020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Cunard annuleert wereldcruises in 2022

In de euforie van de herstart van cruisemaatschappijen was het nieuws van Cunard deze week wat ontnuchterend. De Britse rederij liet weten dat zij geen kans zien om de twee geplande wereldcruises in 2022 uit te voeren gezien de onzekere situatie in de wereld.

de vloot cruiseschepen van CunardDe Cunard vloot: Queen Victoria, Queen Mary 2 en Queen Elizabeth. Foto © Cunard

In januari 2022 zouden zowel de Queen Victoria als de Queen Mary 2 vanuit Southampton vertrekken voor drie maanden durende cruises rond de wereld. Door de complexe situatie rond COVID-19 in menig land heeft de rederij echter moeten besluiten om beide cruises te annuleren. Geboekte passagiers worden zoveel mogelijk omgeboekt naar Cunard wereldcruises in 2023. Naast de wereldcruises worden ook het geplande Australië seizoen van de Queen Elizabeth tussen oktober 2021 en maart 2022 geannuleerd.

cruiseschip Queen Elizabeth van CunardDe Queen Elizabeth van Cunard in het Noordzeekanaal. Foto © VCK Cruises

Toch heeft Cunard ook goed nieuws te melden. Op 19 juli verwelkomt de Queen Elizabeth haar eerste Britse gasten voor een cruise rond Engeland. Vanaf 13 oktober zijn ook international gasten weer welkom op de statige schepen. Vanaf 14 november zal ook de Queen Mary 2 haar transatlantische overtochten tussen Southampton en New York weer oppakken. In plaats van de wereldcruise zal de Queen Mary 2 deze winter een aantal langere reizen maken naar de Caraïbische Zee vanuit Southampton, New York en Hamburg.

cruiseschip Queen Mary 2 van CunardAan boord van de Queen Mary 2 op de Atlantische Oceaan. Foto © VCK Cruises

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine