020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Achtentwintig jaar terug in de tijd: 6 november 1992

Er zijn cruises die je je leven lang niet zult vergeten. Mijn week aan boord van de iconische Norway van Norwegian Cruise Line was er zo een. In 1962 werd dit schip als France in dienst gesteld op de trans-Atlantische dienst van Le Havre naar New York.

Voor passagiers in de 1e klasse was niets te gek: haute cuisine, de beste service. Maar al snel luidde de opkomst van het vliegverkeer het einde van de trans-Atlantische dienst in. Haar laatste jaren onder Franse vlag waren een aaneenschakeling van slecht geboekte cruises en arbeidsconflicten. De France werd opgelegd in Le Havre en in 1979 gekocht door de Noorse reder Knut Kloster die het schip omdoopte tot Norway en grondig liet verbouwen tot cruiseschip. Onder de vlag van Norwegian Caribbean Line (nu Norwegian Cruise Line) heeft de Norway vele jaren zeer succesvol cruises uitgevoerd in het Caribisch gebied. We fotografeerden het schip op 6 november 1992 bij Great Stirrup Cay, ook tegenwoordig nog het privé eiland van de rederij in de Bahamas.

ss Norway cruiseschip Norwegian Cruise Line
ss Norway cruiseschip Norwegian Cruise LineDe Norway bij Great Stirrup Cay, Bahamas op 6 november 1992. Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine