020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een dag in Ubud, Bali

Veel mensen vinden Ubud de mooiste plek op Bali. In dit culturele hart van het eiland is er niet alleen veel te zien en doen, maar is de natuur ook op zijn mooist. Ik verbleef vorig jaar twee dagen in Ubud en deel de mening dat de omgeving van het 8000 inwoners tellende stadje inderdaad schitterend is.

fotos van een dag in ubud bali

De zo kenmerkende gifgroene rijstterrassen lijken zo weggelopen te zijn uit een Conimex reclame. Maar Ubud heeft is in de afgelopen jaren enorm gegroeid, dus geloof niet alle dromerige lifestyle-verhalen over een slaperige pleintjes en verstilde dorpsgezichten. Het is namelijk druk in Ubud. Heel druk. Maar ondanks die drukte blijft het stadje een bezoek méér dan waard. Al was het alleen maar om uitgebreid te lunchen met zicht op de rijstterrassen of om een van de vele galeries of tempels te bezoeken.

fotos van een dag in ubud bali

fotos van een dag in ubud bali

Ubud is vrij makkelijk te bereiken vanuit het toeristische zuidelijke deel van Bali. Een taxirit van Benoa (waar de meeste cruiseschepen aanleggen) naar Ubud duurt zo'n anderhalf uur, al naar gelang de drukte op weg. Onderweg kijk je je ogen uit. Het verkeer is op z'n zachtst gezegd hektisch en het is dus niet raadzaam zelf een auto te huren. Taxi's zijn hier immers spotgoedkoop.

straatbeeld in ubud bali
Straatbeeld in het centrum van Ubud

Het stadje Ubud is niet te groot, dus verdwalen is niet echt een optie. Ga zeker lunchen in een van de trendy restaurants, zoals Bridges op de Jl. Raya Ubud (schitterend uitzicht!). Of, zoals wij deden, bij Restaurant Indus. Onverminderd populair zijn de typisch Indonesische gerechten die hier ongeveer tien keer zo lekker smaken als in Nederland. Een flesje Bintang bier erbij en een succesvolle lunch is verzekerd!

Restaurant Bridges Ubud
Restaurant Bridges, Ubud
Uitzicht vanuit Restaurant Indus
Uitzicht vanuit Restaurant Indus, Ubud
Midden in het centrum van Ubud staat het grote Puri Saren Agung tempelcomplex, ook wel Ubud Palace genoemd. Het is leuk om hier even rond te wandelen. Op de terugreis naar het schip of hotel zou ik zeker even stoppen bij de Tegalalang rijstterrassen, die zijn oogverblindend mooi.

fotos van een dag in ubud bali

fotos van een dag in ubud bali


Alle foto's © VCK Cruises

Klik hier voor al onze reizen naar Indonesië

Over de auteur

Bart de Boer

Bart de Boer

Bart is de General Manager van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het 88 pagina's tellende inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's, tips én reizen van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine