020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Top 6: de mooiste en leukste cruise schip bars

Een cruiseschip zonder bar is als een auto zonder stuurwiel. Voor de meeste cruisemaatschappijen zijn de bars belangrijke inkomstenbronnen en trekken ze alle registers open om u naar binnen te lokken voor een drankje. Of twee. Tegenwoordig zijn er zeegaande champagnebars, tequila hutten, whiskylokalen en biertuinen op schepen zo groot als een stad. Maar wat zijn nou onze favoriete bars? Het was moeilijk kiezen maar hier is onze top 6 - in willekeurige volgorde.

Europa 2 - Hapag-Lloyd Cruises
Piano Bar

Piano Bar op het cruiseschip Europa 2 van Hapag-Lloyd Cruises

Stap aan boord van Hapag-Lloyd Cruises' Europa 2 en u treedt binnen in een andere wereld. De strakke, moderne lobby lijkt in niets op de over gedecoreerde atria op andere cruiseschepen. Aan bakboordzijde is de Piano Bar, zowel overdag als ’s avonds zeer populair. ’s Morgens bestellen veel gasten hier een cappuccino voordat ze aan wal gaan; bij het terugkomen klinken ze op het goede leven op dit prachtige cruiseschip. Een leuk wetenswaardigheidje: het zeer stijlvolle bijna zakelijke interieur van Europa 2 is grotendeels ontworpen door het Duitse architectenbureau PartnerShip Design, die bekend geworden zijn om hun speelse en kleurrijke inrichting van de AIDA schepen.

SeaDream I - SeaDream Yacht Club
Top of the Yacht Bar

Top of the Yacht Bar op het cruiseschip SeaDream I van SeaDream Yacht Club

De twee luxe jachten van SeaDream Yacht Club bieden plaats aan 96 gasten en zijn ontworpen voor mooi weer. Op de SeaDream I en II vindt u dus een buitenrestaurant, een watersport platform en kunt u zelfs onder de sterren slapen. Het is dus geen verrassing dat deze schepen ook een buitenbar hebben met de toepasselijk naam: "Top of the Yacht Bar". Zonder enige twijfel de meest populaire plek aan boord op warme avonden in de Middellandse Zee of Caribbean!

Riviera - Oceania Cruises
Martini Bar

Martini Bar op het cruiseschip Riviera van Oceania Cruises

Toen Oceania Cruises in 2011 de Marina introduceerde waren alle critici het eens: dit was een schip om rekening mee te houden. Marina en haar jongere zuster Riviera zijn dan ook erg populair gebleken met hun luxe, maar informele sfeer. Als de zon ondergaat komen veel gasten samen in de sfeervolle Martini Bar voor een drankje. De bar werd ontworpen door de Noorse architectenfirma Yran & Storbraaten en heeft gedurfde kleuren met opvallende originele kunstwerken.

Seven Seas Explorer - Regent Seven Seas Cruises
Explorer Lounge

Explorer Lounge Bar op het cruiseschip Seven Seas Explorer van Regent Seven Seas Cruises

Regent Seven Seas Cruises introduceerde haar nieuwe Seven Seas Seas Explorer in 2016 als “The Most Luxurious Cruise Ship Ever Built”. Die boute slogan richtte zich vooral op de zeer exclusieve inrichting met kristallen kroonluchters en schilderijen van Picasso. Toch is de sfeer op Seven Seas Explorer verre van formeel. In het hart van het schip ligt de uitnodigende Explorer Lounge, naast het grootste restaurant en tegenover het casino. Meest in het oog springend is het hoge plafond en de gedempte verlichting die de bar de stijlvolle uitstraling van een luxe hotelbar geven.

Crystal Symphony – Crystal Cruises
Avenue Saloon

Avenue Saloon op het cruiseschip Crystal Symphony van Crystal Cruises

Binnen de luxe branche is de Crystal Symphony een wat groter schip, maar de Avenue Saloon is heerlijk intiem gehouden. De parketvloer met vloerkleden, de shutters voor de ramen, de huispianist en de vrolijke maar oh zo attente bediening zorgen voor een unieke, bijna café-achtige sfeer ’s avonds. We hebben hier avonden meegemaakt waarbij de stoelen aan de kant gingen en passagiers spontaan begonnen te dansen. Onvergetelijk.

Celebrity Eclipse – Celebrity Cruises
Sunset Bar

Sunset Bar op het cruiseschip Celebrity Eclipse van Celebrity Cruises

Eerlijk is eerlijk, toen we hoorden dat er een cruiseschip kwam met een grasveld dachten we dat dat alleen een gadget was. Inmiddels zijn de Celebrity Solstice en haar vier zusters al een aantal jaren in de vaart en is The Lawn Club een van de meest populaire plaatsen aan boord. Ideaal voor picknicks, kaas & wijn feestjes bij zonsondergang of een potje croquet. Direct aangrenzend aan The Lawn Club ligt de Sunset Bar. Dit is een bar van nú met comfortabele banken, een ontspannen loungebeat en schitterend uitzicht. Wat ons betreft een van de leukste bars.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van de meest toonaangevende cruisemaatschappijen, altijd tegen de scherpste prijs en met zeer concurrerende vliegtarieven. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's © VCK Cruises en betreffende rederijen

Belangrijk: informatie in dit artikel was correct ten tijde van publicatie (november 2019) maar kan sindsdien gewijzigd zijn.

Over de auteur

Bregitta Hoeflaak

Bregitta Hoeflaak

Bregitta is Product Coordinator bij VCK Cruises. Hotelovernachtingen, vluchten of speciale kindertarieven: het samenstellen van een cruise is zelden eenvoudig. Maar calculatiewonder Bregitta zorgt ervoor dat de reizen voor iedereen begrijpelijk en overzichtelijk worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder