020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Wat u weten moet over cruises voor singles

De éénpersoonstoeslag. Alle alleenreizenden kennen het fenomeen vast en zeker. Vaak kunnen de toeslagen behoorlijk oplopen; sommige cruises zelfs tot 100%. Gelukkig is dat lang niet altijd het geval!

Steeds meer rederijen houden tegenwoordig rekening met single reizigers en bieden éénpersoonshutten aan tegen een lage toeslag. Dat is natuurlijk wel zo prettig; uw mooie cruise moet immers betaalbaar blijven en zeker geen ergernis oproepen. Wij helpen u graag met het vinden van de cruisevakantie die bij u past!

single cruises voor alleenreizenden
Ideaal voor alleenreizenden: een riviercruise met Crystal Mozart

WAT U MOET WETEN OVER CRUISES VOOR SINGLES
Wij vinden een cruise de ideale vakantievorm voor singles. Ga maar na: overdag doen wat ú wilt  zonder rekening te hoeven houden met anderen. Maar ’s avonds toch de gezelligheid die zo belangrijk is op vakantie. Uitslapen? Geen probleem; via roomservice bestelt u een heerlijk ontbijt op de tijd dat het u uitkomt. En als u een hut met balkon boekt kunt u heerlijk buiten zitten met uw kop koffie en uw croissant. Na het ontbijt gaat u aan land; op eigen gelegenheid als u bijvoorbeeld een museum wilt bezoeken of wilt winkelen. U kunt natuurlijk ook een van de vele excursies boeken, waarbij u makkelijk in contact komt met uw medereizigers.

single cruises voor alleenreizenden
Diner met nieuwe vrienden op de Queen Mary 2 en "dance hosts" op de Crystal Cruises

DINNER FOR ONE?
Alleen reizen heeft veel voordelen, maar het alleen eten schrikt veel mensen af. Dat hoeft  op een cruiseschip geen probleem te zijn. Veel schepen hebben een open dinerzitting waarbij u aan kunt geven of u ingedeeld wilt worden aan een grotere tafel. Een ideale manier om medepassagiers op een ongedwongen manier te leren kennen. Het zal niet lang duren voordat u nieuwe kennissen en vrienden maakt. Een middelgroot schip met een capaciteit tussen 500 en 1.200 passagiers is voor singles eigenlijk ideaal. Expeditie reizen zijn ook zeer populair bij singles die wat avontuurlijker ingesteld zijn. Anders dan bij een traditionele groepsreis kunt u aan boord van het cruiseschip zelf bepalen met wie u tijd doorbrengt en brengt een cruise net wat meer keuzemogelijkheden en afwisseling. Ideaal!

single cruises voor alleenreizenden
Seven Seas Explorer voor anker bij Amalfi, Italië

TIPS VOOR ALLEENREIZENDEN
U zult versteld staan hoe snel u zich thuis zult voelen aan boord van een cruiseschip. Bij het ontbijtbuffet, in de lift of tijdens excursies: u zult heel gemakkelijk andere mensen ontmoeten. Op sommige schepen worden alleenreizenden voor het diner uitgenodigd aan tafel bij officieren. Op andere schepen zijn er welkomstborrels en speciale activiteiten voor singles. Bij Crystal Cruises en Cunard Line zijn er zelfs “dance hosts”. Wij raden u aan om in het begin van de cruise deel te nemen aan een van de activiteiten. Het mooie aan een cruise is dat u zich altijd terug kunt trekken in de hut om een goed boek te lezen of een film op te zetten.

koningsdam single cruises voor alleenreizenden
1-persoons buitenhut op de Koningsdam van Holland America Line

1-PERSOONS HUTTEN
Waar verschillende rederijen scherpe éénpersoonstarieven hanteren, zijn bepaalde schepen nog iets beter toegespitst op alleenreizenden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Queen Elizabeth van Cunard Line en de Koningsdam van Holland America Line. Op de Koningsdam zijn 12 éénpersoons buitenhutten speciaal voor single reizigers ingericht, variërend in grootte van 11 tot 16 vierkante meter. Ook de Queen Elizabeth is op dit vlak goed voorzien, met 9 buitenhutten en 1 binnenhut voor single reizigers. Steeds meer rederijen zien daarnaast de toegevoegde waarde in van single hutten, dus wij verwachten dat dit aantal in de toekomst verder zal toenemen. Voor een persoonlijk advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen.

queen elizabeth single cruises voor alleenreizenden
1-persoons buitenhut op de Queen Elizabeth van Cunard Line

VCK Cruises biedt alle reizen van de grootste cruisemaatschappijen ter wereld aan. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of klik hier voor onze exclusieve speciale aanbiedingen. 


KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine