020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Negentien jaar terug in de tijd: 13 november 2001

Bij veel van onze klanten staat een cruise door het Panamakanaal hoog op het verlanglijstje. Terecht, want het is een unieke ervaring om met een cruiseschip dwars door Midden-Amerika van de ene oceaan naar de andere te varen. Op 13 november 2001 waren we aan boord van de Radiance of the Seas van Royal Caribbean International.

's Morgens vroeg zagen we de indrukwekkende skyline van Panama City terwijl ons schip langzaam opstoomde naar de ingang van het Panamakanaal. We passeerden de Brigde of the Americas om niet veel later door locomotieven de sluis van Miraflores ingeloodst te worden. Met haar breedte van 32,2 meter past de Radiance of the Seas precies in de sluis. Het schutten in de sluis gaat opvallend snel; luid bellend worden we uitgeleide gedaan door de vier locomotieven. De daarop volgende passage van het kanaal en het Gatun meer is fantastisch; we varen letterlijk door de jungle en horen de toekans. Lunchen doen we in Chops Grill met uitzicht op het tropische regenwoud. Via de Gatun sluizen bereiken we de Caraïbische Zee. Een onvergetelijke ervaring rijker.

cruiseschip in Miraflores sluizen Panamakanaal cruiseschip in Miraflores sluizen PanamakanaalRadiance of the Seas in de Miraflores sluizen, Panamakanaal op 13 november 2001. Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder