020 - 6 800 878

VCK keurmerken


10032.jpg
Irma Spits
VCK Cruisekenner sinds 1989

Graag presenteren wij u een schitterende riviercruise over de Mekong. U vaart met de luxueuze AmaLotus (5*) over deze beroemde rivier die door Vietnam en Cambodja loopt. Iedere dag legt u aan op een fascinerende nieuwe bestemming. Voorafgaand aan de cruise bezoekt u onder meer de tempels van Angkor Wat. Tijdens de cruise zijn excursies in iedere aanleghaven inbegrepen. 

RIVIERCRUISE OVER DE MEKONG MET AMAWATERWAYS

AmaDara *****
18-daagse reis - Vertrek: 05 augustus 2019

DEZE REIS IS INCLUSIEF:

  • Riviercruise over de Mekong

TIJDENS DE CRUISE:

  • Maaltijden
  • Non-alcoholische dranken
  • Lokale alcoholische dranken
  • Wifi aan boord
  • Excursies

Reisschema

Aankomst Vertrek
Vlucht Amsterdam -> Dubai 14:00 - 00:15
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Dubai -> Hanoi 03:30 - 12:30
Aankomst:
Vertrek:

Transfer luchthaven -> hotel
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 5* Sofitel Legend Metropole Hotel, Hanoi
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Welkom in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Bekend om haar sierlijke koloniale architectuur, hectische straten en groene parken en tempels. Na het inchecken in uw hotel, is de rest van de dag vrij om te besteden.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Een ochtend nemen wij u mee naar enkele van de beroemdste historische en culturele bezienswaardigheden van Hanoi, inclusief het Ho Chi Minh Mausoleum, Ba Dinh plein, One-Pillar Pagoda en de Tempel van de Literatuur. U brengt ook een bezoek aan de beruchte gevangenis, die als bijnaam Hanoi Hilton heeft gekregen van de Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de Vietnam oorlog. In de namiddag maakt u een authentieke riksja rit (bekend als cyclo) in de oude wijk, gevolgd door een traditionele water poppenshow.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt laten we Hanoi achter ons en maken we een mooie rit naar een van de beroemdste locaties in Vietnam, Ha Long Bay, een UNESCO World Heritage Site. Daar stapt u aan boord van een eigentijdse jonk met traditionele accenten, waar u de nacht doorbrengt. Een ongelooflijke once in a lifetime ervaring en dit wordt exclusief aangeboden door AmaWaterways. Geniet van de service aan boord en diner met uitzicht over de prachtige landschappen, rotsformaties en dramatische kalkstenen kliffen van de baai. Lunch en diner zijn inbegrepen in de reissom.

Vlucht Hanoi -> Siem Reap   -  
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 5* Sofitel Royal Angkor, Siem Reap
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Tijdens het ontbijt vervolgt de tocht en kunt u wederom genieten van het bijzondere uitzicht. Aan het einde van de ochtend ontscheept u en wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Cambodja. Een korte vlucht brengt u naar Siem Reap in Cambodja, de poort naar Angkor What. Ankor Wat is de voormalige hoofdstad van het Khmerrijk en een van de meest gerenommeerde archeologische sites in heel Zuidoost-Azie. Vanavond kunt u genieten van een speciale Apsara Dans show in uw hotel, met lokale Cambodjaanse / Khmer volksdansers.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt vertrekt u voor een begeleide rondleiding door het Angkor Archeologisch Park, een UNESCO World Heritage Site. De hoogtepunten zijn onder andere Angkor Thom, de onlangs gerestaureerde Baphuon Temple, terras van de Olifanten en het terras van de Leper King. U ziet ook de Tempel Bayon, die vooral bekend is om zijn gigantische lachende steen gezichten. In de middag reist u door het platteland om de roze zandsteen tempel van Banteay Srei te bezoeken, de parel van de Khmer kunst. Daarna bezoekt u een van de Engels-talige scholen gesponsord door AmaWaterways in het dorpje Ta Toum. De avond wordt u getrakteerd op een speciale Apsara dans voorstelling in het hotel, uitgevoerd door lokale Cambodjaanse/Khmer volksdansers. (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend bezoekt u de meest iconische tempel van alle tempels in het land, Angkor Wat. Dit enorme tempel complex is gebouwd in het begin van de 12e eeuw om de hindoe god Vishnu te eren. De rest van de dag is ter vrije besteding. (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag gaat u aan boord van uw schip de AmaDara. Aan boord maakt u kennis met uw medereizigers tijdens het welkomstdiner. Tijdens het diner vaart het schip naar Kampong Chhnang. Tijdens laag water seizoen wordt u per transfer van Siem Reap naar het schip in Preak Kdam gebracht. Dit is een klein dorpje aan de rivier de Tonle (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Transfer hotel -> haven
Aankomst:
Vertrek:

Prek Kdam (rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Kampong-Chhnang (Rivier de Mekong), Camb...
Aankomst:
Vertrek:

Koh Chen (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt wordt u naar de monding van de Tonle Sap rivier gebracht. Geniet hier van de prachtige verscheidenheid aan vogels en kijk uit naar de vallen die gebruikt worden om vis te vangen in dit gebied. Een aantal vallen zijn meer dan een 1,5 kilometer lang. In de middag maakt u een ontspannen wandeling naar het Koh Chen dorp. Ook bezoekt u een locale workshops van een gespecialiseerde zilversmid en Kopersmid. (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Oudong (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Kampong-Tralach (Rivier de Mekong), Camb...
Aankomst:
Vertrek:

Phnom Penh (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend wordt u naar Oudong gebracht, de voormalige hoofdstad van Cambodja. Tijdens deze excursie bezoekt u een klooster waar u een speciale boeddhistische zegening zal ontvangen. In Kampong Tralach, maakt u een onvergetelijke excursie. Met een koe en wagen rit rijdt u door de rijstvelden rond een klein dorpje. In het begin van de middag vertrekt uw schip naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Daar maakt u een wandeling zodat u kennis kunt maken met deze prachtige stad. Terug aan boord geniet u van het diner en khmer voorstelling van locale kinderen. Het schip blijft voor de nacht in Phnom Penh. (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Phnom Penh (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag bezoekt u de beruchte Killing Fields en het grimmige Tuol Sleng S21 detentiecentrum van de Rode Khmer (Genocide Museum) net buiten de stad. Het schip blijft aan de kade liggen zodat u de gelegenheid heeft om te dineren in een van de vele restaurants in de omgeving. Na de lunch bezoekt u enkele hoogtepunten van de stad, waaronder het Koninklijk paleis. Tijdens het bezoek aan het Koninklijke Paleis is het niet toegestaan om een korte broek en een shirt te dragen met onbedekte schouders. (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Passeren grens
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag vaart u over de rivier de Mekong als uw schip de grens over vaart in Vietnam. Uw schip legt aan bij het kleine stadje Tan Chau, Vietnam.

Tan Chau (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag vaart u met een kleine lokale boot door smalle kanalen naar verschillende schilderachtige locaties, waaronder een klein dorp dat bekend staat als Evergreen Island. Later komt u aan in Tan Chau waar u vanuit een traditionele Xe-loi (fietstaxi) een rondrit maakt langs om alle bezienswaardigheden, met een stop bij een zijde makerij voor een workshop. In de middag vaart uw schip naar het dorp Sa Dec, waar het schip s nachts zal aanmeren.

Sa Dec (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Xeo Quyt (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Cai Be (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Eenmaal aan wal in Sa Dec, krijgt u in de ochtend een rondleiding door de stad waar de Franse schrijfster Marguerite Duras vele jaren van haar jeugd doorbracht. Tevens bezoekt u een kleurrijke lokale markt en het huis van de heer Huynh Thuy Le, Duras Chinese minnaar, dit is nu een klein museum. Daarna wordt u per touringcar naar het plaatsje Xeo Quyt gebracht, wat ooit gebruikt is als basis tijdens de Franse en Amerikaanse oorlogen en nu een belangrijk ecologisch plek is. Na de lunch aan boord brengt een lokale boot u naar Cai Be, een spectaculaire drijvende markt. U heeft ook de mogelijkheid om een snoep en rijstpapier workshops bezoeken. In de avond kunt u genieten van een feestelijk afscheidsdiner aan boord.

Ho Chi Minh City (Rivier de Mekong), Vie...
Aankomst:
Vertrek:

Transfer haven -> hotel
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 4* Sofitel Plaza Saigon, Ho Chi Minh Stad
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In My Tho gaat u van boord van de AmaDara en zit uw cruise er helaas op. U wordt naar Ho Chi Minh City gebracht, waar u van een dagkamer gebruik kunt maken.

Transfer hotel -> luchthaven
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Ho Chi Minh City -> Dubai 23:55 - 04:25
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Dubai -> Amsterdam 08:10 - 12:40
Aankomst:
Vertrek:

Cruiseschip AmaDara - AmaWaterways


Boek deze reis

Inclusief bij deze cruise:
Maaltijden, non-alcoholische dranken, lokale alcoholische dranken, wifi aan boord, excursies, havengelden.

Exclusief bij deze cruise:
Vluchten met emirates, transfers, 2 overnachtingen in hanoi, overnachting in een junk, 3 overnachtingen in siem reap in een 5* hotel, 2 overnachtingen in ho chi minh stad, genoemde maaltijden en excursies tijdens landprogramma, overige alcoholische dranken, persoonlijke uitgaven, persoonlijke verzekeringen, fooien, reserveringskosten.

Prijzen en arrangementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. VCK Cruises treedt op als bemiddelaar.
Prijzen per persoon
Bij 1 persoon Bij 2 personen
(C) Hut met balkon en Frans balkon

Hut (ca. 23 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(B) Hut met balkon en Frans balkon

Hut (ca. 23 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(A) Hut met balkon en Frans balkon

Hut (ca. 23 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(S) Suite met balkon en Frans balkon

Suite (ca. 34 m2) met balkon Frans balkon. Beschikt over een badkamer met tweepersoonsbed, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(L) Luxe suite met balkon en Frans balkon

Suite (ca. 46 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het nieuwe 44 pagina's tellende inspiratie magazine van de experts van VCK Cruises. Vol reisverhalen, foto's en tips. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine