020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

De Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines wordt gesloopt

Vorig jaar kondigde Fred. Olsen Cruise Lines aan dat zij de Amsterdam en Rotterdam van Holland America Line zouden kopen. Die aankoop betekende het vertrek uit de Fred. Olsen vloot van de twee ongelooflijk populaire zusterschepen Black Watch en Boudicca. Voor een van deze schepen is het doek nu gevallen.

cruiseschip Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuidenDe Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuiden in 2008. Foto © VCK Cruises

In 1973 werd de Royal Viking Sky in dienst genomen, de middelste van een drietal zusterschepen die de Noorse rederij Royal Viking Line had laten bouwen. De doelstelling bij het ontwerp van deze 178 meter lange schepen was duidelijk: ze moesten de meest luxueze cruise ervaring ter wereld bieden. Door glossy brochures en dure reclamecampagnes werd een voornamelijk Amerikaans publiek enthousiast gemaakt voor een luxe Royal Viking cruise. De drie schepen waren overal ter wereld thuis, vaak volledig volgeboekt. De vraag was zo groot dat de drie schepen in het begin van de tachtiger jaren met bijna 30 meter werden verlengd.

cruiseschip Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuiden

cruiseschip Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuiden

cruiseschip Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuidenIn 2008 namen we een kijkje aan boord van de Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines. Foto's © VCK Cruises

Toch kwam Royal Viking Line in onrustig water toen de rederij in 1984 werd verkocht aan Kloster Cruise, de toenmalige eigenaar van Norwegian Cruise Line. Die lieten twee nieuwe schepen voor Royal Viking Line bouwen, waaronder de Royal Viking Sun (later populair geworden als Holland America Line's Prinsendam). De Royal Viking Sky werd omgedoopt tot Sunward en op korte Caribische cruises ingezet. Toen dat geen succes bleek te zijn zwierf het schip jarenlang over de wereld. Steeds met een andere identiteit en een andere eigenaar. In 2005 werd ze gekocht door Fred. Olsen Cruise Lines die haar omdoopten tot Boudicca. Meer dan 15 jaar lang was ze een van de meest populaire schepen in de vloot. Met haar prachtige teakhouten promenade dek en ruime lounges en bars vervoerde ze de meest Engelse passagiers naar alle uithoeken van de aarde.

cruiseschip Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuiden

cruiseschip Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuiden

cruiseschip Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuidenIn 2008 namen we een kijkje aan boord van de Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines. Foto's © VCK Cruises

Eerlijk is eerlijk, de jaren begonnen te tellen voor de bijna 50 jaar oude Boudicca. In 2020 kocht Fred. Olsen Cruise Lines de Amsterdam en Rotterdam van Holland America Line en bood de Boudicca en haar zuster Black Watch te koop aan. Nieuwe eigenaar Miray International liet weten beide schepen als hotelschip in te willen zetten. Helaas was dat initiatief van korte duur, want vorige week arriveerde de Boudicca in Aliaga, Turkije waar het schip zal worden gesloopt. Over het lot van de Black Watch is op het moment van schrijven (mei 2021) nog niets bekend.

cruiseschip Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines in IJmuidenIn 2008 namen we een kijkje aan boord van de Boudicca van Fred. Olsen Cruise Lines. Foto © VCK Cruises

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder