020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Rivierschepen van AmaWaterways maken een zeereis

De interesse voor riviercruises in Frankrijk is zo groot dat AmaWaterways besloten heeft om twee van haar rivierschepen op de Franse rivieren Rhône en Seine in te zetten. Dat is een logistieke uitdaging want de schepen moeten over zee naar hun nieuwe vaargebied vervoerd worden.

Dat gebeurt per varend dokschip. Zowel de AmaKristina en AmaDante voeren in Nederland het dok in, waarna het hele dokschip met de twee rivierschepen koers zette naar Frankrijk. De AmaDante blijft relatief dicht bij huis: dit schip zal in 2021 ingezet worden op cruises tussen Le Havre en Parijs over de Seine. De AmaKristina moet een langere reis maken naar haar nieuwe vaargebied. Vanuit de Middellandse Zee bereikt zij de monding van de Rhône en zal medio 2021 gaan varen in de Provence tussen Lyon en Avignon. AmaWaterways introduceert volgend jaar ook een nieuwe route over de Saône tussen Chalon-sur-Saône en Arles.

 

amawaterways rivier cruiseschepenAmaKristina en AmaDante worden naar Frankrijk vervoerd per zeeschip. Foto's © AmaWaterways

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine