020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: een cruise in de Middellandse Zee met Princess Cruises

Deel 3 - Napels en Rome

Een dagje welverdiende rust wordt ingeluid met een uitgebreid ontbijt in het restaurant, gevolgd door een uurtje in de zon op een van de open dekken.  

cruiseschip Ruby Princess foto's

Natuurlijk schuiven we weer aan bij de British Pub Lunch en 's middags winkelen we wat. Het is heerlijk ontspannen en zo'n dag op zee is fijn als rustpunt in een vrij hectische cruise. 's Avonds is er groot feest aan boord; in het enorme Atrium met zijn glazen liften wordt een piramide van champagneglazen gebouwd en gaan de voetjes van de vloer.

vaart door de straat van messina met cruiseschip Ruby Princess

Op elk cruiseschip wordt gewaarschuwd dat het schip niet wacht voor passagiers die te laat komen; men raadt daarom altijd de prijzige landexcursies van de rederij aan. Nu zitten daar veel voordelen aan, maar vandaag besluiten we toch wat risico's te nemen en op eigen gelegenheid vanuit Napels naar het eiland Procida te varen.

cruiseschip ruby princess in napels

Ooit zag ik een plaatje van het haventje van Procida met zijn veelkleurige huizen en ik was direct verkocht. Op dit eiland werden films als "Il Postino" en "The Talented Mr. Ripley" opgenomen en anders dan buureilanden Ischia en Capri heeft Procida haar karakter behouden. Procida ligt op 40 minuten varen van Napels. De veerboten vertrekken op een steenworp afstand van de cruiseterminal. Door vooraf wat research te doen weet ik welke ferry we kunnen nemen en rond 09.00 uur passeren we de Ruby Princess en met de Vesuvius aan de horizon varen we richting Procida. Het eiland blijkt opvallend on-commercieel en oh zo mooi.

fotos van eiland procida italie

haven van procida italie

We maken een fikse wandeling langs stranden, door dorpjes en natuurlijk naar de haven die ik zo graag wilde fotograferen. We drinken cappuccino tussen de lokale bevolking en lunchen simpel maar heerlijk in een piepklein restaurantje. Al snel is het tijd om terug te gaan naar de haven, waar onze snelle veerboot al aan komt varen. Terug in Napels hebben we nog voldoende tijd om even het centrum in te lopen voordat we terugkeren naar ons varende hotel.

kasteel in napels italie

Onze cruise eindigt de volgende morgen in Civitavecchia, de haven van Rome. Onze hoogzomercruise had niet mooier kunnen verlopen. Ruby Princess is een groot schip, maar voelt als een veel kleiner schip door een slimme indeling met meerdere restaurants en lounges. De sfeer, service en de maaltijden waren opperbest maar het mooiste was het vaarschema waardoor we in korte tijd een paar hele mooie bestemmingen hebben bezocht. Een aanrader!

Klik hier voor deel 2 van dit reisverslag

Princess Cruises biedt reizen aan op grote, indrukwekkende schepen met veel faciliteiten voor jong en oud naar bestemmingen over de hele wereld. De rederij staat bekend om haar innovatieve vaarschema's en haar goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Princess Cruises, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies, mail ons of klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen van Princess Cruises.

Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het nieuwe 44 pagina's tellende inspiratie magazine van de experts van VCK Cruises. Vol reisverhalen, foto's en tips. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine