020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: van Amsterdam naar Bazel met AmaWaterways

Drie van onze cruise experts kregen de gelegenheid om een paar dagen mee te varen op een riviercruise met AmaWaterways. Benja Zonneveld, Daniëlle Varela Van Oordt en Irma Spits genoten aan boord van de AmaSonata en van de gezellige Duitse steden, die al helemaal in Kerstsfeer waren.

Zaterdag 18 november
In Amsterdam gingen we aan boord van de AmaSonata. Dat verliep heerlijk soepel; het schip is niet zo groot en we konden snel in onze hut; erg leuk, dat uitzicht vanaf de rivier. 

Zondag 19 november
Het schip bleef een nacht in Amsterdam liggen en de tweede dag konden we toerist spelen in eigen land: we maakten een rondvaart door de grachten. De excursie was erg leuk, helaas was het wel typisch Nederlands weer. We lunchten aan boord, waarna het schip richting Keulen vertrok.Maandag 20 november
Ook in Keulen zat het weer helaas een beetje tegen. Toch zijn we op de fiets gestapt om een tocht van twee uur door de stad en langs de Rijn te maken. Ondanks de miezerregen was de excursie erg leuk, we hebben een hoop gezien. Rond het middaguur ging de reis verder richting Koblenz. Met vrijwel alle passagiers maakten we een wandeling door deze leuke stad, waarna we aan boord van een swingend optreden genoten. De AmaSonata was al geheel in stijl versierd voor de Kerstdagen, wat de sfeer extra gezellig maakte.Dinsdag 21 november
Vroeg in de ochtend vertrok de AmaSonata richting Rüdesheim. Dit is het mooiste stukje van de Rijn, dwars door de vallei met links en rechts wijngaarden en kastelen. De cruise director gaf zo nu en dan uitleg over wat er aan wal te zien was, erg interessant om te horen. Na aankomst stonden er weer verschillende excursies op het programma; voor ieder was er wat wils.

Woensdag 22 november
Daar was de zon! Dit was een heerlijke dag om te varen en op het zonnedek (wel met een dekentje) te genieten van de omgeving en de zon. Na de lunch stonden de bussen alweer klaar om ons weg te brengen naar onder andere Heidelberg, waar het grootste wijnvat ter wereld staat. En om de dag goed af te sluiten een wine paired dinner!

Donderdag 23 november
Na Nederland en Duitsland was het tijd voor Frankrijk; vandaag waren we in Strasbourg. Wat een leuke stad en wat een indrukwekkende kathedraal! Omdat wij het zo naar ons zin hadden zijn we in Strasbourg gebleven voor een typische lunch, Flammkuchen. Eenmaal terug aan boord genoten we van een 5-gangen Tasting Menu, wat voor iedereen eenmaal inbegrepen was tijdens deze afvaart. Het was heerlijk!


Vrijdag 24 november
De cruise die we maakten had als thema 'wijn' en daar hoort een wijnproeverij bij. Gewapend met een glas kregen wij tussen de wijnvaten uitleg over het proces van wijn maken en over de soorten die wij mochten proeven. Na de proeverij reed de bus verder door de wijngaarden naar Freiburg en met een korte stop verder naar Breisach. Hier stapte een klein groepje uit voor een klim naar de kathedraal met uitzicht over de Rijn en omgeving. Tijdens het laatste stuk van de cruise zijn we door een aantal zeer nauwe sluizen gevaren, soms was er aan weerszijden slechts een paar centimeter ruimte. 

Zaterdag 25 november
In de ochtend kwamen we aan in Bazel, onze eindbestemming van de reis. Het was jammer om weer van boord te gaan, we voelden ons snel thuis aan boord. We vlogen laat terug, wat ons de gelegenheid gaf nog een bezoekje te brengen aan Bazel en de kerstmarkten. Daarna zat de reis er dan echt op! 


Alle foto's © VCK Cruises

Klik hier voor al onze reizen met AmaWaterways

Over de auteur

Benja Zonneveld

Benja Zonneveld

Benja Zonneveld stapte in 2017 binnen bij VCK Cruises. Door haar grote inzet en een fikse dosis enthousiasme is deze Travel Consultant Cruises in recordtijd zeer populair geworden, zowel bij haar collega's als bij onze klanten.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine