020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Scheepsbezoek: kennismaken met de nieuwe Azamara Pursuit

Begin dit jaar kondigde Azamara Club Cruises aan dat er een nieuw zusterschip aan de vloot toegevoegd zou worden, de Azamara Pursuit. De afgelopen maanden is het schip volledig gerenoveerd waarbij alle hutten, suites, lounges en restaurants opnieuw werden ingericht. Samen met een collega mocht ik twee dagen kennismaken met dit nieuwe Azamara schip

Entreehal van de Azamara Pursuit

De Azamara Pursuit is een modern ingericht kleinschalig cruiseschip voor maximaal 750 gasten met alle faciliteiten die u op een groter schip zou verwachten, maar met de intimiteit van een veel kleiner schip. Azamara Club Cruises staat bekend om hun all-inclusive service. Inbegrepen in de reissom zijn alle frisdranken, (specialiteiten-) koffie/thee en bronwater en een grote selectie dranken, cocktails, (huis)wijnen en bier. Tevens staat de rederij bekend om haar vernieuwende vaarschema’s waarbij u aanzienlijk meer tijd aan wal hebt.

Mosaic koffiebar op de Azamara Pursuit

De ruimte en de moderne, gezellige inrichting vallen al gelijk op bij binnenkomst. De geur van verse koffie voert ons automatisch naar de koffiebar "Mosaïc", al direct mijn persoonlijke favoriet. Hier worden verse koffie’s, cappucino’s en hartige en zoete snacks geserveerd - zonder toeslag!

Discoveries restaurant op de Azamara Pursuit

Alle publieke ruimtes van de Azamara Pursuit hebben tijdens de verbouwing een gedaantewisseling ondergaan. De Pool Grill werd omgetoverd tot The Patio waar gasten ’s avonds sfeervol in de open lucht kunnen dineren. Het zelfbedieningsrestaurant Windows Café kreeg lichtere kleuren en meer tafels voor twee personen. Het aangrenzende terras en de Sunset Bar ondergingen eveneens een verjongingskuur en zijn dé ideale plek om na het avondmaal de zonsondergang te bewonderen. Ook Discoveries, het hoofdrestaurant aan boord van de Azamara-schepen, kreeg een aangepast interieur. In dit restaurant kunt u iedere ochtend terecht voor ontbijt tussen 07.00 en 10.30, lunch van 12.30 tot 14.30 en diner van 18.30 tot 21.00 uur. De maaltijden worden hier in een open zitting geserveerd, dus je kunt eten wanneer je wilt en met wie je wilt. Huiswijnen zijn bij de prijs inbegrepen.

Dinermenu van Discoveries restaurant op de Azamara Pursuit

Dinermenu Discoveries restaurant op de Azamara Pursuit

Het is tijd voor het diner en we hebben zonder problemen een tafeltje voor twee gekregen in het restaurant. Onze favoriet: asperges met champignons op een truffel ragout. Heerlijk!

Discoveries restaurant op de Azamara Pursuit

Helemaal nieuw is de Living Room, een loungeconcept met gezellige zitjes en loungestoelen op het bovendek. Overdag kunnen gasten in de Living Room terecht voor gebakjes en een ruime selectie thee en koffie. In de vooravond staan wijn en tapas op het menu. En in de avond na het diner wordt er live muziek ten gehore gebracht, kun je een boordspelletje spelen of genieten van het mooie uitzicht.

Living Room lounge op de Azamara Pursuit

Living Room lounge op de Azamara Pursuit

Ook zijn er twee specialiteiten restaurants aan boord, het Italiaanse/ Mediterraanse Aqualina en het steakhouse Prime-C. Wij genieten van een 4-gangen diner in het Aqualina restaurant met zijn menukaart vol heerlijke Italiaanse klassiekers.

Dinermenu Aqualina Restaurant op de Azamara Pursuit

Op aanraden van de chef kiezen we voor de ravioli van kreeft, gevolgd door de minestrone soep met een heerlijke topping van parmezaanse kaas. Vergezeld door een glas heerlijke witte wijn genieten we vervolgens van de huisgemaakte "Risotto a Funghi". Trek hebben we niet meer, maar we laten ons toch verleiden tot een nagerecht. Mocht u aan boord gaan, kies dan zeker voor de "Soufflé al Limoncello" of de "Torta al Cioccolato Senza Farina". U zult er geen spijt van krijgen.

Diner Aqualina Restaurant op de Azamara Pursuit

Na het diner kunt u een afzakkertje doen in een van de gezellige lounges op het schip. In "The Den" wordt u getrakteerd op live piano muziek en heerlijke cocktails. En dat u bij ieder drankje de portemonnee niet hoeft te trekken is een écht voordeel.

The Den lounge op de Azamara Pursuit

De Azamara Pursuit is een modern ingericht kleinschalig cruiseschip voor maximaal 750 gasten met alle faciliteiten die u op een groter schip zou verwachten, maar met de intimiteit van een veel kleiner schip. Tel daarbij op dat de Azamara Pursuit in heel wat kleinere havens aanmeert en vaker blijft overnachten op de bestemming. Bovendien organiseert de rederij avondexcursies en genieten de gasten op bijna elke afvaart van een gratis AzAmazing Evening, een exclusief event op een bijzondere locatie. Een ervaring die u niet wilt missen!

De Azamara Pursuit zal komende winter voornamelijk in Zuid-Amerika varen. Tijdens de zomer doorkruist het schip de Europese wateren. De Azamara schepen bezoeken in 2018 meer dan 200 bestemmingen in 68 landen. Benieuwd naar uw droomreis? Bij VCK Cruises zoeken we het graag voor u uit, altijd tegen het scherpste tarief. Klik hier voor onze mooiste aanbiedingen met Azamara Club Cruises, bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Alle foto's © 2018 VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder