020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Exclusief dineren op zee: The Grill by Thomas Keller

De keuken van Seabourn is veelgeprezen; op ieder schip van deze rederij vindt u verschillende eersteklas restaurants. Maar er is altijd een overtreffende trap: in dit geval is dat 'The Grill by Thomas Keller'. Ik kreeg de mogelijkheid te dineren in dit zeer exclusieve restaurant.The Grill werd in mei 2016 geopend op de Seabourn Quest, in nauwe samenwerking met Thomas Keller; een chefkok die in het bezit is van maar liefst drie Michelin-sterren.

De ambiance en menukaart zijn geïnspireerd op een klassiek Amerikaans steakhouse en het is alleen mogelijk om hier op reservering te dineren. Dagelijks vinden er twee zittingen plaats voor maximaal 40 personen; zo hebben gedurende een cruise van een week alle 450 passagiers van de Seabourn Quest de mogelijkheid hier te tafelen.

Er is Seabourn veel aan gelegen om van een diner in The Grill een speciale ervaring te maken. De eenvoudige vraag luidt dan natuurlijk: maakt het restaurant haar faam waar? 

Meer dan dat, zou ik zeggen. Dat begint al bij de ingang, waar ik hartelijk verwelkomd word door een van de medewerksters van het restaurant: 'Good evening, mister Van Weydom!' Mijn naam hoeft dus niet eens op een lijstje opgezocht te worden.Eenmaal aan tafel gaat die persoonlijke benadering verder. Een sommelier geeft uitleg over de (vele) verschillende wijnen en iedere gang wordt van uitgebreid advies voorzien. Tot in het kleinste detail; zo leer ik dat het zout wordt gewonnen uit de bovenste korst van een bepaalde zoutpan uit een gebied dat ik weer vergeten ben. Een ander aardigheidje: aan boord bij Seabourn is het toegestaan dranken uit de bar mee te nemen naar het restaurant. Niet in The Grill: alles moet hier perfect op elkaar afgestemd zijn. Het personeel in The Grill heeft dan ook een speciaal trainingsprogramma gevolgd om aan de hoge standaard van het restaurant te kunnen voldoen.

Met de 'randvoorwaarden', zoals ik ze even noem, zit het dus wel goed. Maar in ieder restaurant is natuurlijk de kwaliteit van het eten nog steeds het belangrijkst. Ik wacht dan ook vol spanning op mijn hoofdgerecht; een rib-eye van speciaal gefokte runderen (Japanse Wagyu-koeien en dieren van Snake River in Ohio). En ja, ook het vlees is fantastisch. Zo mals, zo vol van smaak - ronduit geweldig. The Grill by Thomas Keller is een niet te missen ervaring tijdens een cruise met Seabourn.Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Seabourn, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen met Seabourn.

Foto's © VCK Cruises

Over de auteur

Jelger van Weydom

Jelger van Weydom was vanaf eind 2008 ruim 9 jaar lang Marketing Coördinator bij VCK Cruises. Hij heeft een passie voor reizen en fotografie en wil zoveel mogelijk landen in de wereld bezoeken. De blogs die hij voor VCK Cruises schreef zijn nog steeds gepubliceerd op onze website.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het 88 pagina's tellende inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's, tips én reizen van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine