020 - 6 800 878

VCK keurmerken


vietnam-hanoi-ho-chi-minh-city-halong.jpg
Marlies Grent
VCK Cruisekenner sinds 2003

Graag presenteren wij u een schitterende riviercruise over de Mekong. U vaart met de luxueuze AmaDara (5*) over deze beroemde rivier die door Vietnam en Cambodja loopt. Iedere dag legt u aan op een fascinerende nieuwe bestemming. Tijdens de cruise zijn excursies in iedere aanleghaven inbegrepen. 

Deze aanbieding is geldig op meerdere vertrekdata in 2019. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 

 

RIVIERCRUISE OVER DE MEKONG MET AMAWATERWAYS

AmaDara *****
18-daagse reis - Vertrek: 16 augustus 2019
Vanaf € 5.699,- p.p.

DEZE REIS IS INCLUSIEF:

 • Speciale aanbieding
 • Vluchten met Singapore Airlines
 • Transfers
 • 2 overnachtingen in Ho Chi Minh stad in 4* hotel
 • 2 overnachtingen in Siem Reap in 4* hotel
 • 3 overnachtingen in Hanoi in 5* hotel
 • 1 overnachting aan boord van een jonk

TIJDENS DE CRUISE:

 • Maaltijden
 • Non-alcoholische dranken
 • Locale alcoholische dranken
 • Excursies

Reisschema

Aankomst Vertrek
Vlucht Amsterdam -> Singapore 10:25 - 05:55
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Singapore -> Ho Chi Minh City 09:50 - 11:00
Aankomst:
Vertrek:

Transfer luchthaven -> hotel
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 4* Sofitel Plaza Saigon, Ho Chi Minh Stad
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Welkom in Ho Chi Minh Stad, de voormalige hoofdstad van Indochina. Vandaag de dag is de grootste stad van Vietnam een industrieel, cultureel en educatief centrum, waar u nog steeds de overblijfselen kunt vinden van het koloniale verleden. Na het inchecken in uw hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag kunt u genieten van een rondleiding door de stad en ziet u een aantal beroemde bezienswaardigheden zoals het voormalige presidentiële paleis en de Notre Dame. U brengt ook een bezoek aan het War Remnants Museum, een van de populairste toeristische attracties van de stad. De rondleiding eindigt met een bezoek aan de Cu Chi tunnels, een ondergronds netwerk dat gebouwd is tijdens de Vietnam oorlog. (B,L)

Transfer hotel -> haven
Aankomst:
Vertrek:

Ho Chi Minh City (Rivier de Mekong), Vie...
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Ben Thanh markt, waar u kunt zoeken naar lokale ambachten, kleurrijk textiel, evenals andere unieke souvenirs en cadeaus. Na dit bezoek vertrekt u richting My Tho Port waar u aan boord stapt van de AmaDara. Ontmoet uw medereizigers tijdens een welkomstdiner terwijl het schip naar Cai Be vaart. (B,L,D)

Cai Be (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Sa Dec (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een excursie in een lokale boot die u naar de spectaculaire drijvende markt brengt. U heeft ook de mogelijkheid om snoep en rijstpapier workshops te bezoeken. Een middag excursie brengt u naar Sa Dec, een uitgestrekte stad op de Mekong Delta. Hier bracht de Franse schrijfster Marguerite Duras een deel van haar jeugd door. Tevens brengt u een bezoek aan de lokale markt en de Cao Dai tempel. Het schip vaart 's nachts naar Tan Chau. (B,L,D)

Tan Chau (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Passeren grens
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vanmorgen bezoekt u Tan Chau, een klein stadje aan de Mekong. Deze ochtend kunt u kiezen uit twee excursies. De eerste optie is om deel te nemen aan een traditionele xe-loi (fietstaxi) rit rond de stad, met haltes bij een zijden maker, pantoffel en rotan mat workshops. Als alternatief kunt u een boottocht maken door de smalle kanalen van de Mekong rivier naar verschillende schilderachtige locaties, waaronder een klein dorp bekend als "Evergreen Island." In Tan Chau kunt u een workshop bezoeken voor het maken van rotan matten. Na de lunch vaart u naar de Cambodjaanse grens, hier maakt het schip een stop voor grensformaliteiten. Het schip zal als de formaliteiten zijn afgerond, doorvaren naar Phnom Penh. (B,L,D)

Phnom Penh (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Het schip komt vandaag aan in het spectaculaire Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Deze ochtend heeft u een excursie naar de beruchte Killing Fields, ook bezoekt u het Tuol Sleng S21 detentiecentrum van de Rode Khmer (Genocide Museum) net buiten de stad. Na de lunch aan boord, kunt u in de middag deelnemen aan een excursie om de hoogte punten van de stad te verkennen, die beroemd is om zijn Franse koloniale architectuur, drukke cafés en kleurrijke nachtleven. Bezoek het Koninklijk Paleis, de spectaculaire Zilveren Pagode en het Nationaal Museum, die een uitstekende collectie van Khmer ambachten heeft. Eenmaal op het schip kunt u nog genieten van de Khmer volksdansen uitgevoerd door lokale kinderen in de Saigon Lounge.(B,L,D)

Oudong (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Kampong-Tralach (Rivier de Mekong), Camb...
Aankomst:
Vertrek:

Phnom Penh (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag kunt u een busrit maken naar Oudong, de voormalige hoofdstad van Cambodja. U bezoekt een Boeddhistisch klooster en kunt een speciale zegen ontvangen. In Kampong Tralach kunt u genieten van een ossenkar rit door de rijstvelden. Later op de dag bezoekt u Phnom Penh per lokale tuk tuk en ziet u zo de hoogtepunten van de stad. (B,L,D)

Oknhatey (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Angkor Ban (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend vaart u naar Oknhatey valley. Oknhatey is het "Silk-eiland", gelegen aan de weelderige oevers van de Mekong-rivier en bekend om zijn rijke traditie van zijde weven. Terwijl u hier bent, zult u een plaatselijke school bezoeken en het traditionele zijde weven observeren. Uw cruise vaart daarna verder richting Phnom Penh. (B, L, D)

Angkor Ban (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Kampong Cham (Rivier de Mekong), Cambodj...
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Maak een wandeling door Angkor Ban, een van de weinige dorpen in Cambodja die in de jaren zeventig niet werd vernietigd onder het Rode Khmer-regime. Hier leven mensen nog steeds in hun traditionele houten woningen en houden ze hun oude culturele tradities levend. Honderden houten huizen staan op palen, overschaduwd door bananenbomen. Na dit bezoek, vertrekt het schip richting Kampong Cham. Hier maakt u een excursie per motorboot naar de Twin Mountains, bekend als Phnom Pros en Phnom Srei. De avond kunt u genieten van een afscheidsdiner aan boord. (B, L, D)

Prek Kdam (rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 5* Sofitel Royal Angkor, Siem Reap
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag is er een einde gekomen aan uw cruise en gaat u van boord in Prek Kdam, een klein dorp aan de rivier Tonle. Na de ontscheping wordt u per transfer bus naar Siem Reap gebracht. De poort naar Angkor en de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk. U bezoekt het nabij gelegen Ta Prohm. In tegenstelling tot diverse andere tempels is Ta Prohm vooral gelaten zoals men het bij de ontdekking aantrof; volledig vergroeid met grote bomen. Het is een tempel waar de natuur de vrije loop heeft gehad. Een paar delen van de tempel zijn wel gerestaureerd en verder heeft de jungle de tempel niet verwoest. (B,D)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt, krijgt u een begeleide rondleiding door het Angkor Archeologisch Park, de tempels van Angkor Wat staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit ingewikkelde en enorme tempel complex werd gebouwd door koning Suryavarman II in het begin van de 12e eeuw tot de hindoe-god te eren, Vishnu. De tempel staat als een meesterwerk van de Khmer architectuur. Vanavond kunt u genieten van een speciale "Apsara Dancing Show" in uw hotel, met lokale Cambodjaanse / Khmer volksdansers (B,D)

Vlucht Siem Reap -> Hanoi   -  
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 5* Sofitel Legend Metropole Hotel, Hanoi
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt heeft u een nog een rondleiding door het tempel complex. Hoogtepunten zijn onder andere Angkor Thom, Terras van de Olifanten, en het terras van de Leper Koning. U ziet ook de Bayon Tempel, vooral bekend om zijn gigantische stenen lachende gezichten. Een korte vlucht brengt u naar Hanoi . In de avond komt u aan in Hanoi en checkt u in. U overnacht 2 nachten in het Sofitel Legend Metropole hotel in Hanoi. (B,L)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, staat bekend om zijn gracieuze koloniale architectuur, hectische straten, groene parken en tempels. De excursie in de ochtend neemt u mee naar enkele van de meest beroemde historische en culturele bezienswaardigheden van Hanoi, het Ho Chi Minh Mausoleum, Ba Dinh Square, One-Pillar Pagoda en de Tempel van de Literatuur. U brengt ook een bezoek aan de beruchte gevangenis die de Amerikaanse krijgsgevangenen sarcastisch wel het Hanoi Hilton noemden tijdens de oorlog in Vietnam. In de namiddag, heeft u riksjarit in de oude wijk, gevolgd door een traditionele water poppenkast. (B)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt vertrekt u uit Hanoi voor een mooie rit naar een van de meest gerenommeerde locaties in Vietnam, Ha Long Bay, een UNESCO Werelderfgoed. Aan boord van een jonk eigentijdse met traditionele accenten, waar u de nacht zullen doorbrengen - een ongelooflijke once-in-a-lifetime ervaring en exclusief voor AmaWaterways. Geniet van een diner aan boord tegen de baai van de prachtige landschappen en dramatische kalkstenen kliffen en rotsformaties. (B,L,D)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Ontscheping van de Jonk in Ha Long Bay en transfer terug naar Hanoi. De rest van de dag is vrij te besteden. U overnacht weer een nacht in het Sofitel Legend Metropole hotel. (B,L)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag vliegt u weer terug naar Nederland. Wij verzorgen voor u de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Transfer hotel -> luchthaven
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Hanoi -> Singapore 18:35 - 23:05
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Singapore -> Amsterdam 23:55 - 06:45
Aankomst:
Vertrek:

Cruiseschip AmaDara - AmaWaterways


Boek deze reis

Inclusief bij deze cruise:
Vluchten met Singapore Airlines, transfers, 2 overnachtingen in Ho Chi Minh stad in 4* hotel, 2 overnachtingen in Siem Reap in 4* hotel, 3 overnachtingen in Hanoi in 5* hotel, 1 overnachting aan boord van een jonk, maaltijden, non-alcoholische dranken, locale alcoholische dranken, excursies, havengelden.

Exclusief bij deze cruise:
Fooien, persoonlijke uitgaven, persoonlijke verzekeringen, reserveringskosten, calamiteitenfonds.

Prijzen en arrangementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. VCK Cruises treedt op als bemiddelaar.
Prijzen per persoon
Bij 1 persoon Bij 2 personen
(A) Hut met balkon en Frans balkon

Hut (ca. 23 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(S) Suite met balkon en Frans balkon

Suite (ca. 34 m2) met balkon Frans balkon. Beschikt over een badkamer met tweepersoonsbed, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(L) Luxe suite met balkon en Frans balkon

Suite (ca. 46 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het nieuwe 44 pagina's tellende inspiratie magazine van de experts van VCK Cruises. Vol reisverhalen, foto's en tips. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine