020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Fred. Olsen Cruise Line verkoopt cruiseschip Braemar

Al meer dan 2 jaar ligt de Braemar van Fred. Olsen Cruise Lines werkloos in de haven van Rosyth, Schotland. Toen de andere drie Fred. Olsen schepen uitvoeren na de Corona crisis besloot de rederij de rustpauze van de Braemar te verlengen; maar nu lijkt haar Fred. Olsen carrière ten einde.

Fred. Olsen Cruise Line verkoopt cruiseschip BraemarDe Braemar vaart bij Fred. Olsen Cruise Line de zonsondergang tegemoet - Foto © Fred. Olsen Cruise Line

De Braemar werd in 1993 gebouwd als Crown Dynasty voor Crown Cruise Line. Vier jaar na haar indienststelling werd het schip verkocht aan Majesty Cruise Line en omgedoopt to Crown Majesty, om niet lang daarna nogmaals van eigenaar te wisselen. Voor Norwegian Cruise Line voer ze als Norwegian Dynasty maar ook die carrière was geen lang leven beschoren. In 2001 werd Fred. Olsen Cruise Line de nieuwe eigenaar en werd het 24.000 ton grote schip opgeknapt en in dienst gesteld als Braemar.

Fred. Olsen Cruise Line verkoopt cruiseschip BraemarDe Braemar in Amsterdam - Foto © Fred. Olsen Cruise Line

We bewaren hier bij VCK Cruises hele goede herinneringen aan de Braemar. Veel van onze klanten maakten kennis met het schip in 2009 en 2010 toen de Braemar een aantal cruises naar Noord-Europa maakte vanuit IJmuiden. In nauwe fjorden en rivieren was de Braemar op haar best; haar relatief geringe diepgang zorgde er voor dat het schip op unieke plaatsen kon komen. Zo voer het een aantal maal door het Kanaal van Korinthe en was het klein genoeg om door de schitterende Naerøyfjord in Noorwegen te varen.

Fred. Olsen Cruise Line verkoopt cruiseschip BraemarDe Braemar in Bordeaux - Foto © Fred. Olsen Cruise Line

De sfeer aan boord van de Braemar was altijd opperbest. Haar bont gekleurde interieurs (oranje! rood! groen!) waren op het eerste gezicht nogal overdonderend, maar werkten in de praktijk absoluut sfeerverhogend. Onze favoriet was de Braemar Lounge met haar klassieke inrichting. Ideaal om 's morgens een kop koffie te drinken of 's middags een gin/tonic te bestellen.

Fred. Olsen Cruise Line verkoopt cruiseschip BraemarDe Braemar Lounge op de Braemar - Foto © Fred. Olsen Cruise Line

In een persbericht verklaart Fred. Olsen Cruise Line de plannen om het schip te verkopen. De afmetingen en faciliteiten van het schip passen niet langer in de bedrijfsfilosie en in het verwachtingspatroon van de klant. Toegegeven, vooral de nogal minimalistisch ingerichte hutten van de Braemar steken schril af bij die aan boord van de Bolette en Borealis. Daarnaast is het aantal hutten met balkon op de Braemar zeer beperkt.

Fred. Olsen Cruise Line verkoopt cruiseschip BraemarBuitenhut aan boord van de Braemar - Foto © Fred. Olsen Cruise Line

Toch is het schip in onze ogen nog niet afgeschreven en hopen we op een liefdevolle nieuwe eigenaar. We zullen met enige weemoed terugdenken aan alle mooie momenten die we hadden aan boord van de Braemar.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder