020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Rederijen annuleren Alaska cruises met vertrek in 2021

Gisteren maakten Holland America Line, Princess Cruises en Seabourn bekend dat zij het grootste deel van hun Alaska programma voor 2021 hebben geannuleerd. Dit als gevolg van het Canadese besluit om tot februari 2022 geen cruiseschepen toe te laten in Canadese havens.

Holland America Line annuleert alle cruises in 2021 die beginnen of eindigen in een Canadese haven. Dat betekent dat het Alaska seizoen grotendeels komt te vervallen. Vooralsnog blijven de 8-daagse cruises vanuit Seattle voorlopig ongemoeid. Dit omdat de cruisemaatschappij in gesprek is met de Amerikaanse en Canadese autoriteiten om toestemming te krijgen voor het uitvoeren van cruises die uitsluitend Amerikaanse havens aandoen. Sinds 1886 gelden in de Verenigde Staten strikte regels die het onmogelijk maken voor schepen die niet in de Verenigde Staten zijn gebouwd, door Amerikanen worden bemand en onder Amerikaanse vlag varen om passagiers te vervoeren tussen Amerikaanse havens zonder daarbij ook buitenlandse havens aan te doen. Rederijen proberen nu om een uitzondering op deze regel te bewerkstelligen bij de Amerikaanse autoriteiten maar of dat zal lukken is zeer de vraag.

Ook Princess Cruises en Seabourn annuleren cruises van of naar Canada in 2021; Seabourn doet dat zelfs voor haar hele Alaska programma. Andere cruiserederijen zullen zonder twijfel volgen. Het twee jaar op rij annuleren van een Alaska seizoen heeft grote gevolgen voor de lokale economie omdat die grotendeels op toerisme draait. Zowel Holland America Line als Princess Cruises hebben eigen hotels en treinen in Alaska. Princess Cruises heef aangegeven drie van haar hotels en lodges deze zomer alsnog open te willen stellen. Het bedrijf wil op deze manier landvakanties kunnen aanbieden naar Alaska.

cruiseschip Volendam van Holland America LineDe Volendam van Holland America Line in Vancouver, Canada in 2019. Foto © VCK Cruises

cruiseschip Grand Princess van Princess CruisesDe Grand Princess van Princess Cruises bij Sitka, Alaska in 2019. Foto © VCK Cruises

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine