiteiten worden geserveerd. Inbegrepen bij de reissom! Ook voor uw glas wijn hoeft u niet af te rekenen; houdt u er wel rekening mee dat er iedere dag een nieuwe huiswijn (rood of wit) wordt geserveerd en dat de meer exclusieve wijnen verkocht worden tegen een toeslag.

Azamara Club Cruises - Diner menu

Azamara Club Cruises - Bar lijst

5. SERVICE

Azamara® is onderdeel van Royal Caribbean International, een van de grootste cruisemaatschappijen ter wereld. De vriendelijke service die Royal Caribbean zo populair heeft gemaakt vindt u in zekere mate ook terug op Azamara® - maar dan een niveau hoger. Dat betekent zeker niet dat de sfeer stijf of opgeprikt is; verre van dat. Op Azamara® schepen hangt immers een hele relaxte, gemoedelijke sfeer. Op de populaire "White Night" eten de meeste gasten bij het zwembad en is het daarna een drukte van belang op de dansvloer onder de sterren als de scheepsband populaire hits speelt. In de tussentijd vaart het Azamara® cruiseschip door naar de volgende haven en de volgende ontdekking.

Azamara Club Cruises - White Night Villefranche

Azamara Club Cruises - White Night

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Azamara®, altijd tegen de scherpste prijs en met zeer concurrerende vliegtarieven. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen met Azamara®.

Alle foto's © VCK Cruises

Gerelateerde artikelen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het 88 pagina's tellende inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's, tips én reizen van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine