020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een paar niet te missen tips in Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is een stad die in vrijwel geen enkel vaarschema ontbreekt tijdens cruises naar de Oostzee. Sterker: het is dè grote bezienswaardigheid tijdens zo’n cruise. Een schip blijft vaak twee dagen liggen in de Russische tsarenstad, soms zelfs drie. Wij geven enkele niet te missen tips tijdens een bezoek.

 

De Kerk van de Verlosser op het Bloed
De blikvanger in het centrum van de stad. Deze kerk is vrolijk gekleurd aan de buitenkant, maar vergeet vooral niet naar binnen te gaan. Het interieur is namelijk zo mogelijk nog bonter. Wie souvenirs wil kopen mag ook de naastgelegen matroesjkamarkt niet overslaan. Tientallen kraampjes verkopen hier de beroemde poppetjes die in poppetjes passen die weer in poppetjes passen. En dat in de meest vreemde uitvoeringen: van Salvador Dali tot voetballers, ze zijn hier te koop.
 

Hermitage
De kunstcollectie in de Hermitage is zo enorm dat de schilderijen soms vijf hoog aan de muur hangen, want zelfs dit kolossale gebouw is niet groot genoeg om alles tentoon te stellen. Kunstliefhebbers mogen dit beroemde museum dan ook niet missen. Onze tip: reserveer online vast een toegangsbewijs om lange wachtrijen te voorkomen.

 

Peterhof
Dit buiten het centrum van de stad gelegen paleis is per snelle boot bereikbaar. Indien de tijd het toelaat zou ik dit zeker doen: het paleis is op zichzelf al erg mooi, de prachtige ligging (aan het water, temidden van een tuin met 150 fonteinen) maakt het plaatje compleet.

 

Catharinapaleis
Dit is het andere beroemde buiten de stad gelegen paleis. Het voormalige zomerverblijf van Katharina de Grote is opengesteld voor publiek, dat zich kan vergapen aan onder meer een enorme balzaal. De tuin is al even indrukwekkend. Het is lastig, maar indien u wegens tijdsgebrek een keuze moet maken zouden wij zeggen: het Peterhof.

 

Petrus- en Paulusvesting
Deze vesting werd in de 18e eeuw gebouwd door Peter de Grote; aanvankelijk ter bescherming tegen de Zweedse Marine in de Grote Noordse Oorlog, later om politieke gevangen op te sluiten. Tegenwoordig is het een museum. De ligging van de vesting is een groot pluspunt; in het midden van de rivier de Neva, met uitzicht over de stad. Langs de rivier lopen veel pas getrouwde stellen; de Neva is een populaire plaats voor bruiloftsfotografie.

 

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises naar de Oostzee en Sint-Petersbug, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen naar de Oostzee en Sint-Petersburg.


Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine