020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Rederijen versoepelen COVID-19 cruise protocollen verder

Vorige week kwam het langverwachte nieuws dat een aantal grote cruisemaatschappijen de COVID-19 vaccinatie- en testplicht aanzienlijk versoepelen. Dat had wereldwijd direct een boekingspiek voor cruisevakanties tot gevolg.

de rotterdam van holland america line in de noorse fjordenDe Rotterdam van Holland America Line in Noorwegen - Foto © Holland America Line

Tot vorige week was het maken van een cruise alleen voorbehouden aan passagiers die volledig gevaccineerd waren. Daar is nu verandering in gekomen. Als eerste kondigde Norwegian Cruise Line Holdings aan dat voor aan boord van de schepen van haar drie rederijen (Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises & Regent Seven Seas Cruises) niet langer verplicht is om volledig gevaccineerd tegen COVID-19 te zijn. Tegelijk met dit nieuws werd bekend dat gevaccineerde gasten geen negatieve testuitslag hoeven te tonen bij inscheping. Voor niet-gevaccineerde gasten blijft de testverplichting overigens wel bestaan. De test dient binnen 72 voor inscheping afgenomen te zijn door een officiële instantie. Kinderen onder de 12 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. Belangrijk om te weten is dat alle gasten wél moeten voldoen aan alle individuele eisen van de te bezoeken landen, inclusief het land van in- en ontscheping.

de Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises bij MiamiDe Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises bij Miami - Foto © Regent Seven Seas Cruises

Na Norwegian Cruise Line Holdings volgden de meeste rederijen van Carnival Corporation and Royal Caribbean Group snel. Ook Holland America Line verwelkomt vanaf 6 september niet-gevaccineerde gasten, met dien verstande dat de cruise korter moet zijn dan 16 nachten, geen doorvaart van het Panamakanaal of transatlantische oversteek moet bevatten. Ook specifieke afvaarten naar meer afgelegen gebieden zijn vooralsnog uitgesloten.

de Celebrity Apex van Celebrity Cruises in DubrovnikDe Celebrity Apex van Celebrity Cruises in Dubrovnik - Foto © Celebrity Cruises

De specifieke regels variëren per rederij, per vaargebied en zelfs per schip. Het verdient dus aanbeveling om u goed te laten voorlichten door de experts van VCK Cruises voordat u op reis gaat. Vast staat wel dat deze versoepelingen een nieuwe fase inluiden van het reizen per cruiseschip. De rederijen melden boekingsrecords naar aanleiding van de versoepelen, waarbij vooral het vervallen van de testverplichting van gevaccineerde reizigers met open armen verwelkomd wordt. De koers naar een nóg zorgelozer cruisevakantie is ingezet!

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine