020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Acht jaar terug in de tijd: oud en nieuw vieren op een cruiseschip!

Na vele weken voorpret was het zo ver. We vlogen naar Barcelona waar de lucht blauw was en de winterjas uit kon. Een dag later maakten we ons aan boord van de Norwegian Spirit op voor oudejaarsavond. Een uitgebreid ontbijt, een uurtje in de zon bij het zwembad. Het zou een van onze meest memorabele oud en nieuw vieringen ooit worden.

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipZonsondergang op oudejaarsavond aan boord van de Norwegian Spirit

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipDe Norwegian Spirit wordt in gereedheid gebracht voor een spetterende oud en nieuw viering

De voorbereidingen voor de oudjaarsviering aan boord van de Norwegian Spirit beginnen al in de ochtend. Er hangt een groot net met ballonnen in het atrium en overal zien we bemanningsleden hard aan het werk voor het grote feest. In onze hut vinden we een bestelformulier voor flessen Moët & Chandon champagne. Een goed idee: een champagne bezorgservice! Veel passagiers maken 's avonds van de gelegenheid gebruik om te dineren in een van de specialiteitenrestaurants, ook wij. Ondanks het feit dat de schepen van Norwegian Cruise Line een zeer informeel kledingadvies hanteren ziet iedereen er piekfijn uit. De bars zijn gezellig druk, er hangt een bijzondere sfeer.

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipHet oud & nieuw feest kan beginnen!

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipEr is champagne en er wordt gedanst in het atrium van de Norwegian Spirit

Tegen twaalven is het schip omgetoverd tot één bruisende feestlocatie. Overal speelt muziek en in het atrium staat de big band opgesteld. Norwegian Cruise Line heeft het goed aangepakt en elke lounge heeft een ander thema. Er is een Latin party, een Disco party; voor elk wat wils. Obers lopen af en aan met enorme dienbladen vol champagneglazen. De big band zorgt dat de iedereen staat te dansen; ook het personeel achter de informatiebalie. De sfeer is ongelooflijk goed. Als de kapitein met zijn officieren het atrium betreden is het tijd voor het gezamelijk aftellen naar het nieuwe jaar. Drie! Twee! Een!

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschip

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschip

Gelukkig Nieuwjaar!! Mensen juichen, honderden ballonnen komen naar beneden, er is confetti en de band speelt "Auld Lange Syne". We proosten met wildvreemden. Als de muziek wat meer uptempo wordt is het atrium snel een deinende massa met vrolijke, dansende passagiers en bemanningsleden. Het is feest over het hele schip en alhoewel we dit jaar het vuurwerk moeten missen wordt dat méér dan goed gemaakt door het comfort van ons drijvende hotel waar we van lounge naar lounge dwalen, dansen en zingen. Het feest duurt tot in de kleine uurtjes.

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipWe feesten het nieuwe jaar in

"The day after the night before". Het is nieuwjaarsdag. De zonsopkomst is onwaarschijnlijk mooi. Terwijl de Norwegian Spirit koers zet naar Madeira drinken we koffie aan dek. Binnen herinnert weinig meer aan het grandioze feest van vannacht, het schip ziet er weer uit om door een ringetje te halen. Dit is de perfecte manier om oud en nieuw te vieren; geen zorgen over boodschappen, wie-is-de-BOB, geen rotjes of duizendknallers, heerlijk eten en drinken en een fantastisch feest. Het nieuwe jaar is nog nooit zo goed begonnen!

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipZonsopkomst op de eerste dag van het nieuwe jaar

Oud & Nieuw vieren op een cruiseschipDe perfecte nieuwjaarsdag

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van de meest toonaangevende cruisemaatschappijen, altijd tegen de scherpste prijs en met zeer concurrerende vliegtarieven. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Alle foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine