020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Holland America Line's nieuwe Rotterdam maakt succesvolle proefvaarten

Op 6 mei keerde het nieuwste cruiseschip van Holland America Line terug naar de bouwwerf van Fincantieri in Marghera, Italië na een serie succesvolle proefvaarten. De nieuwe Rotterdam wordt nu afgebouwd en wordt naar verwachting op 30 juli overgedragen aan de rederij.

cruiseschip Rotterdam van Holland America LineDe Rotterdam van Holland America Line tijdens proefvaarten op de Adriatische Zee. Foto © Holland America Line

Onder leiding van kapitein Werner Timmers, Staff Captain Kevin Beirnaert en Chief Engineer Stefan Dullaert werden de systemen en motoren van de Rotterdam gedurende drie dagen getest. Dit gebeurde in samenwerking met experts van de bouwwerf. Holland America Line steekt haar bewondering voor de Fincantieri werf niet onder stoelen of banken; ondanks alle Corona beproevingen is het hen immers gelukt de Rotterdam volgens schema te bouwen. Er volgen nu nog enkele maanden waarin het schip verder ingericht en afgebouwd wordt tot de overdracht aan Holland America Line op 30 juli.

cruiseschip Rotterdam van Holland America LineDe Rotterdam van Holland America Line tijdens proefvaarten op de Adriatische Zee. Foto © Holland America Line

De Rotterdam is een zusterschip van de succesvolle Koningsdam en Nieuw Statendam. Het schip biedt plaats aan 2.668 gasten en ruim 1.000 bemanningsleden. De drie zusterschepen beschikken over veel faciliteiten, waaronder een aantal mooie specialiteitenrestaurants. Voor deze zomer staan er voor de Rotterdam een groot aantal cruises vanuit Amsterdam naar Noord-Europa op het programma. Het wachten is op groen licht van de autoriteiten met toestemming om deze uit te voeren. Hou dit blog en onze website in de gaten voor meer nieuws over de indienststelling van de Rotterdam.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder