020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Indrukwekkend: varen door de fjorden van Milford Sound

Het is een plek die tijdens vrijwel iedere cruise naar Nieuw-Zeeland wordt bezocht: het wereldberoemde Milford Sound. Ik was er jaren geleden al eens tijdens een autovakantie en keek mijn ogen uit.

Wat is de beste manier om Nieuw-Zeeland te bezoeken? Op die vraag heb ik niet echt een antwoord. Dit prachtige land heeft een enorme kustlijn en veel natuurschoon is dan ook prima per cruiseschip te bezoeken. Wij reisden door het land per huurauto (huurbusje beter gezegd) en dat was ook geweldig. Een natuurwonder dat door vrijwel iedere bezoeker bezocht zal worden is Milford Sound. En deze attractie leent zich nu weer het best om vanaf het water te bewonderen. Dat is dan ook precies wat wij deden.

We kozen ervoor om vroeg op pad te gaan, om in alle rust van de omgeving te kunnen genieten. Met de bus reden we richting de kade van Milford Sound, de plek waar de boten vertrekken die over de fjord varen (dit geldt niet voor cruiseschepen, die vanaf de zee het fjord binnenvaren). Er waren meer toeristen op dat idee gekomen, maar het mooie is: in deze indrukwekkende omgeving valt dat nauwelijks op. Een paar bootjes in een verder compleet onverstoord landschap, meer niet.

Onze boottocht duurde ruim een uur en was de rit hiernaartoe meer dan waard. Vanaf de kade kregen we al een mooie blik op de fjord, maar vanaf het dek van de boot werd het allemaal nog veel mooier. We hoorden de watervallen ruisen en vergaapten ons aan de machtige besneeuwde bergtoppen. Ons vermoeden werd bevestigd: deze plek mag tijdens geen enkele vakantie naar Nieuw-Zeeland ontbreken.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises naar Nieuw-Zeeland en Australië, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons. Klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen op cruises naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine