020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Vaccinatie verplicht voor passagiers van Crystal Cruises

Crystal Cruises heeft aangekondigd dat alle gasten op haar schepen een bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19 moeten kunnen overleggen voordat zij inschepen. Beide doses van het vaccin (indien van toepassing) moeten uiterlijk 14 dagen voor vertrek toegediend zijn.

Naast de verplichte vaccinatie dienen gasten negatief getest te zijn op COVID-19 en wordt de temperatuur gemeten in de terminal voor inscheping. Aan boord gelden strikte regels met betrekking tot social distancing en het dragen van mondkapjes. Crystal Cruises heeft altijd al een zeer goed reputatie gehad op het gebied van hygiëne aan boord van haar schepen maar zal haar routines met betrekking tot schoonmaak en disinfecteren van hutten, lounges en restaurants verder aanscherpen.

Vanzelfsprekend streeft Crystal Cruises er naar dat ook haar bemanning gevaccineerd zal zijn zodra de schepen weer gasten kunnen verwelkomen. Toch maakt de rederij daarbij een voorbehoud omdat het gezien de leeftijd en de beschikbaarheid van vaccins wellicht niet mogelijk zal zijn dat alle bemanningsleden gevaccineerd kunnen worden op het moment dat de Crystal cruiseschepen weer uitvaren. Vanzelfsprekend gelden er strikte maatregelen voor alle bemanningsleden. Zo worden bij vertrek uit hun thuisland en bij inscheping getest. Vervolgens geldt een quarantaine periode van 7 dagen waarna een nieuwe test bepaalt of het bemanningslid zijn of haar taken kan gaan oppakken. Zodra vaccins breed beschikbaar zijn dienen ook alle bemanningsleden aan boord van de Crystal Cruises schepen gevaccineerd te zijn.

Recent heeft Crystal Cruises alle reizen op haar rivier cruiseschepen geannuleerd tot eind mei 2021. Cruises op de zeeschepen Crystal Symphony en Crystal Serenity zijn geannuleerd tot eind juni. Het luxe jacht Crystal Esprit zal niet voor 1 augustus varen en reizen op de nieuw gebouwde Crystal Endeavour zijn geannuleerd tot eind augustus.

cruiseschip crystal symphony van 

crystal cruisesCrystal Symphony van Crystal Cruises in Bar Harbor, Maine, USA in 2011. Foto © VCK Cruises

cruiseschip crystal serenity van 

crystal cruisesCrystal Serenity van Crystal Cruises bij Taormina, Sicilië in 2014. Foto © VCK Cruises

cruiseschip crystal bach van crystal 

cruisesCrystal Bach van Crystal River Cruises in Amsterdam in 2017. Foto © VCK Cruises

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine