020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Dagboek van een zonnige Seabourn cruise naar Griekenland

VCK expert Harriet Pennycook reisde in oktober 2021 een week mee met de all-inclusive Seabourn Ovation op een zonovergoten cruise langs de Griekse Eilanden. Speciaal voor Zeezicht blog hield ze een dagboek bij.

Zaterdag 2 oktober 2021

Negatief getest en met alle formulieren op zak meld ik me op Schiphol. Het is lang geleden dat ik hier was maar het voelt meteen vertrouwd. Hier ben ik dan, zittend in een KLM vliegtuig onderweg naar Athene. Onder me zie ik de besneeuwde Oostenrijkse Alpen. Hoe geweldig is dat! PLF formulier, QR code, testresultaat, paspoort: alles wordt gecontroleerd op het vliegveld van Athene. Na het ophalen van mijn bagage wacht daar een taxi op me, zo prettig is dat. Ik ben te vroeg bij het schip maar kan meteen inchecken. Inmiddels tover ik bedreven alle benodigde formulieren en codes tevoorschijn. In een hokje word ik nogmaals getest en moet ik 15 minuten wachten tot mijn persoonlijke nummer “77” op een TV scherm verschijnt. Ah, gelukkig.

cruise seabourn ovation middellandse zeeWelkom aan boord van de Seabourn Ovation! Foto's © VCK Cruises

Wauw, wat een grote suite! Een royale badkamer met aparte douche en bad en dubbele wastafel. Een ruim bed, een ruime zithoek, een ruim balkon. Er staat een fles champagne in de koeler. Het gevoel om weer aan boord van een cruiseschip te zijn is onbeschrijfelijk en het mooie is: we hoeven op deze reis geen mondkapjes te dragen.

Zondag 3 oktober 2021

Room service! Het ontbijt wordt bezorgd; compleet met gedekte tafel. De Seabourn Ovation is inmiddels voor anker gegaan bij Patmos. Met een tenderboot ga ik aan land. Het is mooi weer; zonnig en een briesje. Het dorpje is typisch Grieks; leuk om hier te zijn. Op een terras aan de haven drink ik een kop koffie en ik haal mijn 10.000 stappen met een fikse wandeling langs de mooie baai.

cruise seabourn ovation middellandse zeeDe Seabourn Ovation voor anker bij het Griekse eiland Patmos. Foto © VCK Cruises

Maandag 4 oktober 2021

Dierendag op zee. Ik ontbijt buiten bij de The Colonnade; daarna koffie drinken met oude bekenden die ik aan boord tegenkwam en lang niet had gezien. Het is prachtig weer en ik ben uitgenodigd om The Retreat te proberen. Dit privé dek met cabanas gegroepeerd rond een grote jacuzzi is normaliter tegen een toeslag te boeken. Badjas en slippers liggen klaar en obers serveren een speciaal lunchmenu: wat een luxe!

cruise seabourn ovation middellandse zeeThe Retreat op de Seabourn Ovation. Foto's © VCK Cruises

Het kledingadvies voor vanavond is “formal optional”. Ik kom bekenden tegen en uiteindelijk eten we met z’n vijven in The restaurant. Tonijncarpaccio, surf & turf en een cheesecake met witte chocolade en espresso. Heerlijk!

Dinsdag 5 oktober 2021

Cyprus is een nieuwe bestemming voor mij. Voordat ik aan land ga moet ik getest worden en wordt mijn temperatuur gemeten. Met een negatief testresultaat op zak stap ik in de tender. De Seabourn Ovation is voor anker gegaan bij Paphos, een badplaats aan de westkust van het eiland. Het is er heerlijk warm en ik volg een mooi wandelpad langs het kiezelstrand. Ik drink koffie in een hippe loungebar met uitzicht op “mijn” schip en schrijf een kaartje naar mijn moeder.

cruise seabourn ovation middellandse zeeDe Seabourn Ovation voor anker bij Paphos, Cyprus. Foto © VCK Cruises

Tijdens de Abba & Caviar Sailaway Party bij het zwembad vertrekken we uit Paphos. Voor het diner heb ik een tafel-voor-één gereserveerd in het sushi restaurant. Het eten is subliem en ik geniet met volle teugen. Japanse komkommersalade, sashimi van tonijn en zalm, California rolls. Ook de “Signature Cocktail” in het Sushi Restaurant is hemels, echt een aanrader. In mijn suite is het bed bezaaid met rozenblaadjes.

cruise seabourn ovation middellandse zeeDe kenmerkende Seabourn service. Foto's © VCK Cruises

Woensdag 6 oktober 2021

Ik ben om kwart voor zes al wakker en zie de zon spectaculair opkomen. Om zeven uur komt de loods aan boord en niet veel later legt de Seabourn Ovation aan in Rhodos. Vanuit de haven loop ik naar de noordpunt van Rhodos. Daar ligt Elli Beach waar ik besluit een duik in de Egeïsche Zee te nemen. Wat is dit fijn.

Net op tijd terug aan boord. Met cruise vrienden diner ik gezellig bij het “Earth & Ocean” buitenrestaurant. Bij het voorgerecht speelt Bruno uit de pianobar, halverwege het hoofdgerecht gevolgd door een openlucht Broadway show door The Barricade Boys.

Donderdag 7 oktober 2021

De zon schijnt volop als ik de gordijnen in mijn suite open. Daar bovenop een oude kraterrand ligt Thera, het wit gepleisterde hoofdplaatsje van Santorini. Er is een kabelbaan vanaf de pier naar het centrum van het dorp maar ik kies zowel heen als terug voor het ezel pad.

cruise seabourn ovation middellandse zeeDe Seabourn Ovation voor anker bij Santorini, Griekenland. Foto © VCK Cruises

Vanavond is het tijd om “The Grill by Thomas Keller” uit te proberen; het veelbesproken specialiteitenrestaurant van Seabourn. Verwacht geen haute cuisine, maar degelijke steaks en gegrilde vis. Na het diner speelt de band bij het zwembad en wordt er gedanst. Later verhuizen we naar The Club waar een DJ muziek draait. We hebben het fantastisch naar onze zin; het wordt een latertje.

Vrijdag 8 oktober 2021

De Seabourn Ovation ligt voor anker bij het Griekse plaatsje Monemvasia onder dreigende wolkenluchten. Eerst maar naar de Grand Salon voor een laatste Covid-test en een temperatuur check. In de Seabourn Square vier ik de uitslag met een heerlijke kop koffie van de barista. Ik wacht de hoosbui af en waag me daarna aan land. Op de hellingen van een heuvel ligt de prachtige schilderachtige oude stad van Monemvasia, je waant je hier terug in de tijd.

cruise seabourn ovation middellandse zeeMonemvasia, Griekenland. Foto © VCK Cruises

De zon schijnt weer als we terug aan boord een hapje eten bij The Patio. De Farewell Party bij het zwembad is een kippenvel moment. ’s Avonds combineren we het Sushi restaurant met The Colonnade waar een Grieks buffet geserveerd wordt. Het is er gezellig. Een laatste drankje bij het zwembad en dan toch echt naar de suite.

cruise seabourn ovation middellandse zeeFarewell Party bij het zwembad van de Seabourn Ovation. Foto © VCK Cruises

Zaterdag 9 oktober 2021

De Seabourn Ovation ligt weer in Piraeus en iedereen wordt geacht om 08.00 uur zijn of haar suite te verlaten. Mijn taxi rijdt volgens schema om 09.00 uur voor maar op de luchthaven moet ik nog anderhalf uur wachten tot de check-in opent voor mijn KLM vlucht.

Als ik de Alpen weer onder me zie denk ik terug aan de afgelopen week. Het was een hele leerzame reis waarbij door alle testen en eisen nog maar eens bewezen wordt dat een cruise een van de meest veilige manieren van reizen is in deze tijd. Het was een zonovergoten week op een prachtig, luxe, ruim schip waar ik me volledig thuis voelde, met een fijne sfeer, een prachtige suite en een fantastische bemanning. Een aanrader? Absoluut!

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder