020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een dag in Abu Dhabi: de Sjeik Zayed-moskee

Van de twee grote steden in de Emiraten geniet Abu Dhabi waarschijnlijk net iets minder bekendheid dan Dubai. Tijdens een dag in de hoofdstad van deze zeer rijke oliestaat ontdekte ik echter dat er meer dan genoeg te zien is; met als hoogtepunt een werkelijk schitterende moskee. 

Abu Dhabi is een populaire bestemming tijdens zowel cruises als voor het maken van een stopover - en om die laatste reden was ik begin 2015 een uur of 12 in de stad.

Tijdens het bezoek merkte ik al gauw dat de associaties van luxe en rijkdom niet geheel onterecht aan Abu Dhabi kleven. De jachthaven is kolossaal en de wolkenkrabbers aan de befaamde Corniche boulevard zijn indrukwekkend.

Zoals ook het Emirates Grand Hotel een vorstelijke uitstraling heeft: 

Maar het absolute hoogtepunt van de stad is toch wel de hagelwitte Sjeik Zayed-Moskee. Deze behoort tot de 10 grootste moskees ter wereld en biedt plaats aan 40.000 bezoekers. De koepels van wit marmer en vier minaretten van ruim 100 meter hoog zorgen ervoor dat het alleen al vanwege dit gebouw de moeite waard is Abu Dhabi te bezoeken. Tijdens een stopover, of tijdens een cruise.
KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder