020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: de eerste cruise van Regent's nieuwe cruiseschip Seven Seas Splendor

De verwachtingen zijn hoog gespannen als we op 3 februari naar de haven van Civitavecchia rijden. Daar is ze: de gloednieuwe Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises. Zonder twijfel een van de meest luxueuze cruiseschepen ter wereld. We hebben drie dagen om het schip te leren kennen tijdens een cruise voor genodigden die eindigt in Barcelona. Welkom aan boord!

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesSeven Seas Splendor in Livorno, Italië

In oktober 2019 bezochten we de in aanbouw zijnde Seven Seas Splendor op de bouwwerf van Fincantieri in Ancona, Italië en waren direct onder de indruk. Tussen alle kabels en stalen vloeren voelden we de passie van Regent Seven Seas Cruises om met dit schip de grenzen van luxe nog iets verder op te rekken.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesWelkom aan boord van de Seven Seas Splendor!

We stappen aan boord op dek 5 in het Atrium waar we verwelkomd worden met een glas champagne. De eerste indruk is direct een goede, want het atrium heeft in vergelijking tot de Seven Seas Explorer een gedaanteverwisseling ondergaan. Door de grote statietrap 90 graden te draaien is er een gevoel van openheid ontstaan en het lichte kleurenpalet helpt om het atrium een frisse, luxe uitstraling te geven. Hier vinden we de excursiebalie en de receptie, het kantoor van de General Manager en het Business Center.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesAtrium en receptie

De Coffee Connection koffiebar is op alle cruiseschepen van Regent Seven Seas Cruises een groot succes. Op de Seven Seas Splendor is de koffiebar groter en uitnodigender gemaakt, met veel wit marmer en een meer logische indeling. De barista heeft een prominente positie gekregen in het midden van de ruimte, naast de elektrische deuren die naar het mooie buitenterras leiden. Bij het kleine-maar-oh-zo-fijne buffet kunnen we tijdens de dag terecht voor een continentaal ontbijt of een lichte lunch. De hele ruimte ademt licht en is bij uitstek geschikt voor een espresso en een croissant voordat u aan land gaat. Of een ijskoffie met een snack als u van excursie terugkomt.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesCoffee Connection koffiebar

De Meridian Lounge is een multi functionele ruimte waar lezingen gegeven worden, high teas of cognac proeverijen. 's Avonds is dit de plek voor live muziek en serveert de bartender hier een hele verzameling nieuwe cocktails die er niet alleen sensationeel uitzien maar ook goed smaken. Bij Regent Seven Seas Cruises zijn alle drankjes inbegrepen; het maakt het bestuderen van de drankenkaart extra leuk.

De Tibetaanse gebedsmolen bij de ingang van het Pacific Rim restaurant op de Seven Seas Explorer was een instant hit en ook wij konden de verleiding niet weerstaan op een selfie te maken bij dit indrukwekkende kunstobject. Op de Seven Seas Splendor wordt de ingang van het restaurant bewaakt door een enorme draak en ook hier drommen mensen samen voor een foto. We zullen er niet omheen draaien: het Aziatische Pacific Rim restaurant is onze favoriet. Door het hoge plafond en de indrukwekkende ingang worden verwachtingen gewekt die de koks en bediening geheel waarmaken. Het diner begint hier steevast met een exotische cocktail van het huis, gevolgd door een tongstrelende selectie van Aziatische favorieten: sushi, sashimi, dim sum. Voor het hoofdgerecht is het lastig kiezen: wordt het de tempura van kreeft of toch onze "all-time" favoriet: zwarte kabeljauw met misosaus.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesPacific Rim Aziatisch restaurant

Een dek lager ligt nog een favoriet: het grote Compass Rose Restaurant. Waar veel cruiseschepen één hoofdrestaurant hebben en meerdere specialiteitenrestaurants heeft Regent Seven Seas Cruises er voor gekozen om ál haar restaurants de kwaliteit en sfeer van specialiteitenrestaurants te geven. Het Compass Rose Restaurant is zeer indrukwekkend door het hoge plafond en de chique "grand hotel" achtige uitstraling. Maar hoe mooi het restaurant ook is: iedereen praat hier over de menukaart. Die is duizelingwekkend lang. Aan de linkerkant een grote selectie voor- en hoofdgerechten die elke dag beschikbaar zijn; denk aan kreeft, coquilles met citroensaus, scholfilet en de beste steaks. Aan de rechterkant de dagelijks wisselende selectie van de chef. Alle gerechten kunnen vrijelijk gecombineerd worden en zo geniet ik van een van de beste maaltijden die ik ooit op een cruiseschip heb mogen proeven.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesCompass Rose Restaurant

Tijdens een dag op zee worden we uitgenodigd voor een speciale brunch in de Compass Rose. Deze brunch wordt normaliter geserveerd op zondagen waarbij het schip op zee is, maar voor deze "preview" cruise heeft men een uitzondering op de regel gemaakt. En daar zijn we blij mee want we hebben nog nooit zo iets gezien. Tafels vol sushi, sashimi, kreeft, kaviaar en de meest exquise kazen en desserts. Dat de champagne rijkelijk vloeit tijdens deze brunch is geen verrassing. Dit is Regent Seven Seas Cruises op zijn best.

Het nachtleven op de Seven Seas Splendor speelt zich af bij het atrium op dek 4. Daar is een prachtige lange galerij met aan beide zijden grote openslaande deuren die toegang geven tot het casino en de zeer populaire Splendor Lounge. Hier is het iedere avond gezellig druk zonder ooit overvol te zijn. Verrassend genoeg draait er elke avond een DJ in de Splendor Lounge en tijdens onze cruise wordt er naar hartelust gedanst.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesGalerij en Splendor Lounge

Langs twee prachtig uitziende winkels vervolgen we onze weg naar het voorschip en het Constellation Theater, de twee dekken hoge showlounge van de Seven Seas Splendor. Regent Seven Seas Cruises staat bekend om haar uitstekende entertainment en tijdens onze korte cruise worden we getrakteerd op twee premieres waarbij de enthousiaste cast van dansers en zangers een zeer onderhoudende show weggeeft. Het Constellation Theater is ook de verzamelplaats voor gasten die een excursie geboekt hebben. Bij Regent Seven Seas Cruises zijn de meeste excursies inbegrepen bij de reissom en het samenkomen voor de excursies is al net zo relaxed als de excursies zelf. Geen massa's, geen gedrang, geen omroepberichten. U komt simpelweg naar het theater op de tijd die op uw excursiekaartje vermeld staat en voila.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesConstellation Theater

Het is hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen in de suites aan boord van de Seven Seas Splendor. Zoals het een vijfsterren cruiseschip betaamt beschikt de Seven Seas Splendor uitsluitend over suites met balkon waarbij zelfs het "instapmodel" een zeer royale 28 m2 meet. Aangezien foto's meer zeggen dan woorden hier een overzicht van alle suites van de Seven Seas Splendor.

Veranda Suite - categorie H

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Suite van 20m2 met ruim balkon (8 m2). Slaapgedeelte met een queen-size bed en interactieve TV. Badkamer met een ruime douche (geen bad) en badproducten van L'Occitane. Deze suite heeft geen inloopkast, maar de kastenwand is vanzelfsprekend uitgerust met kluisje, een badjas en slippers. De minibar in deze suite wordt op verzoek gevuld met drankjes naar keuze.

Deluxe Veranda Suite - categorie G

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Suite van 23.5m2 met ruim balkon (5-8 m2). Slaapgedeelte met een queen-size bed en interactieve TV. Badkamer met een ruime douche (geen bad) en badproducten van L'Occitane. Deze suite heeft een inloopkast met kluisje, een badjas en slippers. De minibar in deze suite wordt op verzoek gevuld met drankjes naar keuze.

Superior Suite - categorie F

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Suite van 30m2 met ruim balkon (8-12 m2). Het mooie aan deze suite is dat u vanuit het grote kingsize bed uitkijkt over zee. Het zitgedeelte is ruim en heeft een minibar die op verzoek gevuld wordt met drankjes naar keuze. Deze suite heeft een inloopkast met kluisje, badjas en slippers. De badkamer is ruim en beschikt over twee wastafels, een ligbad en een aparte douche. De badproducten zijn van L'Occitane.

Concierge Suite - categorie D/E

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Suite van 30.8m2 met ruim balkon (8-12 m2). Deze suite is identiek aan de Superior Suite, maar het Concierge niveau biedt veel extra's zoals een Illy koffiemachine, cashmere dekens, voorrang bij het reserveren van excursies en restaurants, korting op premium wijnen en dranken én Wifi voor maximaal vier apparaten.

Penthouse Suite - categorie A/B/C

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Suite van 41.6m2 met ruim balkon (10-16 m2). Prachtig vinden we de Penthouse Suite op de Seven Seas Splendor. Bij de entree maakt deze suite al direct indruk. Het woongedeelte beschikt over een driezitsbank en een kleine eethoek; in het slaapgedeelte vindt u een uitnodigend kingsize bed. Grote glazen schuifpuien bieden ongeëvenaard uitzicht op zee. De Penthouse Suites op de Seven Seas Splendor beschikken niet over een bad maar hebben wel een grote inloopdouche en u heeft de keuze uit badproducten van diverse merken. Tijdens onze cruise waren dat Guerlain en L'Occitane. Alle extra's van de Concierge Suite zijn ook van toepassing maar de toevoeging van een persoonlijke butler en dagelijkse canapés maken het verblijf in de Penthouse Suite nog gedenkwaardiger.

Seven Seas Suite en Splendor Suite - categorie SS

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Dit zijn echt bijzondere suites. We vinden de indirecte verlichting in de woonkamer prachtig, net zoals de enorme badkamer en de aparte slaapkamer. Met een grootte van 53.6 m2 en een balkon van minimaal 22m2 zijn dit suites die lijken op appartementen zoals u ze in New York en Los Angeles vindt. Alles ademt luxe uit; van het prachtige tegelwerk in de badkamer tot de fles Veuve Clicquot die op u wacht als u aan boord komt. Vanzelfsprekend kunt u in deze suites gebruik maken van de diensten van uw butler. Daarnaast heeft u voorrang bij het aan boord gaan, heeft u een volledige bar in uw suite en kunt u zich eenmalig verheugen op exclusieve kaviaarservice.

Grand Suite - categorie GS

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Groen is nu niet direct een kleur die geassocieerd wordt met luxe appartementen, maar in de Grand Suite hebben de ontwerpers zich kunnen uitleven en het resultaat is verbluffend. Het maakt de Grand Suite tot de meest gewilde accommodaties aan boord van de Seven Seas Splendor. Met een oppervlakte van minimaal 85.5 m2 en een balkon van 68 m2 zijn dit echte appartementen op zee met alle gemakken die u zich kunt voorstellen. De woonkamer is enorm, met een grote zithoek en aparte eettafel met zes stoelen. Op de salontafel treffen we (naast prachtige boeken) een grote doos Leonidas bonbons aan. De badkamer met zijn reusachtige bad beschikt over een grote douchecabine met aromatherapie en toiletartikelen van L'Occitane, Guerlain, Bottega Veneto én Aqua di Parma. Er is nog een tweede badkamer met douche, een bar en een grote slaapkamer. We tellen vijf glazen schuifpuien die naar het lange balkon leiden. Dit is zeker onze favoriete suitecategorie op de Seven Seas Splendor.

Master Suite - categorie MS

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Het kan nóg groter. Met maar liefst 100 m2 leefruimte en een balkon van 77 m2 is de Master Suite ideaal voor gezinnen; de 2e slaapkamer en 2e badkamer geven nog meer privacy. Een kleine cursus pianospelen is wellicht geen overbodige luxe als u deze suite boekt, want de Master Suite is voorzien van een vleugel. Het gigantische balkon biedt uitzicht op het achterschip en behoort tot de grootste op zee. Dit is elegantie ten top.

Regent Suite - categorie RS

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

We hebben al heel veel suites gezien op heel veel schepen, maar de Regent Suite op de Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor overtreft de verwachtingen van zelfs de meest verwende cruisepassagier. Er is simpelweg geen grotere suite beschikbaar op zee! De Regent Suite is op praktisch iedere reis volgeboekt maar op onze korte "preview" cruise mochten we een rondlopen in deze ruim 400 m2 grote enclave op het hoogste dek van de Seven Seas Splendor. Grote dubbele deuren geven toegang tot de woonkamer. Er is een hoofdslaapkamer met kingsize bed dat volgens de berichten meer dan $ 100.000 heeft gekost. Er is een extra slaapkamer en de badkamer is een heuse spa met stoombad, sauna en (inbegrepen) behandelingen tijdens de cruise. Het balkon beschikt over een prive hot tub en de maaltijden worden geserveerd in The Study, een privé eetzaal voor maximaal 12 gasten. In praktisch elke aanloophaven staat er een auto met chauffeur klaar voor de gasten van de Regent Suite. Dát moet toch de ultieme luxe zijn.

We vervolgen onze rondleiding over de Seven Seas Splendor op dek 10. Helemaal achterop het schip vindt u hier twee populaire specialiteitenrestaurants. In Chartreuse worden Franse specialiteiten geserveerd; Prime 7 is het steakhouse. In beide restaurants eet u zoals u dat in beste restaurants aan land doet; in uw eigen tempo en begeleid door heerlijke (inbegrepen) wijnen. De kwaliteit van de maaltijden aan boord van de Seven Seas Splendor is zonder meer uitstekend en dat wordt vooral in deze twee restaurants duidelijk. Nog een tip: bestel de zeetong in Chartreuse en de Caramel Popcorn Sundae in Prima 7.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesChartreuse Frans Restaurant

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesPrime 7 American Steakhouse

Helemaal voorop dek 11 ligt de Observation Lounge, de pianobar van de Seven Seas Splendor. Enorme ramen bieden een ongeëvenaard uitzicht op zee; vooral vanuit de twee zijvleugels die direct boven de brug liggen. Dit is een populaire plek om 's avonds voor het eten een cocktail te bestellen en de zon in zee te zien zakken. Direct naast de Observation Lounge liggen de kaartkamer en de Connoisseur Club waar rokers terecht kunnen voor een gloed glas cognac en een mooie sigaar.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesObservation Lounge

De ruime en uitnodigende bibliotheek met zeezicht ligt naast de Culinary Arts Kitchen waar Chef Kelly en haar keukenbrigade in de weer zijn met kookcursussen die uitzonderlijk populair zijn. Regent Seven Seas Cruises heeft haar aanbod aan culinaire excursies vergroot en het is nu mogelijk om een olijfolie proeverij of een bezoek aan een locale markt te boeken.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesBibliotheek

Het ruime zonnedek midscheeps op dek 11 beschikt over een vrij royaal zwembad en twee Jacuzzis. De ligbedden zijn de meest comfortabele in hun soort en op een cruiseschip als Seven Seas Splendor hoeft u nooit lang te zoeken naar een plaats in de zon. Met een prachtige buitenbar en een zeer uitnodigend buitenrestaurant met ijsbar is dit "the place to be" op mooie zonnige zeedagen.

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesZonnedek, Zwembad, Pool Bar en Pool Grill

"Buffetrestaurant" is eigenlijk geen goede benaming voor La Veranda. Toch is dit prachtige restaurant de plek waar u 's ochtends en 's middags uitgebreide buffetten vindt met heerlijke verse gerechten. Geen grote bakken met goulash of rijst, maar beschaafde porties en persoonlijke service. Het is misschien even wennen, maar probeer altijd uw tafelnummer te onthouden als u naar het buffet loopt want de obers komen a-la-minute gerechten graag persoonlijk afleveren. Zeer noemenswaardig is het buitenterras van La Veranda; dat is geheel opnieuw ontworpen met veel beschutte hoekjes. het resultaat is werkelijk schitterend. Elke avond verandert La Veranda in Sette Mari, een Italiaans specialiteitenrestaurant. Met een beetje geluk kunt u buiten dineren als uw schip koers zet naar een volgende bestemming. Onvergetelijk!

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises

Interieur foto's van cruiseschip Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas CruisesLa Veranda en Sette Mari

Onze tijd aan boord van de Seven Seas Splendor is te kort, maar zelfs op deze "preview sailing" is het al heel duidelijk dat dit een "happy ship" is. Serena Melani is de eerste vrouwelijke kapitein die een nieuw cruiseschip in de vaart neemt. Haar invloed op de bemanning van de Seven Seas Splendor omschrijft ze met haar favoriete uitspraak: "Smile at the world and the world will smile back at you". Die levenshouding is te merken aan boord. Want hoe mooi en indrukwekkend het interieur van dit luxe cruiseschip ook mag zijn; het is de bemanning die van elke Regent Seven Seas cruise een onvergetelijke vakantie maakt. Bon Voyage Seven Seas Splendor!

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van de meest toonaangevende cruisemaatschappijen, altijd tegen de scherpste prijs en met zeer concurrerende vliegtarieven. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's © VCK Cruises

Belangrijk: informatie in dit artikel was correct ten tijde van publicatie (februari 2020) maar kan sindsdien gewijzigd zijn.

Over de auteur

Bart de Boer

Bart is Managing Director van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder