020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Fotoalbum: een dag in Mykonos Stad

Mykonos stond al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje. Als kind zag ik al plaatjes van dat perfect ogende wit-met-blauwe stadje omringd door kale heuvels en de diepblauwe Egeïsche Zee.

Mijn eerste poging om in Mykonos te komen mislukte toen de Star Flyer door harde wind niet voor anker kon gaan en uitweek naar Paros (wat trouwens ook fantastisch was). Mijn tweede poging met de Ruby Princess van Princess Cruises was meer succesvol.

Mykonos

Ruby Princess in Mykonos

Een cruise naar Griekenland is sowieso al een aanrader en Mykonos viel daarbij zeker niet tegen. Ja, het is toeristisch, prijzig, een beetje “showy” en er zijn niet al te veel echte bezienswaardigheden. Maar je dwaalt met gemak uren door die vele witgepleisterde straatjes waar je de meest trendy koffiehuizen, restaurants en boutiques kunt vinden. Vergeet zeker je fototoestel niet, want je blijft foto’s maken hier. Onze tip: kies een cruise waar het schip ’s avonds in de haven blijft, want niets is leuker om een ouzo te bestellen en vanaf een van de vele terrassen de zon onder te zien gaan.

Het eiland Mykonos

Op zoek naar een kop koffie kwamen we bij toeval terecht in The Alley, waar we de cappuccino goed lieten smaken en uiteindelijk door de hele vriendelijke eigenaars uiteindelijk voorzien werden van een locaal likeurtje.

De pittoreske waterkant in Mykonos Stad

Een een beetje hulp van Tripadvisor kwamen we bij Katarina's in het "Little Venice" gedeelte van Mykonos Stad waar de huizen direct aan het water gebouwd zijn. Door de goede beoordelingen op Tripadvisor is het hier druk en zijn de beste tafeltjes (op het balkon!) al vergeven, maar we eten hier lekker en de service is prima.

The Alley in Mykonos Stad

Foto's © VCK Cruises

Over de auteur

Bart de Boer

Bart de Boer

Bart is de General Manager van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine