020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een kennismaking met Scenic Eclipse, ’s werelds eerste luxe expeditiejacht

VCK Cruises werd door Scenic uitgenodigd om hun gloednieuwe cruiseschip Scenic Eclipse te komen bekijken in Rotterdam. Op zaterdag 12 augustus was het zo ver: Bart de Boer doet verslag.

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

We worden streng toegesproken. Zo’n 300 werklieden werken klokje-rond om het schip klaar te krijgen voor de eerste passagiers die in IJsland aan boord komen. De interieurs van het schip zijn nog niet af; het meubilair zit nog grotendeels in dozen en de vloerbedekking is afgedekt met karton en plastic. Het maken van foto’s aan boord is dan ook ten strengste verboden. Op de kade gonst het van de activiteit; vuilnis wordt verzameld en in containers gegooid; nieuwe bevoorrading komt met heftrucks aan boord. Het voelt een beetje ongemakkelijk om als nieuwsgierige tussen alle hardwerkende mensen te lopen, maar iedereen die we tegenkomen is zonder uitzondering goedgehumeurd.

Eenmaal aan boord is het al snel duidelijk waarom iedereen zo’n goed humeur heeft. Zelfs tussen alle dozen en verpakkingsmateriaal laat Scenic Eclipse zich zien als een uniek en werkelijk schitterend schip waar iedereen bij Scenic terecht trots op mag zijn.

Wat is ons opgevallen?

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

De aandacht voor detail is fenomenaal. Zo hebben op alle balkons afgewerkte plafonds met spotjes – als op een superjacht. De suites hebben in spiegels gebouwde televisies, elektrisch bediende verduisteringsgordijnen en “do-not-disturb” schakelaars.

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

Voor een expeditie schip zijn de suites zéér ruim; minimaal 32 m2. Ik heb het geluk om een veranda suite te zien en uitleg te krijgen van Karen Moroney, mede-eigenaar van Scenic en verantwoordelijk voor het design van het schip. Karen vertelt gepassioneerd over de keuze van kleuren en materialen. Zo is het bed het beste in zijn soort, met een memory foam matras in “eierdoos” structuur. De kussens hebben een koele kant en een warme kant. In het wandmeubel is een Illy koffiemachine en een Georg Jensen waterkoker verstopt. Volgens Karen geven de Scenic gasten namelijk de voorkeur aan het zelf zetten van een kopje thee of koffie boven de room service. De minibar in de suite wordt door de butler naar wens gevuld. De badkamer, perfect gestyled, vind ik in verhouding vrij compact met wastafel, toilet en een inloopdouche.

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

All-inclusive is aan boord van de Scenic Eclipse ook écht all-inclusive. Drankjes, fooien en zelfs excursies zijn op de meeste reizen gewoon inbegrepen. Er zijn maar liefst zes verschillende locaties om de maaltijd te gebruiken; allemaal inbegrepen bij de reissom. Glen Moroney, de eigenaar van Scenic, sluit zich aan bij de rondleiding en vertelt vol verve over het Franse specialiteitenrestaurant Lumière waar maar liefst zes soorten Franse champagne geschonken worden van kleine, minder bekende champagnehuizen. Vast en zeker een van de meest populaire plekken aan boord wordt de Azure Bar & Grill. In deze “all-day” brasserie kunnen gasten ’s morgens terecht voor uitstekende koffie van de barista met een licht ontbijt, desgewenst geserveerd op het grote buitenterras met 40 zitplaatsen. Naast het zwembad op dek 7 bevindt zich overigens ook nog een informeel buffetrestaurant, de Yacht Club.

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

Scenic Eclipse is een schip van nu en het interieur is met weinig andere cruiseschepen te vergelijken. Zo is de vloerbedekking in de trappenhuizen antraciet en zijn veel wanden bekleed met textiel. De gangen die de suites met het trappenhuis verbinden zijn ook intrigerend omdat de wanden in contrasterende kleuren zijn geschilderd. Veel kunst, bloemen en hoge plafonds geven het schip een ruimtelijke uitstraling. Een mooi voorbeeld is de grote Lobby Lounge die zich over de hele breedte van het schip uitstrekt. Dit is het hart van Scenic Eclipse, met de receptie en de excursie balie, een prachtige marmeren bar en veel uitnodigende banken en fauteuils. Ook bezienswaardig is Koko’s; een prachtig Aziatisch restaurant met sushibar en Teppanyaki grill. Wederom inbegrepen bij de reissom.

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

Direct op het schip in een helikopter stappen en een vlucht maken over Antarctica of Groenland; dát moet de ultieme reiservaring zijn. Scenic Eclipse beschikt over twee 6-persoons Airbus helikopters die bemand worden door speciaal getrainde Amerikaanse piloten. Op geselecteerde plaatsen worden excursies per helikopter aangeboden; u betaalt daar extra voor maar Scenic verzekert ons dat de prijzen voor deze ervaring “redelijk” zullen zijn. Als ze niet in gebruik zijn worden de helikopters veilig gestald in de twee hangars op dek 8. Het blijft echter niet bij een helikopter, want Scenic Eclipse heeft ook een 7-persoons onderzeeër, kayaks en zodiacs aan boord!

reisverslag bezoek scenic eclipse cruiseschip interieurfotos

Scenic Eclipse heeft één zwembad en dit is een binnenzwembad met een glazen dak. Scenic’s eigenaar vertelde me dat het de bedoeling was om een glazen schuifdak te installeren, maar omdat het helikopterdek recht boven het zwembad en de Yacht Club ligt bleek dat geen optie. Het gebrek aan een buitenzwembad wordt overigens méér dan goed gemaakt door het aantal Jacuzzis en “plunge pools”. Zonaanbidders zullen trouwens te vinden zijn op het zonneterras op dek 10 óf op de dek 5 waar de boeg (bij goed weer) vrij toegankelijk is voor passagiers.

Scenic Eclipse is het eerste zeeschip van Scenic, een Australische maatschappij die groot is geworden op ’s werelds rivieren. Aan alles is te zien dat er ongelooflijk goed is nagedacht over het interieur, de faciliteiten en de sfeer. Dit is een internationaal schip met een Australische “touch”; zeer luxe maar tegelijk ontspannen en informeel. De Engelse kapitein van het schip zegt het treffend in zijn welkomstwoord: de Scenic Eclipse is eigenlijk niet met andere schepen te vergelijken. Eigenaars Karen en Glen Moroney willen het beste en hebben een team om zich heen verzameld dat hun passie deelt. Die passie voel je als je aan boord loopt.

Bovenstaande eerste impressie is gebaseerd op een kort bezoek aan een schip waar nog druk aan gewerkt werd. Inmiddels is de Scenic Eclipse in de vaart en zijn we natuurlijk razend benieuwd naar de reacties van onze klanten.

Foto's © Scenic en VCK Cruises

Belangrijk: alle genoemde informatie was correct ten tijde van publicatie (augustus 2019) maar kan tussentijds gewijzigd zijn. Vraag ons om actuele details.

Over de auteur

Bart de Boer

Bart is Managing Director van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder