020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een virtuele rondleiding over de nieuwe Seabourn Venture

Seabourn moest er lang op wachten, maar op 27 juli was het eindelijk zo ver: de start van de eerste cruise van hun gloednieuwe expeditieschip Seabourn Venture. Geplaagd door Corona-gerelateerde leveranciersvertragingen werd het schip in juli met een aanzienlijke vertraging afgeleverd door de Italiaanse bouwwerf T. Mariotti.

expeditie cruiseschip Seabourn Venture op zeeDe Seabourn Venture op zee - Foto © Seabourn

In de afgelopen jaren testte Seabourn de wereld van de luxe expedities met hun Seabourn Quest. Dat schip werd voorzien van zodiacboten en voer elke winter richting Antarctica. Maar met een capaciteit voor ruim 450 passagiers bleek dit schip te groot te zijn om een écht expeditie ervaring te kunnen bieden. Seabourn liet vervolgens twee schepen ontwerpen die speciaal geschikt zijn voor expedities overal ter wereld. Maximaal 264 gasten verblijven in 132 suites met balkon, terwijl 24 zodiacs zorgen dat ook moeilijk bereikbare gebieden toegankelijk worden. De Seabourn Venture is sterk genoeg om door ijs te varen en voldoet vanzelfsprekend aan alle mogelijke technische eisen.

expeditie cruiseschip Seabourn Venture in SpitsbergenDe Seabourn Venture in Spitsbergen - Foto © Seabourn

Een team van 26 experts op allerlei gebied draagt zorg voor de begeleiding van activiteiten aan boord en aan land. Denk aan wandelingen onder leiding van een bioloog of foto safari's met een professionele fotograaf. Hiking, scuba diving, snorkelen, kayakken; er zijn volop keuzes aan boord van de Seabourn Venture. Het ultieme avontuur is een toch met een van de twee onderzeeërs; daar waar de autoriteiten dat toestaan.

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - Atrium - Foto's © Seabourn

Na een inspannende dag aan land is het thuiskomen aan boord van de Seabourn Venture. Dit luxe cruiseschip beschikt over alle faciliteiten die u van een groter cruiseschip zou verwachten. Trouwe Seabourn fans zullen raakvlakken zien met de stijl van de Seabourn Encore en Seabourn Ovation; ontwerper Adam Tihany was ook voor de Seabourn Venture verantwoordelijk voor het ontwerp van veel publieke ruimtes. Het resultaat zijn veel warm ingerichte, comfortabele lounges, bars en restaurants. Er is veel hout gebruikt in het ontwerp waardoor ook de suites haast huiselijk aanvoelen.

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - Expedition Lounge - Foto © Seabourn

Op dek 4 vindt u het grote Discovery Center, een theater waarin gasten kunnen genieten van interessante lezingen door het team van experts. Ook vindt u hier de prachtige Expedition Lounge. Achter op dek 4 ligt vervolgens The Restaurant, het prachtige ingerichte hoofdrestaurant van de Seabourn Venture. Eén dek hoger ligt The Colonnade, het buffetrestaurant. U kunt hier kiezen tussen een tafel binnen of buiten op het grote terras van The Patio dat uitkijkt over het zwembad met "infinity" effect.

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - Discovery Center - Foto © Seabourn

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - Expedition Lounge - Foto © Seabourn

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - The Restaurant - Foto © Seabourn

Een Seabourn schip is niet compleet zonder Seabourn Square, de zeer populaire combinatie van receptie, excursiekantoor, koffiebar en bibliotheek. Net zoals op de grotere Seabourn cruiseschepen vindt u ook hier een buitenterras. Op dek 7 ligt een compacte Spa met behandelruimtes en een fitness centrum. De Constellation Lounge vindt u op dek 9 voor op het schip; het uitzicht is hier fantastisch. Op hetzelfde dek ligt ook The Club met een Sky Bar waar de belevenissen van de dag tot in de late uurtjes uitgewisseld worden.

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - Seabourn Square - Foto © Seabourn

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - Constellation Lounge - Foto © Seabourn

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - The Club - Foto © Seabourn

Als er één ding opvalt aan de Seabourn Venture, dan is het het gevoel van ruimte. Dat merkt u ook in de suites. Zo is de "standaard" Veranda Suite maar liefst 33m2 groot, inclusief een balkon van 7 m2. Mocht dat niet groot genoeg zijn, dan zijn er voldoende andere suite types. De meest indrukwekkende is de 97 m2 grote Wintergarden Suite die zich over twee dekken uitstrekt en waar u door een enorme muur van glas een onnavolgbaar uitzicht heeft over de pracht van Antarctica of de Amazone.

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - Wintergarden Suite - Foto © Seabourn

expeditie cruiseschip Seabourn VentureSeabourn Venture - Wintergarden Suite - Foto © Seabourn

De Seabourn Venture voelt zich overal thuis: van de jungle van de Amazone tot de ijsbergen in Groenland. Alaska, Antarctica, de Chileese Fjorden, IJsland, Spitsbergen... U zult met duizende onvergetelijke herinneringen thuiskomen.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder