020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een andere wereld: het Joshua Tree National Park

Aan de westkant van de Verenigde Staten zijn verschillende prachtige natuurparken te vinden. Cruise expert Angela Biersteker was eerder dit jaar in Los Angeles en bezocht van daaruit een minder bekende: het Joshua Tree National Park. 

In de loop van de ochtend vertrek ik vanuit mijn B&B in Los Angeles, gewapend met een lunchpakket en water. Veel water. Want het park waar ik naartoe ga staat bekend als droog, stoffig en kaal. Het eerste uur van mijn rit zie ik nog de buitenwijken van Los Angeles, maar het landschap verandert snel. Hoe verder je de stad uitrijdt, hoe droger de omgeving oogt. Na een ruime twee uur rijden bereik ik het informatiecentrum, waar een gratis kaart van het gebied mee te nemen is. Dan is het nog een klein stuk rijden naar de officiële ingang van het park, onderweg zie ik al de nodige kenmerkende bomen: de Joshua Trees. Bij de ingang koop je een pas (ik heb een relatief voordelige pas voor één week) en mag je het park in.Het park is enorm qua oppervlakte, dus het is slechts mogelijk om een deel te bezoeken. Omdat het in september in Californië al rond 7 uur donker wordt, wil ik het ook niet te laat maken. Ik ben onder de indruk van wat ik zie: het lijkt net of ik me in een andere wereld bevind. Het Joshua Tree National Park bestaat uit zandvlaktes, hier en daar wat struiken en vooral heel veel rotsen. Ik rijd een minuut of twintig (waarbij ik regelmatig stop om foto’s te maken alvorens ik bij een picknickplaats stop om te lunchen. Een klein eekhoorntje houdt me daarbij gezelschap. Vanaf deze plek kun je verschillende hikes maken, maar ik kies ervoor om dat niet te doen. 

Ik rijd verder richting de Barker Dam, één van de weinige plaatsen in het park waar water te vinden is. De dam is te bereiken vanaf een parkeerplaats, waarvandaan het zo’n anderhalve kilometer lopen is. Ik zie inderdaad het nodige groen, maar helaas geen dieren. Wel zie ik een aantal rotstekeningen van Indianen, alvorens ik terug loop naar de auto. Op mijn gemak rijd ik nog verder door dit bijzondere park, voordat ik weg terug naar Los Angeles aanvang. Een mooie ervaring rijker!

Foto's © VCK Cruises

Over de auteur

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het 88 pagina's tellende inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's, tips én reizen van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine