020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

AmaWaterways introduceert luxe riviercruises in Colombia

Na het succes van hun riviercruises in Europa, Azië en Afrika is AmaWaterways klaar om een vierde continent op te zoeken: Zuid-Amerika! In het voorjaar van 2024 introduceert de prestigieuze rederij een gloednieuw product: luxe cruises over de Magdalena rivier in Colombia.

AmaWaterways river cruises Magdalena River ColombiaImpressie van de AmaMagdalena - © AmaWaterways

In 1975 reisde Rudi Schreiner, mede-oprichter en President van AmaWaterways per vlot over de Amazone. Daar werd de basis gelegd voor het toekomstige succes van AmaWaterways. In 2021, zesenveertig jaar later, bezocht hij Colombia in het gezelschap van mede-oprichter Kristin Karst om te onderzoeken of er een mogelijkheid was om daar riviercruises aan te bieden. Al snel was het antwoord een volmondig JA!

Gabriel García Márquez beschreef de Rio Magdalena als de rivier van het leven, de culturele ruggengraat van Colombia. De ruim 1500 kilometer lange river ontspringt in de Andes en mondt uit in de Caribische Zee. Op de tropische oevers vindt u prachtige koloniale steden met vriendelijke bevolking die dansen op de klanken van Zuid-Amerika. In de rivier zwemmen schildpadden en krokodillen en met een beetje geluk ziet u vogels die u alleen hier kunt zien. Dit belooft een riviercruise te worden die zijn weerga niet kent.

AmaWaterways river cruises Magdalena River ColombiaDe Magdalena rivier, Colombia

AmaWaterways pakt het ambitieus aan en laat maar liefst twee unieke schepen bouwen voor deze nieuwe cruises. De AmaMagdalena en AmaMelodia worden in het voorjaar van 2024 in de vaart genomen en bieden plaats aan maximaal 64 gasten in ruime hutten en suites met balkon. Beide schepen zijn 65 meter lang en 13 meter breed, klein genoeg om zeer persoonlijke cruise ervaring te bieden. De interieurs van beide schepen weerspiegelen de bestemming, met tropische, warme kleuren en natuurlijke materialen. Elke cruise zal begeleid worden door lokale gidsen; zoals u van AmaWaterways gewend bent zijn de excursies bij de reissom inbegrepen.

U vaart in een week van Cartagena naar Barranquila (of vice versa). Direct na inscheping in de prachtige Caraïbische stad Cartagena maakt u kennis met de hippe wijk Getsemani met zijn kleurrijke huizen. Tijdens een cruise door de baai van Cartagena ontmoet u uw medereizigers en geniet u van een koffie en rum proeverij. De volgende dag staat een bezoek aan Palenque op het programma, waar lokale artiesten er voor zorgen dat u staat te dansen in de straten. In Calamar maakt u een rondrit per "paola" ofwel fietstaxi. Op de derde dag van de cruise maakt u een schitterende cruise over het mooiste deel van de rivier voordat uw schip aanlegt in de fascinerende stad Mompox. Hier verborgen de Spanjaarden hun goud om er voorkomen dat het gevonden werd door de piraten van Cartagena.

AmaWaterways river cruises Magdalena River ColombiaMompox aan de Magdalena rivier, Colombia - Foto © AmaWaterways

In de mooie binnenstad van Mopox vindt u veel gastronomische restaurants, mooie hotels en uitgaansgelegenheden. U wordt getrakteerd op een jazz optreden en maakt een excursie naar natuurgebieden vol exotische flora en fauna. Ook kunt u er voor kiezen om een wandeltocht te maken door het historische centrum. Na vertrek uit Mompox kunt u ontspannen in het zwembad of het zonnedek van uw schip terwijl u geniet van het schitterende uitzicht. In de stad El Banco nodigt AmaWaterways u uit voor een avondprogramma aan land met een authentiek diner en lokaal entertainment. In Magangue gaat u op zoek naar zeldzame vogelsoorten en in Nueva Venecia vaart u langs de paalwoningen van vissers die hier een dorp in het water hebben gebouwd. De cruise wordt afgesloten in Barranquila, de bruisende kuststad waar de Colombiaanse cultuur gevierd wordt met een exclusief carnavalsevenement.

AmaWaterways river cruises Magdalena River ColombiaDe schitterende binnenstad van Cartagena, Colombia

De cruises over de Magdalena rivier zijn te combineren met speciale landprogramma's in Cartagena, Médellin en Panama. Laat het aan AmaWaterways over om u te verrassen met een uitstekend culinair aanbod, mooie accommodatie en een fascinerend excursieprogramma. Een aanrader!

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder