020 - 6 800 878

VCK keurmerken


bali-indonesie3.jpg
Ilja van Wijk
VCK Cruisekenner sinds 2002

Ontdek de rijke geschiedenis, cultuur en natuur van Myanmar, Java en Bali tijdens deze 20-daagse expeditie met het kleine luxe cruiseschip Silver Discoverer.  Dit expeditieschip van Silversea Cruises is perfect om de meest afgelegen gebieden ter wereld op de best mogelijke manier te verkennen. Onder leiding van een ervaren expeditie team ontdekken de maximaal 120 passagiers nieuwe bestemmingen die ver van massatoerisme zijn gebleven zoals de Andaman Eilanden, Nias en de Simeulue Eilanden.

Alleen bij VCK cruises boekt u deze reis tegen een zeer scherp tarief waarbij alle dranken, fooien, wifi (waar beschikbaar), uitstekende maaltijden, geselecteerde (zodiac) excursies, 2 hotelovernachtingen (5*) in Yangon en vluchten bij de reissom zijn inbegrepen! Bel ons daarom snel! De vakantiebeurs korting is reeds verwerkt in de reissom. Geldig bij boeking voor 31 januari as.

CRUISE VAN MYANMAR NAAR BALI MET SILVERSEA CRUISES

20-daagse reis - Vertrek: 02-03-2019 - Vanaf € 4.899,- p.p.

DEZE REIS IS INCLUSIEF:

 • Speciale beursaanbieding
 • Geldig tot 31 januari 2019
 • Vluchten met Emirates economy class
 • Transfers
 • 2 overnachtingen in Yangon in een 5* hotel
 • Dagkamer op Bali in een 4* hotel

TIJDENS DE CRUISE:

 • Maaltijden
 • Non-alcoholische dranken
 • Alcoholische dranken
 • Wifi aan boord
 • Zodiac excursies
 • Fooien

Reisschema

Aankomst Vertrek
Vlucht Amsterdam -> Dubai 22:00 - 07:45
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Dubai -> Yangon (Rangoon) 09:00 - 16:45
Aankomst:
Vertrek:

Transfer luchthaven -> hotel
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 4* Hotel, Yangon (Rangoon), Myanmar
Aankomst:
Vertrek:

Transfer hotel -> haven
Aankomst:
Vertrek:

Yangon (Rangoon), Myanmar
Aankomst:
Vertrek: 23:00

Rangoon is de grootste stad van het mysterieuze Myanmar (het vroegere Birma). Het straatbeeld wordt gesierd door vele tempels en prachtige gebouwen, met als absolute blikvanger de Schwedagonpagode. Deze 98 meter hoge tempel van bladgoud behoort absoluut tot 's werelds mooiste gebouwen. Alleen al in de omgeving de pagode kunt u rustig een dag doorbrengen.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na inscheping aan boord van de Silver Discoverer vertrekt u voor een 16 daagse expeditie cruise langs Sumatra, Java en Bali.

Dag op zee
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Deze dag op zee kunt u gebruiken om uw medepassagiers te leren kennen en deel te nemen aan de presentaties en lezingen aan boord. S avonds wil de kapitein u uitnodigen voor de welkomstcocktail waarbij de officieren worden voorgesteld.

Port Blair, India
Aankomst: 07:30
Vertrek: 12:00

Port Blair is de hoofdstad van de Andamanen en met 100.000 inwoners ook de grootste stad van deze in de Golf van Bengalen gelegen eilandengroep. Het stadje is typisch Aziatisch, met veel rondrijdende riskja's en gezellige markten. De omgeving van Port Blair mag dankzij de palmstranden rustig paradijselijk genoemd worden.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na aankomst heeft u de gelegenheid om 2 musea te bezoeken in de hoofdstad van de Andaman en Nicobar Eilanden. Het Antropologisch museum heeft exposities met betrekking tot het leven van de 4 lokale stammen van de Andaman eilanden en de 2 groepen van de Nicobar eilanden. De Cellular gevangenis werd gebouwd in de late 19e eeuw en kon 693 gevangenen huisvesten. Drie van de zeven vleugels bestaan nog steeds en zijn samen met de centrale uitkijktoren uitgeroepen tot Nationaal monument sinds de meeste gevangenen die hier vastzaten strijden om de onafhankelijkheid van India.

South Cinque Island (Andaman Eilanden), ...
Aankomst: 05:30
Vertrek: 12:30

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend bezoekt u South Cinque. de meest spectaculaire stranden van de Andaman Eilanden. Dit Nationale park biedt vele mogelijkheden voor onderwater sporten of u kunt heerlijk genieten van de mooie stranden. In de avond bezoekt u Ross Island, het voormalige hoofdkwartier van de Britse kolonie en voormalig hoofdstad van de eilanden tussen 1858 en 1941. Hoewel het kleine eiland vooral bekend staat om de ruines van een kerk en een museum vindt u hier ook mooie stranden.

Dag op zee
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Onderweg naar de noordkust van Sumatra bereiden de chefkok en het keukenteam een heerlijk diner voor u met lokale specialiteiten. Tevens bereid het expeditie team u voor met een lezing over de provincie Atjeh.

Banda Aceh, Indonesië
Aankomst: 06:30
Vertrek: 12:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Banda Atjeh is de hoofdstad van de provincie Banda en ligt op het uiterste noorden van Sumatra en werd in 2004 zwaar getroffen door een tsunami. Tijdens de excursie bezoekt u Blang Padang park, een gedenk teken voor alle naties die in Aceh hebben geholpen na de vreselijke aardbeving en tsunami. Het park herbergt een oude DC 3 als monument voor de onafhankelijk strijd van Indonesie en heeft een Tsunami museum. Tevens brengt u een bezoek aan een traditionele Suman dansvoorstelling, welke op de immaterieel cultureel erfgoedlijst staat van Unesco.

Suimeuliu Islands (Sumatra), Indonesië
Aankomst: 09:30
Vertrek: 14:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

De Silver Discoverer ligt voor anker aan de noordoostkust van Simeulue eiland bij Big Simeulue. De eilanden zijn bedekt met bos en hebben stranden, grotten, 2 meren en een waterval. De inwoners leven volgens de traditionele levensstijl en de lokale cultuur is nog steeds belangrijk. Het eiland is vrij beroemd om zijn drakenbootteams. Als u eenmaal aan land bent bezoekt u een plaatselijke school.

Nias Eilanden, Indonesie
Aankomst: 06:00
Vertrek: 12:30

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

De Niassers beschikken over een aantal unieke gebruiken die tot op heden nog steeds worden gehandhaafd. Het meest kenmerkende gebruik is de Fahombe, het steenspringen. Door over een twee meter hoge piramide te springen kon je als jongen bewijzen dat je een echte vent was. De sprong diende ook als oefening voor de strijd, waarin je bewapend, over de bamboeversterkingen van de vijand moest springen. Tegenwoordig dient het ter vermaak van de toeristen. Behalve een rijke cultuur is het eiland Nias ook gezegend met een rijke natuur. U bezoekt een culturele voorstelling inclusief oorlogsdans uitgevoerd om de geest van de voorouders voor de oorlog te versterken en zullen de jonge lokale mannen van een steen af springen. Afgezien van het culturele deel gaan vogelaars opzoek naar verschillende vogels waaronder de ijsvogel.

Padang (Sumatra), Indonesië
Aankomst: 07:30
Vertrek: 14:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vanuit Padang wordt u naar een dorp in Minangkabau in het binnenland van Sumatra gebracht. Het bijzondere van de lokale bevolking is dat hun eigendom, waaronder huizen, rijstvelden van moeder tot dochter overgaat. Bij een bezoek aan het dorp bezoekt u een traditioneel Minangkabau huis, gemaakt van lokaal Surisch hout met een buffelhoorn vormig dak en muren van geweven bamboe. Tevens bezoekt u een traditionele ceremonie en een kook demonstratie.

Dag op zee
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Tijdens de ontspannen dag op zee kunt u een lezing bijwonen aan boord.

Ujung Kulon N.P. (Java), Indonesië
Aankomst: 06:00
Vertrek: 10:00

Anak Krakatoa, Indonesië
Aankomst: 14:15
Vertrek: 22:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ujung Kulon National park, een UNESCO werelderfgoed. Het natuurpark omvat het Ujung Kulon schiereiland met het grootste resterende laagland regenwoud van de Java vlakte, evenals het natuur reservaat van Krakatoa welke u s middags bezoekt. Vogel liefhebbers gaan opzoek naar de Aziatische bonte neushoor vogel of Witbuikige Zeearenden. Tevens leven hier honderden herten, wilde zwijnen en makaken. Aan het einde van de wandeling is er vrije tijd om te zwemmen. Tijdens de lunch gaat de Silver Discoverer de Sunda straat in om het gebied van een van de meest verwoestende vulkaan uitbarsting te bereiken. In de middag bezoekt u Anak Krakatoa, de vulkaan die in 1930 uitkwam.

Dag op zee
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Opweg naar de volgende bestemming vaart u langs de noordkust van Java.

Karimun Jawa, Indonesië
Aankomst: 06:30
Vertrek: 14:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Het Karimunjawa Marine National park bestaat uit 27 eilanden en hun omliggende parken. Een wandeling voor de vogelliefhebbers wordt gevolgd door strandactiviteiten. Snorkelaars zullen hun ogen uit kijken door de verschillende soorten vissen die hier leven, waaronder de Anemoonvis, maanvissen, vlindervissen en papegaai vissen.

Sumenep, Indonesië
Aankomst: 13:30
Vertrek: 20:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Iets ten noordoosten van Surabaya heeft Sumenep een aantal interessante bezienswaardigheden. Naast een aantal historische bezienswaardigheden zoals het Keraton (paleis) en zijn kleine museum is er een grote moskee gebouwd in 1763. Het eiland staat ook bekend om zijn houtsnijwerk en textiel Madura Batik. Madura Batik heeft heldere en felle kleuren met vogels, bloemen en draken als motief.

Probolinggo, Java, Indonesië
Aankomst: 04:30
Vertrek: 16:00

Probolinggo is een havenstad op Oost-Java en een van de steden die het dichtst bij het befaamde Bromo-Tengger-Semeru National Park ligt. Mount Bromo is de bekendste en populairste berg op het eiland, maar het gehele vulkanische landschap is van grote schoonheid.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na aankomst in Probolinggo vertrekt u vroeg voor een zonsopgangswandeling naar Mount Bromo. Semeru en Bromo zijn actieve vulkanen. Het griezelige landschap aan het park heeft legendes en mythen gekoesterd en de Tengger bevolking gelooft dat een prins zijn leven heeft gegeven voor zijn gezin op de berg Bromo. Op 2392 meter is Bromo niet de hoogst gelegen berg van Indonesie maar de schoonheid schuilt in zijn ongelofelijke omgeving. Voordat u terugkeert naar de Silver Discoverer wordt er een lunch geserveerd in het Bromo Restaurant waar u nog een laatste blik kunt werpen op de Bromo vulkaan in de verte.

Benoa (Bali), Indonesië
Aankomst: 09:30
Vertrek:

Het Indonesische eiland Bali is een populaire toeristische bestemming. De stranden, het natuurschoon en de vele terrasvormige rijstvelden bieden de bezoekers dan ook heel wat moois. Ook vindt u hier een naar het lijkt bijna ontelbare hoeveelheid Balinese tempels.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt ontscheept u en wordt u naar uw dagkamer gebracht. De hoogtepunten van deze expeditie reis en de dieren genoemd tijdens deze reis kunnen wij helaas nooit garanderen. Uw expeditieleider en kapitein zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat kansen voor verkenning van de genoemde plaatsen optimaal zijn. Daarbij houden ze rekening met het weer, de natuur en de dieren in het wild.

Transfer haven -> hotel
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 4* Hotel, Bali, Indonesië
Aankomst:
Vertrek:

Transfer hotel -> luchthaven
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Denpasar -> Dubai 00:05 - 05:25
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Dubai -> Amsterdam 08:10 - 12:40
Aankomst:
Vertrek:

Cruiseschip Silver Discoverer - Silversea Cruises


Boek deze reis

Inclusief bij deze cruise:
Vluchten met Emirates economy class, transfers, 2 overnachtingen in Yangon in een 5* hotel, dagkamer op Bali in een 4* hotel, maaltijden, non-alcoholische dranken, alcoholische dranken, wifi aan boord, zodiac excursies, havengelden fooien.

Exclusief bij deze cruise:
Persoonlijke uitgaven, persoonlijke verzekeringen, reserveringskosten.

Prijzen en arrangementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. VCK Cruises treedt op als bemiddelaar.
Prijzen per persoon
Bij 1 persoon Bij 2 personen
(ES) Explorer Suite

De Explorer Suite (17 m2) beschikt over een badkamer, grote kast, minibar met lokale snacks en drankjes, flatscreen tv, draadloos internet, espresso machine, butlerservice en radio alarm met docking station.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(VIE) View Suite

De View Suite (17 m2) beschikt over een badkamer, grote kast, minibar met lokale snacks en drankjes, flatscreen tv, draadloos internet, espresso machine, butlerservice en radio alarm met docking station.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(VIS) Vista Suite

De Vista Suite (25 m2) beschikt over een badkamer, grote kast, minibar met lokale snacks en drankjes, flatscreen tv, draadloos internet, espresso machine, butlerservice en radio alarm met docking station.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(VS) Veranda Suite

De Explorer Suite (26 m2) beschikt over een balkon, badkamer, grote kast, minibar met lokale snacks en drankjes, flatscreen tv, draadloos internet, espresso machine, butlerservice en radio alarm met docking station.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(MS) Medallion Suite

De Medaillion Suite (38 m2) beschikt over een veranda, badkamer, grote kast, minibar met lokale snacks en drankjes, flatscreen tv, draadloos internet, espresso machine, butlerservice en radio alarm met docking station.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel de brochure

Ontdek de wereld van VCK Cruises!
Vraag nu onze nieuwe Cruise & Ontdek brochure aan, met 48 pagina's reisinspiratie en uniek aanbod.

Bestel de brochure