020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een bezoek aan de Crystal Debussy in Amsterdam

Op een zonovergoten 28 mei 2018 werd in Amsterdam de Crystal Debussy gedoopt door musicalster Rachel York. De Crystal Debussy is een van de vier identieke zusterschepen van Crystal River Cruises. Deze ultra luxe rivierschepen hebben het imago van riviercruises volledig veranderd.

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotosWalter Littlejohn (Managing Director Crystal River Cruises), Tom Wolber (President Crystal Cruises) en Rachel York tijdens de doopplechtigheid

Crystal Cruises is een van de weinig rederijen die jarenlange ervaring met luxe wereldwijde oceaancruises nu gebruikt om een gloednieuw product te introduceren op de Rijn, Main en Donau. Het resultaat is niets minder dan verbluffend.

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotosPalm Court lounge op de Crystal Debussy

Het interieur van de Crystal Debussy is strak en modern maar zeer uitnodigend. De grote Palm Court lounge fungeert als het sociale hart van het schip, mede door de gezellige bar en de dansvloer. Overdag fungeert het Palm Court als observatielounge; dankzij de enorme ramen én het deels glazen plafond is de schitterende natuur altijd dichtbij. Aan boord van de oceanschepen Crystal Symphony en Crystal Serenity is The Bistro al jarenlang een onmisbare trekpleister. Hier kunt u de hele dag terecht voor koffie- en theespecialiteiten van het beroemde Oostenrijkse koffiehuis Julius Meinl en heerlijke hapjes van een klein maar oh zo fijn buffet. Deze populaire plek vindt u ook op Crystal Debussy en haar zusters, weliswaar in een wat kleinere variant. Maar de heerlijke koffie en de lekkere hapjes zijn gelukkig dezelfde als die op de grotere zeegaande zusters.

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotos

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotosThe Bistro is dé plaats voor een hapje en een drankje

De maaltijden worden in een open zitten geserveerd in het Waterside Restaurant, dat ruim en licht is en plaats biedt aan alle 110 passagiers in een open zitting; u eet dus wanneer u wilt en met wie u wilt. Een tafel voor twee is nooit een probleem. 's Avonds geniet u van "farm to table" specialiteiten van het hoogste niveau; bij ontbijt en lunch kunt u uw keuze maken uit een zeer compleet buffet dat in een aparte ruimte opgesteld staat. Zoals u van Crystal Cruises gewend bent betaalt u nooit voor uw drankjes; die zijn inbegrepen, net zoals de fooien.

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotosWaterside Restaurant op de Crystal Debussy

De suites op de Crystal Debussy maken veel indruk. Ze beschikken allemaal over grote ramen die met één druk op de knop geopend kunnen worden waardoor u uw eigen "french balcony" heeft. Opvallend is ook dat de bedden in de meeste suites naar het raam gekeerd staan zodat u in bed kunt ontbijten en tegelijk kunt genieten van het prachtige uitzicht. Room service is vanzelfspreken inbegrepen bij de reissom. De badkamer is zeer luxueus uitgevoerd en voorzien van een inloopdouche. Aan alles is gedacht!

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotos

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotosSuite op de Crystal Debussy

Op het zeer ruime bovendek wisselen ligstoelen en loungebanken elkaar af. Er is zelfs een heuse "pop-up" bar en er is een mogelijkheid om 's avonds onder de sterren film te kijken!

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotos

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotosHet grote zonnedek van de Crystal Debussy

Crystal River Cruises is een all-inclusive product. Ook een selectie van zeer inspirerende excursies is bij de reissom inbegrepen. Na boeking kunt u online de gewenste excursies vastleggen en laat het aan Crystal Cruises over om ook op dat gebied alle verwachtingen te overtreffen. Zo maakt u de excursies met drie extreem comfortabele touringcars die uw schip volgen en iedere ochtend klaar staan om gasten mee te nemen naar de mooiste locaties. Niet inbegrepen bij de reissom maar zeker een vermelding waard is de mogelijkheid om tijdens de cruise aan land te dineren in een restaurant met een Michelin ster; u wordt naar het restaurant gebracht en gehaald. Een aanrader!

Crystal Debussy riviercruiseschip reisverslag met fotosEen "Happy Ship"!

Tijdens mijn bezoek aan Crystal Debussy valt de vriendelijkheid van de bemanning direct op. Het voelt bijna vertrouwd om aan boord te stappen; iedereen is zo oprecht enthousiast en verwelkomt me met veel terechte trots op hun prachtige schip. Dat de service voortreffelijk is lijkt een vanzelfsprekendheid, maar wat me zo opvalt is de passie en de toegankelijkheid van de meest Europese bemanning. Uiteindelijk vind ik dát nou de ultieme luxe. Voor mij is het duidelijk: veel meer mensen zou een riviercruise met Crystal River Cruises moeten boeken. Ook die mensen die niet direct heil zijn in een traditionele riviercruise. U zult niet teleurgesteld worden!

Aan boord op de intieme schepen van Crystal Cruises geniet u van heerlijke diners en een vrijwel ongeëvenaarde all-inclusive service. De sfeer is redelijk informeel en toch zeer stijlvol - voor een heerlijke verwenvakantie is Crystal Cruises een ideale keuze. De vloot van Crystal Cruises bestaat uit 'traditionele' zeecruiseschepen (Crystal Serenity en Crystal Symphony) en een klein jacht: de Crystal Esprit. Dit schip is klein genoeg om de meest exclusieve jachthavens ter wereld te bezoeken. Crystal Cruises is tevens te vinden op de Europese rivieren met vijf ultra-luxe schepen. Aan boord is het perfecte all-inclusive concept moeiteloos overgenomen, in iedere aanleghaven zijn tijdens een riviercruise zelfs een of meerdere excursies bij de reissom inbegrepen. De sfeer is aan boord bij Crystal Cruises is redelijk informeel en toch zeer stijlvol. In haar prijsklasse is ze absoluut het reserveren waard, u krijgt er meer dan het beste voor terug!

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Crystal Cruises, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Alle foto's © VCK Cruises

Crystal Debussy

Aanbiedingen met Crystal Debussy

Bekijk reizen

Crystal Cruises

Alle aanbiedingen met Crystal Cruises

Bekijk reizen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine