020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

De nieuwe Rotterdam van Holland America Line komt aan in Nederland

In alle vroegte doemde de nieuwe Rotterdam op 10 september op uit de mist bij de pieren van IJmuiden. Het gloednieuwe vlaggenschip van de Holland America Line vloot kwam rechtstreeks van de bouwwerf in Italië.

cruiseschip rotterdam holland america line in ijmuidenDe Rotterdam van Holland America Line in IJmuiden. Foto © Holland America Line

Normaal wordt een nieuw cruiseschip met veel feestelijkheden in de vaart genomen, maar door de Corona crisis maakt de Rotterdam een stil entree. Na de overdracht door de Fincantieri bouwwerf zette het schip met een bedeesd vaartje koers naar Nederland. Op 10 september arriveerde het zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam in IJmuiden voor een technische aanloop waarbij de puntjes op de i gezet worden. Inmiddels ligt de Rotterdam voor anker voor de kust bij Scheveningen, samen met de Oosterdam. Op 20 oktober begint dan haar eerste officiële cruise; een oversteek van Nederland naar de Verenigde Staten. De Rotterdam brengt de winter door in het Caraïbisch gebied om in het voorjaar terug te keren naar Amsterdam voor een zomer vol cruises naar de Noorse fjorden, Oostzee en IJsland.

cruiseschip rotterdam holland america line in ijmuidenDe Rotterdam van Holland America Line in IJmuiden. Foto © Holland America Line

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder