020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: van Amsterdam naar Bazel met AmaWaterways

VCK cruise expert Benja Zonneveld maakte in november 2017 als “nieuweling” in de cruise branche samen met twee collega’s een riviercruise. Het was letterlijk een cruise van A(msterdam) naar B(azel) met de AmaSonata van de rederij AmaWaterways, niet de eerste de beste in riviercruiseland.

cruiseschip amasonata mawaterways rijn riviercruise

Als ik aan vrienden en familieleden enthousiast vertel over cruises stuit ik nog wel eens op wat vooroordelen. Te duur, te saai, te massaal. We hebben ze allemaal wel eens gehoord en ik vind het altijd leuk om te bewijzen dat een cruise het tegenovergestelde kan zijn van duur, saai en massaal. Maar een riviercruise; ik moet bekennen dat ook ik daar mijn ideeën over had. Des te leuker was het om in november 2017 een riviercruise te mogen ervaren.

cruiseschip amasonata mawaterways rijn riviercruise

De inscheping vindt plaats aan de Amsterdamse de De Ruyterkade, recht tegenover het voormalige pand van VCK. Omdat het een klein schip is en iedereen mondjes maat aan boord komt verloopt de inscheping razendsnel. Binnen enkele minuten staan we in onze hut, die opvallend ruim is. We ontdekken zowel een Frans balkon en een "echt" balkon waar we meteen na inscheping met een koffietje en een dekentje op hebben gezeten. Mijn eerste riviercruise begint goed!

cruiseschip amasonata mawaterways rijn riviercruise

De rivierschepen van AmaWaterways zijn van alle gemakken voorzien. We dwalen we door het restaurant en de lounge. Het bovenste dek is één gigantisch zonnedek met zelfs een klein zwembad. Het hele schip voelt ruim en huiselijk aan. Een heerlijke plek is de grote lounge. Hier zijn we tijdens het varen regelmatig te vinden met een kop koffie of thee en iets lekkers. En dan dat uitzicht. Aan boord van de AmaSonata varen we echt dóór het land; niet er naar toe. Daarnaast wordt er niet alleen ’s nachts gevaren, maar ook overdag waardoor er soms twee steden op één dag werden aangedaan en je ook overdag kan genieten van het steeds wisselende uitzicht.

cruiseschip amasonata mawaterways rijn riviercruise

Via onder andere Keulen, Rüdesheim en Straatsburg vaart de AmaSonata een prachtige route over de Rijn. Het speciale thema “Wijn” van deze cruise loopt als een rode draad door het aanbod van excursies (allemaal inbegrepen bij de reissom), de lezingen en zelfs een speciaal Wine Pairing diner. Halverwege de week wordt het schip versierd voor de Kerstdagen met een metershoge Kerstboom in de lobby en in de aanloophavens zien we veel Kerstmarkten in aanbouw. Nog een paar weken en dan gaat het hier in alle hevigheid los met de zo typerende Duitse kerstsfeer. Ik kan me goed voorstellen dat de cruises van AmaWaterways rond de feestdagen mateloos populair zijn.

cruiseschip amasonata mawaterways rijn riviercruise

Deze cruise is qua service en maaltijden goed vergelijkbaar met een luxere zeecruise maatschappij. Er is aan alles gedacht. Van de flesjes water en paraplu’s bij het van boord gaan, de high tea in de middag met diverse hapjes, de inbegrepen geselecteerde (alcoholische) dranken tijdens de maaltijden tot het eenmalige diner in het intieme specialiteiten restaurant “The Chef’s Table”. Hier genieten we in klein gezelschap van een heerlijk 5-gangen menu met bijpassende wijnen.

cruiseschip amasonata mawaterways rijn riviercruise

Ik heb zo genoten aan boord van de AmaSonata én in de aanloophavens. Het was een geweldige ervaring en in veel opzichten anders dan ik had verwacht. Vooroordelen over riviercruises? Ik heb ze niet meer!

Foto's © AmaWaterways. Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder