020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Vertraging bij de bouw van luxe expeditie schip Seabourn Venture

Er is vertraging opgetreden bij de bouw van de Seabourn Venture, het gloednieuwe ultra-luxe expeditieschip dat Seabourn heeft besteld bij de Italiaanse werd T. Mariotti. Na een recent bezoek aan het schip in Genua heeft de rederij moeten besluiten om de eerste reis uit te stellen tot april 2022.

seabourn venture luxe expeditie cruiseschipImpressie van de Seabourn Venture. Afbeelding © Seabourn

De Corona crisis wordt gezien als reden voor de vertraging; niet alleen door lastige voortgang op de werf door alle maatregelen maar vooral ook door vertragingen bij verschillende leveranciers. De bouw van een nieuw cruiseschip is een bijzonder complex proces waarbij soms honderden leveranciers volgens een strak draaiboek hun diensten moeten leveren. Denk hierbij aan het leveren van vloeren, stoffen, meubelen, nautische apparatuur tot aan de motoren. De vertraging heeft tot gevolg dat het eerder gepubliceerde winterseizoen 2021/22 wordt geannuleerd. De Seabourn Venture zou in die periode cruises uitvoeren naar winters Noorwegen op zoek naar de Aurora Borealis.

seabourn venture luxe expeditie cruiseschipImpressie van de Seabourn Venture. Afbeelding © Seabourn

Seabourn laat weten dat de maiden voyage van de Seabourn Venture nu gepland staat voor 10 april 2022 vanuit Londen. We kunnen eerlijk gezegd niet wachten want de Seabourn Venture belooft een sensationeel expeditieschip te worden. Voor een eerdere editie van ons magazine Zeezicht interviewden we Robin West, de Vice President of Expedition Operations van Seabourn. Robin vertelde toen trots dat Seabourn geen compromissen heeft gesloten bij het ontwerp van de Seabourn Venture. Wat betreft comfort, ambiance en service niveau kan dit schip zich makkelijk meten met de andere schepen van Seabourn; fans van de rederij zullen zich dus ook op dit schip meteen thuis voelen. Zo verblijven alle 264 gasten in ruime suites met balkon, waaronder de enorme split level Wintergarden Suite met een twee dekken hoge glazen wand. Zo wordt een expeditie naar de meest afgelegen plekken op aarde een buitengewoon luxueus avontuur.

seabourn venture luxe expeditie cruiseschip panorama suiteImpressie van de Panorama Suite op de Seabourn Venture. Afbeelding © Seabourn

seabourn venture luxe expeditie cruiseschip wintergarden suiteImpressie van de Wintergarden Suite op de Seabourn Venture. Afbeelding © Seabourn

Robin’s favoriete plek aan boord wordt de Bow Lounge voor op dek 6. In de lounge zijn grote schermen aanwezig met live beelden van de camera’s op de brug en buiten het schip. Valt er iets opmerkelijks te zien, dan staan gasten na een paar stappen buiten om wilde dieren te spotten of te genieten van de overweldigende natuur. Lezingen worden gehouden in het Discovery Center, een prachtig theater waar alle 264 gasten tegelijk de presentaties kunnen bijwonen van het 26 mensen tellende expeditie team; zonder uitzondering zeer ervaren professionals met specialisaties variërend van flora, fauna tot fotografie. En wat is er mooier dan na een interessante lezing een drankje te drinken met nieuwe vrienden in de prachtige Expedition Lounge en daarna te genieten van een culinair hoogstand diner in het ruime restaurant.

seabourn venture luxe expeditie cruiseschipImpressie van het Expedition Lounge op de Seabourn Venture. Afbeelding © Seabourn

seabourn venture luxe expeditie cruiseschipImpressie van het Discovery Center op de Seabourn Venture. Afbeelding © Seabourn

Na de Maiden Cruise naar Schotland in april 2022 bezoekt de Seabourn Venture de Noorse Fjorden. In de zomer van 2022 bevindt het expeditieschip zich grotendeels boven de poolcirkel met cruises naar IJsland, Groenland en Spitsbergen. Via de arctische gebieden in Canada wordt in het najaar koers gezet naar de warme wateren van de Caraïbische Zee en Zuid-Amerika. In de winter van 2022/2023 ontdekt u Antarctica aan boord van de Seabourn Venture. Meer details vindt u op onze website.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder