020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Snelle herstart van cruises vanuit Amerikaanse havens

Het gaat snel met de herstart van cruises! De Amerikaanse autoriteiten hebben hun eisenpakket voor de uitvoer van cruises aanmerkelijk versoepeld nu de Corona crisis in rustiger vaarwater komt. De nieuwsberichten van cruiserederijen over herstart vanuit Amerikaanse havens volgen elkaar in rap tempo op.

cruiseschip Celebrity Millennium van Celebrity CruisesCelebrity Millennium van Celebrity Cruises in Basseterre, St. Kitts. Foto © VCK Cruises

Op dit moment worden bij praktisch alle rederijen voorbereidingen getroffen om deze zomer weer passagiers aan boord te verwelkomen in havens als New York, Los Angeles, Fort Lauderdale, Port Canaveral en Miami. Om dat te bewerkstellingen is een "Conditional Sailing Certificate" nodig van de CDC, de Amerikaanse tegenhanger van onze RIVM. De herstart vanuit de Verenigde Staten is heel belangrijk voor sommige cruisemaatschappijen die grotendeels afhankelijk zijn van de Amerikaanse markt. Naast Amerikaanse haven worden ook Caraïbische havens heropend. Afgelopen weekend was de vreugde daarom groot toen de Celebrity Millennium van Celebrity Cruises als eerste cruiseschip met passagiers vertrok vanuit St. Maarten voor een reis door het Caraïbisch gebied.

Over niet al te lange tijd varen er weer cruiseschepen naar Alaska en wordt het ook weer drukker in de havens van Miami en Ft. Lauderdale. Rederijen als Royal Caribbean International en Norwegian Cruise Line voorspellen dan ook dat een groot deel van hun vloot in het najaar operationeel is. Belangrijk om te weten: elke rederij heeft een ander beleid om Corona besmettingen aan boord tegen te gaan. Sommigen verplichten een vaccinatie; anderen vragen om een negatief testresultaat. De ene rederij verplicht landexcursies; de andere niet. De specifieke maatregelen aan boord zijn aan wijzigingen onderhevig; net als de route. Een licht avontuurlijke inslag is dit jaar dus geen overbodige luxe. Maar het is zeer positief te noemen dat de cruisevloot na zo'n lange pauze nu snel wordt herstart.

cruiseschip Nieuw Amsterdam van Holland America LineNieuw Amsterdam van Holland America Line in Grand Turk, Turks & Caicos. Foto © VCK Cruises

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine