020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Monument Valley: een monument van een park!

We horen het steengruis tegen de huurauto aan kletteren. De ene kuil is nog dieper dan de andere. Dit doet ons dan ook besluiten nog langzamer te rijden dan dat we al deden. Kan onze auto dit wel aan? Welkom in Monument Valley. Land van het wilde westen en de Navajo.

 fotos monument valley nationaal park amerika

De reis die VCK Cruises in mei 2018 aanbiedt naar de Amerikaanse westkust en nationale parken is erg populair. Tijdens de gesprekken met onze klanten denkt VCK Cruise Consultant Marcel Wierckx daarom met enige weemoed terug aan zijn reis in 2009 naar dit prachtige gebied. 

Speciaal voor dit blog nam Marcel de pen ter hand en dook in zijn foto archief. Hij neemt ons mee naar Monument Valley, een van de vele hoogtepunten van onze Cruise & Ontdek reis. 

fotos monument valley nationaal park amerika

"Via highway 163 naderen we Monument Valley. Na enige uren rijden door de desolate woestijn duiken opeens in de verte honderden meters hoge rotsformaties op. Komende vanuit Utah richting Arizona herken ik dit geweldige uitzicht uit een filmfragment van Forrest Gump. Voor de mede filmliefhebbers onder ons wel bekend. "Run Forrest, Run!. Acteur Tom Hanks die de menigte toespreekt dat hij geen zin meer heeft om te rennen en naar 'huis' gaat. Met de honderden meters hoge rotsformaties die in de film op de achtergrond te zien zijn. Vanuit dezelfde weg bereiken wij de afslag naar het park.

fotos monument valley nationaal park amerika

In het Visitor Center is behalve een cafetaria/restaurant ook een expositie over de geologie van het park. Maar mijn aandacht gaat voornamelijk uit naar alle film- en reclameposters. Regisseur John Ford heeft hier maar liefst 50 westerns opgenomen waaronder die met onder andere John Wayne. De bekendste western is echter afkomstig van Sergio Leone en zijn meesterwerk "Once upon a time in the West". Ik loop naar buiten naar het uitzichtpunt van de drie bekendste formaties. In mijn gedachten hoor ik de beroemde muziek van Enno Morricone inclusief de mondharmonica.

fotos monument valley nationaal park amerika

Vele laten na dit uitzicht het park voor wat het is. Doodzonde! Je krijgt nog een veel beter beeld van dit park door de 17 mijl lange valley drive te rijden door het park. Deze stoffige, hobbelige weg kan je per eigen auto doen. Je betaalt hiervoor 20 US dollar per auto. Je kan er ook voor kiezen om je door middel van paard en/of wagen door het park te vervoeren. Wij kiezen ervoor met eigen auto door het park te gaan rijden.

fotos monument valley nationaal park amerika

Dit park wordt beheerd door de Navajo stam. Deze wonen hier vaak al generaties lang en proberen hun traditie in ere te houden. Zwerfhonden, in elkaar getimmerde marktstalletjes, alles is anders. Maar het past bij de omgeving. Bovendien steken we ook wat op van deze cultuur.

fotos monument valley nationaal park amerika

Absoluut hoogtepunt van het park is John Ford's Point. Voor een uniek fotomoment komt een heuse cowboy te paard even poseren. Uiteraard konden wij niet achter blijven voor ons eigen archief!"

fotos monument valley nationaal park amerika

fotos monument valley nationaal park amerika

Tijdens onze Cruise en Ontdek reizen ziet u nèt even meer van een land dan tijdens een gemiddelde cruise. In sommige gevallen zelfs véél meer; in mei 2018 bieden wij een reis aan naar de mooiste natuurparken van de Amerikaanse westkust tijdens een geheel verzorgde hotelrondreis met Nederlandse gids. De Grand Canyon, Monument Valley en Las Vegas; alle onvergetelijke hoogtepunten komen voorbij tijdens deze reis. Aansluitend maakt u een heerlijk ontspannen cruise met de Infinity van Celebrity Cruises naar het Canadese Vancouver. Bekijk deze reis

VCK Cruises biedt alle reizen van Celebrity Cruises aan waar wij naar uw wensen vluchten en hotelovernachtingen aan toevoegen. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of klik hier voor onze exclusieve speciale aanbiedingen met Celebrity Cruises. 

Foto's © VCK Cruises

Over de auteur

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het 88 pagina's tellende inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's, tips én reizen van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine