020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een kijkje in de keuken op de Seabourn Quest

25 kilo suiker per dag, 10 kilo kaviaar per week, tot 100 roomservice bestellingen per ochtend en 70 man personeel om het geheel draaiende te houden: een kijkje in de keuken van een cruiseschip levert een aantal interessante feiten op.



Het is een van de leuke extra’s die Seabourn aanbiedt: passagiers kunnen zich opgeven voor een tour door de keuken, om zo een goed beeld te krijgen van wat er nodig is om al die heerlijke gerechten op de borden te krijgen. Aan boord van de Seabourn Quest liet ik mij met een aantal andere gasten rondleiden door Executive Chef Andreas Lang. 



Wat ik leer is dat de keuken van een schip een organisatie is die dag en nacht doorgaat. De Seabourn Quest heeft vier restaurants, waarvan drie door de centrale keuken voorzien worden. Het exclusieve restaurant The Grill by Thomas Keller heeft zijn eigen keuken. Ieder restaurant heeft zijn eigen menukaart, variërend van een meergangen a la carte diner tot een themabuffet. En dan is er dus nog de roomservice, die soms kan oplopen tot wel 100 bestellingen per ochtend.



Lang neemt rustig de tijd om het reilen en zeilen van zijn ‘kantoor’ aan de passagiers uit te leggen. Zo leren we dat de vis vers wordt aangeleverd en dan wordt ingevroren. In verband met strenge hygiënevoorschriften is dat niet mogelijk met vlees: dat wordt ingevroren aangeleverd. De vriezers zijn sowieso behoorlijk aan de maat, omdat het gedurende een cruise niet altijd mogelijk is verse producten aan te schaffen. Maar dankzij de speciale manier van invriezen is de kwaliteit van de maaltijden altijd zeer hoog.

En voor wie zich afvroeg of zij tijdens een cruise niet vaak moeten kiezen uit dezelfde menukaart: aan boord van de Seabourn Quest geldt een menucyclus van 28 dagen. Vier weken lang iedere dag nieuwe keuzemogelijkheden dus!



Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Seabourn, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen met Seabourn.


Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder