020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Ingrijpende metamorfose bij Oceania Cruises

Zestien jaar geleden begon Frank del Rio samen met Bob Binder een nieuwe cruisemaatschappij. Oceania Cruises stelde zich als doel om de eerste "boutique" cruisemaatschappij ter wereld te worden. Formele avonden en vaste tafelschikkingen werden afgeschaft, er werd niet langer een rekening gepresenteerd voor niet-alcoholische dranken en het budget voor de maaltijden werd fors verhoogd om zo de beste keuken op de zeven zeeën te kunnen bieden.

Het nieuwe concept werd zó goed ontvangen dat de rederij in rap tempo uitbreidde. Inmiddels telt de cruisevloot van Oceania Cruises maar liefst zes schepen: de Marina en Riviera die elk 1.250 passagiers kunnen verwelkomen, en de vier identieke zusters Regatta, Insignia, Nautica en Sirena met een capaciteit van 700 gasten.

Oceania Cruises Regatta in het Noordzeekanaal

Ondanks het feit dat de twee grotere schepen over meer restaurants en beduidend grotere hutten en suites beschikken blijven de vier kleinere schepen onverminderd populair. Niet verwonderlijk, want de sfeer op Regatta, Insignia, Nautica en Sirena is onovertroffen en de schepen zijn voor veel van de trouwe VCK Cruises klanten "niet te groot, niet te klein". De klassieke inrichting en liefdevol onderhoud door de bemanning hebben deze schepen tijdloos gemaakt.

Oceania Cruises Regatta Insignia Nautica Grand HallDe Grand Hall met indrukwekkende kroonluchter na de verbouwing

Het gebeurt in de cruisewereld maar al te vaak dat een schip haar uiterste houdbaarheidsdatum overschrijdt en verbouwingen worden vaak nét iets te lang uitgesteld. Het siert Oceania Cruises daarom dat de rederij in augustus 2018 een ongeëvenaarde verjongingskuur aankondigde voor de vier schepen die zo bepalend zijn voor het succes van de rederij. Als u nu een bezoek brengt aan Regatta, Insignia, Nautica of Sirena zult u zien dat de grootscheepse verbouwing zeker niet noodzakelijk is; de schepen zien er (zoals u mag verwachten) piekfijn onderhouden uit. Maar Frank del Rio en Bob Binder (die nog steeds aan het roer staan van Oceania Cruises) vinden dat het nu al tijd is voor een nieuw levensfase van hun geliefde "R"-klasse schepen.

Oceania Cruises Regatta Insignia Nautica Grand Dining RoomDe Grand Dining Room na de verbouwing

Oceania Cruises Regatta Insignia Nautica Martini BarDe Martini Bar na de verbouwing

Als onderdeel van het ambitieuze OceaniaNEXT programma worden de vier zusterschepen volledig gerenoveerd. Tijdens een $ 100 miljoen dollar kostende operatie worden alle suites en hutten op elk schip van plafond tot vloer vernieuwd; geen oppervlak blijft hetzelfde. Nieuwe tapijten, nieuwe verlichting, nieuwe bedden, nieuwe meubelen en een nieuw ingerchte badkamer. Er komt meer kastruimte, er komen USB aansluitingen bij het bed en de balkons worden ook nieuw vormgegeven. Maar de grootscheepse verbouwing blijft niet beperkt tot de hutten en suite. Ook alle publieke ruimtes en restaurants van de Regatta, Insignia, Nautica en Sirena worden aangepakt. Ook hier nieuwe tapijten, meubelen en verlichting. De schepen krijgen als het ware een nieuwe identiteit. Moderner, frisser maar met alle elementen die u van Oceania Cruises bent gaan verwachten.

Oceania Cruises Regatta Insignia Nautica balkonhutEen hut met balkon na de verbouwing

Oceania Cruises Regatta Insignia Nautica concierge balkonhutEen concierge hut met balkon na de verbouwing

Oceania Cruises Regatta Insignia Nautica penthouse suiteEen Penthouse Suite met balkon na de verbouwing

Insignia wordt het eerste Oceania cruiseschip dat de metamorfose ondergaat in december 2018, gevolgd door Sirena (mei 2019), Regatta (september 2019) en Nautica (juni 2020). Volgens Oceania Cruises worden de vier zusterschepen "beter dan nieuw". We kunnen niet wachten!

Op de schepen van Oceania Cruises lijkt het alsof het iedere dag zaterdag is; er hangt een ontspannen sfeer aan boord die door veel van onze klanten erg op prijs gesteld wordt. Formele avonden zijn er niet; er is maar één kledingadvies: "elegant casual". Niet-alcoholische drankjes zijn altijd inbegrepen, net zoals diners in de fantastische specialiteitenrestaurants. Het mag niet onvermeld blijven dat Oceania Cruises bekend staat om haar uitstekende keuken en persoonlijke service. Ervaar het zelf op de middelgrote schepen die prachtige routes over de hele wereld varen.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Oceania Cruises, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen met Oceania Cruises

Foto's © VCK Cruises en Oceania Cruises

Over de auteur

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine