020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Silversea Cruises koopt luxe expeditie schip Crystal Endeavor

Al maanden hing het nieuws in de lucht, maar op 18 juli kwam het verlossende woord: het gloednieuwe luxe expeditieschip Crystal Endeavour is gekocht door Silversea Cruises.

cruiseschip silver endeavor silversea cruisesImpressie van de Silver Endeavor - © Silversea Cruises

In februari 2022 moest Crystal Cruises, een van ’s werelds meest prestigieuze cruisemaatschappijen, faillissement aanvragen. Dit nieuws rolde als een schokgolf door de cruisewereld. Immers, weinig andere rederijen hadden een zo vlekkeloze reputatie als Crystal Cruises. De schepen van de rederij werden door de curatoren te koop aangeboden en er ontstond een virtuele stoelendans om het nieuwste en meest aantrekkelijke schip van de rederij: een gloednieuw ulta-luxe expeditieschip, de Crystal Endeavor.

Oorspronkelijk zou het 20.000 ton metende schip in de zmer van 2020 geïntroduceerd worden door Crystal Cruises. Maar COVID-19 gooide roet in het eten voor MV Werften, de bouwwerf die eigendom was van de moedermaatschappij van Crystal Cruises. In het voorjaar van 2021 maakte het schip haar eerste proefvaarten en op 26 juni werd de Crystal Endeavor gedoopt tijdens een zeer bescheiden plechtigheid.

cruiseschip silver endeavor silversea cruisesDeluxe Suite op de Silver Endeavor

cruiseschip silver endeavor silversea cruisesDeluxe Suite op de Silver Endeavor

Kosten noch moeite werden gespaard om dit schip een van de meest exclusieve expeditie schepen ter wereld te maken. Crystal Endeavor werd speciaal ontworpen voor luxe expedities over de gehele wereld. Sterk genoeg om pakijs te breken; groot genoeg om haar 200 gasten onder te brengen in luxe ruime suites met balkon en butlerservice. Er is geen ander expeditie schip te vinden dat meer plaats per passagier biedt.

cruiseschip silver endeavor silversea cruisesLounge op de Silver Endeavor

Helaas bleek dit Crystal sprookje een nachtmerrie en direct na het faillissement werd de Crystal Endeavor opgelegd in Gibraltar. Er was direct interesse van veel partijen; als we de berichten in de vakpers mogen geloven waren dat Ritz-Carlton (de hotelgroep), de voormalig eigenaar van Silversea Cruises Manfredi Lefebvre d'Ovidio (die met zijn investeringsmaatschappij een herstart gaat maken met het merk Crystal Cruises) én van Silversea Cruises dat inmiddels 100% eigendom is van de Royal Caribbean Group.

cruiseschip silver endeavor silversea cruisesRestaurant op de Silver Endeavor

Nu is het dus het verlossende woord gesproken en verhuist de Crystal Endeavor op korte termijn naar de Silversea vloot. Het schip zal de zo kenmerkende romp kleur krijgen van Silversea Cruises en omgedoopt worden tot Silver Endeavor. Al over enkele maanden neemt het de gepubliceerde vaarschema’s over van Silver Explorerer, die daarmee uit de Silversea vloot verdwijnt.

We kunnen niet ontkennen: de Silver Endeavor is Silversea Cruises op het lijf geschreven en zal de positie van de rederij als meest toonaangevende luxe cruisemaatschappij verder kunnen versterken. Het schip zal haar tijd verdelen tussen beide poolgebieden met cruises naar Antarctica in onze winter en expedities naar Groenland, Spitsbergen en IJsland in de zomer.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden. NB: interieurfoto's zijn genomen toen het schip eigendom was van Crystal Cruises.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine