020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

De beste manier om Oud & Nieuw te vieren: op een cruiseschip!

De feestdagen staan weer voor de deur. Elk jaar om deze tijd denk ik terug aan de twee keer dat ik met mijn vriendengroep een cruise boekte en zo mijn meest memorabele Oud en Nieuw vieringen beleefde. In dit artikel neem ik u een paar jaar terug in de tijd en varen we met de Norwegian Spirit en Norwegian Jade het nieuwe jaar in.

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipFeestversiering in het atrium van de Norwegian Jade op Oudjaarsdag

In 2013 maakten we een Oud en Nieuw cruise met de Norwegian Spirit vanuit Barcelona naar de Canarische Eilanden en Madeira. Onder een stralend blauwe hemel scheepten we op 30 december in op ons cruiseschip voor wat een onvergetelijke cruise zou worden. Een jaar later vlogen we naar Rome om in Civitavecchia aan boord te stappen van de Norwegian Jade om de Westelijke Middellandse Zee te verkennen. Qua sfeer en mix van passagiers waren deze twee cruises heel verschillend. Op de Norwegian Spirit voeren we op een "happy ship" waarbij alles leek te kloppen: uitstekend eten, fantastische persoonlijke service en prima weer. Op de grotere Norwegian Jade hing een andere sfeer; de bemanning leek ook wat meer afstandelijk en de mix van passagiers zorgde voor een meer anonieme ervaring. Toch was de Oud & Nieuw viering op beide cruiseschepen ronduit onvergetelijk; een fantastische manier om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar zorgeloos te beginnen.

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipZonsondergang op Oudjaarsavond aan boord van de Norwegian Spirit

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipDe Norwegian Spirit wordt in gereedheid gebracht voor een spetterende Oud & Nieuw viering

De voorbereidingen voor de Oudjaarsviering beginnen op beide schepen al in de ochtend. Gestaag wordt het schip versierd; we zien een groot net met ballonnen in het atrium hangen en overal zie je bemanningsleden hard aan het werk voor het grote feest. In onze hut vinden we een bestelformulier voor flessen Moët & Chandon champagne. Veel passagiers maken van de gelegenheid gebruik om te dineren in een van de specialiteitenrestaurants. Ondanks het feit dat de schepen van Norwegian Cruise Line een zeer informeel kledingadvies hanteren ziet iedereen er piekfijn uit. De bars zijn gezellig druk, er hangt een bijzondere sfeer.

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipHet Oud & Nieuw feest kan beginnen!

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipEr is champagne en er wordt gedanst in het atrium van de Norwegian Spirit

Tegen twaalven is het schip omgetoverd tot één bruisende feestlocatie. Overal speelt muziek en in het atrium staat de big band opgesteld. Norwegian Cruise Line heeft het goed aangepakt en elke lounge heeft een ander thema. Er is een Latin party, een Disco party; voor elk wat wils! Obers lopen af en aan met enorme dienbladen vol champagneglazen. De big band zorgt dat de iedereen staat te dansen; ook het personeel achter de informatiebalie. De sfeer is ongelooflijk goed. Als de kapitein met zijn officieren het atrium betreden is het tijd voor het gezamelijk aftellen naar het nieuwe jaar. Drie! Twee! Een!

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschip

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschip

Gelukkig Nieuwjaar!! Mensen juichen, honderden ballonnen komen naar beneden, er is confetti en de band speelt "Auld Lange Syne". We proosten met wildvreemden, wat is dit geweldig! Als de big band een paar uptempo nummers inzet is het atrium snel een deinende massa met vrolijke, dansende passagiers en bemanningsleden. Het is feest over het hele schip en alhoewel we dit jaar het vuurwerk moeten missen wordt dat méér dan goed gemaakt door het comfort van ons drijvende hotel waar we van lounge naar lounge dwalen, dansen en zingen. Het feest duurt tot in de kleine uurtjes.

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipWe feesten het nieuwe jaar in

"The day after the night before". Het is Nieuwjaarsdag. De zonsopkomst is onwaarschijnlijk mooi. Terwijl de Norwegian Spirit koers zet naar Madeira drinken we koffie aan dek. Binnen herinnert weinig meer aan het grandioze feest van vannacht, het schip ziet er weer uit om door een ringetje te halen. Dit is de perfecte manier om Oud & Nieuw te vieren; geen zorgen over boodschappen, wie-is-de-BOB, geen rotjes of duizendknallers, heerlijk eten en drinken en een fantastisch feest. Het nieuwe jaar is nog nooit zo goed begonnen!

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipZonsopkomst op de eerste dag van het nieuwe jaar

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipDe perfecte Nieuwjaarsdag

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van de meest toonaangevende cruisemaatschappijen, altijd tegen de scherpste prijs en met zeer concurrerende vliegtarieven. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Alle foto's © VCK Cruises

Over de auteur

Bart de Boer

Bart de Boer

Bart is de General Manager van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het 88 pagina's tellende inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's, tips én reizen van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine