020 - 6 800 878

VCK keurmerken


oostenrijk-hallstatt-salzkammergut.jpg
Irma Spits
VCK Cruisekenner sinds 1989

We zijn er trots op u een prachtige reis aan te kunnen bieden over de Donau aan boord van de gloednieuwe Crystal Ravel. Uw cruise begint in Wenen en brengt u naar Esztergom, Boedapest en Bratislava. Gedurende de hele reis zullen Crystal touringcars met het schip meerijden om u in elke haven mee te nemen op inbegrepen landexcursies van zeer hoge kwaliteit. Na de cruise nodigen wij u uit voor een zeer speciaal landprogramma in Salzburg.

RIVIERCRUISE OVER DE DONAU VANUIT WENEN MET CRYSTAL CRUISES

Crystal Ravel *****
11-daagse reis - Vertrek: 21 april 2019
Vanaf € 4.999,- p.p.

DEZE REIS IS INCLUSIEF:

 • Cruise & Ontdek Salzburg
 • Zeer beperkt beschikbaar
 • Vluchten met KLM incl bagage
 • Transfers
 • Overnachtingen in hotel
 • 1 Stadsexcursie te voet door Salzburg
 • 1 excursie door Salzkammergut
 • 1 Gala diner & 1 Mozart Dinner Concert

TIJDENS DE CRUISE:

 • Maaltijden
 • Non-alcoholische dranken
 • Alcoholische dranken
 • Wifi aan boord
 • Keuze uit 26 inbegrepen excursies
 • Fooien

Reisschema

Aankomst Vertrek
Vlucht Amsterdam -> Wenen 06:50 - 08:40
Aankomst:
Vertrek:

Transfer luchthaven -> haven
Aankomst:
Vertrek:

Wenen (rivier de Donau), Oostenrijk
Aankomst:
Vertrek: 18:00

Esztergom (rivier de Donau), Hongarije
Aankomst: 09:00
Vertrek: 12:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Een bezoek aan Esztergom, eens de hoofdstad van Hongarije. De stad heeft een koninklijke uitstraling, prachtig gelegen aan de Donau en afgedekt door de Esztergom-basiliek, de grootste kerk in Hongarije. De oude geschiedenis van Esztergom is groter dan ooit tevoren: het is een van de oudste steden in Hongarije. Opgravingen hebben bewijsmateriaal onthuld dat deze plek op de Hongaarse aarde is bewoond sinds het einde van de ijstijd - oftewel, 20.000 jaar geleden. Snel vooruit naar vandaag en u zult een stad ontdekken die in contact blijft met zijn verleden, met de meeste wegen die naar de grote basiliek leiden. Draai je hoofd weg en vang een glimp op van de andere attracties van de stad, waaronder pleinen met fonteinen, mooie tuinen en natuurlijk de wateren en bruggen van de Donau.

Boedapest (rivier de Donau), Hongarije
Aankomst: 16:30
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de middag komen we aan in Boedapest. Werp een blik over de Skyline: u ziet koepels, torens, bruggen en een prachtige architectuur op de voorgrond. Kijk dichterbij en de schatten van de hoofdstad Boedapest-Hongarije en de grootste metropool komen echt aan het licht. Castle Hill staat bovenaan de meeste bezoekerslijsten, een district dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het biedt Buda Castle, Trinity Square, Matthias Church en Fishermen's Bastion. Boedapest is vol van geschiedenis, oorspronkelijk een Romeinse nederzetting, gevormd als een verenigde stad toen Buda en Pest zich in 1873 bij elkaar voegden, door de eeuwen heen door verschillende binnenvallende troepen werden ingehaald en vandaag een interessante goulash van lokale cultuur en buitenlandse invloeden.

Boedapest (rivier de Donau), Hongarije
Aankomst:
Vertrek: 18:00

Bratislava (rivier de Donau), Slowakije
Aankomst: 14:00
Vertrek: 20:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

De hoofdstad van Slowakije is misschien wel het bruisende politieke en economische centrum van het land, maar het is ook een historisch juweeltje dat tot de verbeelding spreekt. Een doolhof van smalle, geplaveide straatjes slingert zich rond kleurrijke 18e-eeuwse gebouwen. Schaduwrijke terrasjes nodigen uit om moe te worden om even te blijven tijdens een maaltijd en te genieten van het mensen kijken. Musea, kathedralen en paleizen zijn stichtelijke locaties om wat tijd door te brengen. Voor degenen die op zoek zijn naar meer eigentijdse bezienswaardigheden beschikt Bratislava over een pulserende moderne kunstscène en enkele opmerkelijke voorbeelden van architectuur uit het communistische tijdperk.

Krems (rivier de Donau), Oostenrijk
Aankomst: 09:00
Vertrek: 12:30

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Gelegen aan de samenvloeiing van de rivier de Donau en Krems, 43 mijlen ten westen van Wenen, markeert Krems het begin van de Wachau-vallei en toont het een kriskras van oud en nieuw. De Steiner Tor, of Stoney Gate, combineert architecturale stijlen met zijn originele 15de-eeuwse constructie die is omgebouwd tot een grillige barokke stijl. Krems is niet oud of nieuw, maar tijdloos. Bekend om zijn versterkte barokke benedictijnenklooster, Abdij van Melk; Melk. Hier komt u later op de dag aan. Geplaveide straatjes zorgen voor een aangename wandeling met een kans om het 16e-eeuwse stadhuis, of Rathaus, in het centrum van de stad, en Haus am Stein, of House at the Rock te ontdekken. Het met wijnranken begroeide gebouw is gebouwd in de 15e eeuw en is het oudste gebouw van Melk.

Cruisen over de Donau
Aankomst:
Vertrek:

Melk (rivier de Donau), Oostenrijk
Aankomst: 16:00
Vertrek: 20:00

Linz (rivier de Donau), Oostenrijk
Aankomst: 07:00
Vertrek: 19:00

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Culturele Hoofdstad van Europa en in 2014 toegevoegd aan de lijst van UNESCO Creatieve Steden als Stad van Mediakunst. Linz omarmt het heden en de toekomst, ook al blijft het eerbiedig aan zijn verleden. Hier op de zachte bocht van de Donau, kwam Linz aan de macht als politiek en economisch centrum voor het Heilige Roomse Rijk. Handel en invloed strekten zich uit. Later schitterde Linz als een stad van de Habsburgers, het laatste huis van de Duitse keizer, Friedrich III. Hoogtepunten zijn onder meer de Linzer-torte, daterend uit 1653 en waarvan men denkt dat het de oudste cake ter wereld is, en de St. Martin-kerk, de oudste kerk in Oostenrijk.

Wenen (rivier de Donau), Oostenrijk
Aankomst: 09:00
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vanmorgen komt u aan in Wenen. Gelaagd en elegant, met elementen van gezellig en groots, muzikaal en visueel is misschien wel de beste manier om Wenen te karakteriseren. Ooit de hoofdstad van het Oostenrijks-Hongaarse rijk en voor altijd bekend om zijn uitstekende selectie van componisten die hier zijn geboren of gewoond en gewerkt hebben, waaronder Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Strausses, Liszt en Brahms-Wenen. Centrum van de Europese cultuur, zelfs als het dicht bij de grens van Tsjechië, Slowakije en Hongarije ligt. Opmerkend over de gemanicuurde tuinen, de sierlijke architectuur - vooral die van de beroemde Ringstrasse-intieme bistro-pubs genaamd Beisln en een bepaalde bloei die alleen Wenen kan worden genoemd.

Wenen (rivier de Donau), Oostenrijk
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vanmorgen wordt u na de ontscheping opgehaald bij de Crystal Ravel en naar uw hotel gebracht in Salzburg, waar u driemaal overnacht in Hotel Sacher (5*) of gelijkwaardig. In de avond geniet u van een vijf gangen Gala Diner in het Hotel. (inclusief ontbijt en diner)

Transfer haven -> hotel
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 5* Sacher Hotel, Salzburg, Oostenrijk
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag maakt u 6 uur durende stadsexcursie in Salzburg, waarbij u verschillende hoogtepunten van deze op de UNESCO Werelderfgoedlijst vertegenwoordigde stad ziet. Ondermeer het geboortehuis van Mozart, de Getreidegasse winkelstraat, de grote kathedraal en het fort van Salzburg. In de avond geniet u van een driegangendiner met Concert in het St. Peter Stiftskulinarium restaurant. (inclusief ontbijt en diner)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Deze dag staat een excursie naar Salzkammergut op het programma, een prachtig cultuurgebied in de omgeving van Salzburg. De Romeinen deden hier al aan zoutwinning, waardoor het gebied zeer welvarend is geworden. Dit komt zeer goed tot uiting in het pittoreske plaatsje Hallstatt. Na afloop van de excursie heeft u de avond ter vrije besteding, het diner is vanavond op eigen gelegenheid. (inclusief ontbijt)

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Wenen gebracht vanwaar u weer vertrekt naar Amsterdam.

Transfer hotel -> luchthaven
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Wenen -> Amsterdam 14:15 - 16:10
Aankomst:
Vertrek:

Cruiseschip Crystal Ravel - Crystal Cruises


Boek deze reis

Inclusief bij deze cruise:
Vluchten met KLM incl bagage , transfers, overnachtingen in hotel, 1 Stadsexcursie te voet door Salzburg , 1 excursie door Salzkammergut, 1 Gala diner & 1 Mozart Dinner Concert , maaltijden, non-alcoholische dranken, alcoholische dranken, wifi aan boord, keuze uit 26 inbegrepen excursies, havengelden fooien.

Exclusief bij deze cruise:
Persoonlijke uitgaven, persoonlijke verzekeringen, reserveringskosten.

Prijzen en arrangementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. VCK Cruises treedt op als bemiddelaar.
Prijzen per persoon
Bij 1 persoon Bij 2 personen
(S5) Suite met Frans balkon

Suite (min. 17 m2) met raam, slaapkamer, zitgedeelte, inloopkast, ruime badkamer met douche, toilet en wastafel. Uw suite is verder voorzien van een haardroger, kluisje, 2 interactieve flatscreen televisies, koffieapparaat en gevulde minibar. Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(S3) Luxe suite met Frans balkon

Suite (min. 22 m2) met Frans balkon, slaapkamer, zitgedeelte, inloopkast, ruime badkamer met douche, toilet en wastafel. Uw suite is verder voorzien van een haardroger, kluisje, 2 interactieve flatscreen televisies, koffieapparaat en gevulde minibar. Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(CP) Crystal Penthouse Suite

Ruime suite (ca. 47 m2) met aparte slaapkamer met 2-persoons bed, badkamer met regendouche, apart toilet. Woonkamer met panorama balkonraam. Boekt u deze suite, dan kunt u rekenen op een aantal interessante extra\'s. Bel ons voor details.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel de brochure

Ontdek de wereld van VCK Cruises!
Vraag nu onze nieuwe Cruise & Ontdek brochure aan, met 48 pagina's reisinspiratie en uniek aanbod.

Bestel de brochure