020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Royal Caribbean en Celebrity plannen zomercruises in het Caraïbisch gebied

Er zijn momenteel veel ontwikkelingen bij verschillende rederijen. Na een gedwongen pauze van een jaar maken hebben ook Royal Caribbean International en Celebrity Cruises aangekondigd dat ze plannen hebben om deze zomer gefaseerd te herstarten in de Caraïbische Zee.

Royal Caribbean vaart al enige tijd met de Quantum of the Seas vanuit Singapore en tot dusverre zijn de ervaringen positief, mede door de strenge maatregelen die de regering van Singapore aan deze cruises stelt. Recent kondigde de rederij een serie zomercruises aan vanuit Haifa, Israël naar Griekenland en Cyprus voor gevaccineerde inwoners van Israël. Maar deze week kwam dan het langverwachte nieuws over een herstart voor de Amerikaanse markt.

Zowel Royal Caribbean International als zusterbedrijf Celebrity Cruises hebben cruises aangekondigd naar het Caraïbisch gebied. Omdat de Amerikaanse autoriteiten achterblijven met een vastomlijnd plan voor de herstart vanuit Amerikaanse havens zijn beide rederijen uitgeweken naar andere vertrekhavens.

cruiseschip Vision of the Seas van Royal Caribbean InternationalVision of the Seas van Royal Caribbean International in het Noordzeekanaal. Foto © VCK Cruises

Royal Caribbean zal haar Adventure of the Seas herpositioneren naar Nassau, Bahamas en hoopt in juni te beginnen met weekcruises naar Coco Cay, het privé eiland van Royal Caribbean in de Bahamas. Daarnaast zijn aanlopen gepland in Cozumel, Mexico en Freeport, Bahamas. In deze havens zal het aan land gaan alleen mogelijk zijn met een door de rederij georganiseerde excursie.

cruiseschip Vision of the Seas van Royal Caribbean InternationalVision of the Seas van Royal Caribbean International in Porto Belo, Brazilië in 2012. Foto © VCK Cruises

Gisteren werd bekend dat de Vision of the Seas van Royal Caribbean vanaf eind juni ingezet wordt op cruises vanuit Bermuda naar Coco Cay. Zowel Bermuda als Nassau, Bahamas zijn voor Amerikaanse gasten relatief gemakkelijk te bereiken per vliegtuig. Voor beide cruiseprogramma's geldt dat alle passagiers van 18 jaar en ouder gevaccineerd moeten zijn en dat kinderen een negatief COVID-19 testresultaat moeten kunnen overleggen.

cruiseschip Celebrity Millennium van Celebrity CruisesCelebrity Millennium van Celebrity Cruises in Bonaire in 2010. Foto © VCK Cruises

Celebrity Cruises verwacht in juni te kunnen herstarten met de Celebrity Millennium. De planning is dat het schip vanaf 5 juni vanuit St. Maarten cruises zal uitvoeren naar Tortola, St. Lucia, Barbados, Aruba en Curacao. Ook voor deze reizen geldt dat volwassenen gevaccineerd moeten zijn tegen COVID-19 en dat kinderen negatief getest moeten zijn. Zoals op dit moment gebruikelijk is worden al deze cruises onder voorbehoud aangeboden aangezien maatregelen en inreisprocedures snel en vaak wijzigen. Maar het is hoopvol om te merken dat de cruisewereld langzaam begint te ontwaken uit een lange rustperiode.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine