020 - 6 800 878

VCK keurmerken

10032.jpg
Bregitta Hoeflaak
VCK Cruisekenner sinds 1998

Graag presenteren wij u een schitterende riviercruise over de Mekong. U vaart met de luxueuze AmaDara (5*) over deze beroemde rivier die door Vietnam en Cambodja loopt. Iedere dag legt u aan op een fascinerende nieuwe bestemming. Voorafgaand aan de cruise bezoekt u onder meer de tempels van Angkor Wat. Tijdens de cruise zijn excursies in iedere aanleghaven inbegrepen. 

Alleen bij VCK Cruises boekt u deze reis tegen dit scherpe tarief. 

RIVIERCRUISE OVER DE MEKONG MET AMAWATERWAYS

AmaDara *****
15-daagse reis - Vertrek: 22 augustus 2024
Vanaf € 4.599,- p.p.

Over deze reis:

 • Speciale aanbieding
 • Riviercruise over de Mekong
 • Vluchten met Singapore Airlines, incl. bagage
 • Transfers
 • 3 overnachtingen in Siem Reap in een 5* hotel
 • 2 overnachtingen in Ho Chi Minh Stad in een 4* hotel
 • Genoemde maaltijden en excursies tijdens landprogramma

TIJDENS DE CRUISE:

 • Maaltijden
 • Non-alcoholische dranken
 • Lokale alcoholische dranken
 • Wifi aan boord
 • Excursies

Reisschema

Aankomst Vertrek
Vlucht Amsterdam -> Singapore (SIN) 11:15 - 05:55
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Singapore (SIN) -> Siem Reap (REP) 08:45 - 09:50
Aankomst:
Vertrek:

Transfer luchthaven -> hotel
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 5* Sofitel Royal Angkor, Siem Reap
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na aankomst in Siem Reap in Cambodja wordt u naar uw hotel gebracht waar u 3 nachten verblijft op basis van logies en ontbijt. Siem Reap wordt ook wel de poort naar Angkor What. Ankor Wat genoemd. Ankor Wat is de voormalige hoofdstad van het Khmerrijk en een van de meest gerenommeerde archeologische plekken in heel Zuidoost-Azie.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt vertrekt u voor een begeleide rondleiding door Angkor tempelcomplex, een UNESCO World Heritage Site. De hoogtepunten zijn onder andere Angkor Thom, wat "de grote stad" betekent. U ziet ook de Tempel Bayon, die vooral bekend is om zijn gigantische lachende stenen gezichten. Ook bezoekt u het terras van de Olifanten en het terras van de Leper King. Vervolgens bezoekt u Ta Prohm, bekend als het koninkrijk van de bomen. Dit is door de wijze waarop de tempelstenen door de eeuwen heen verweven zijn met dikke vegetatie in het bos (een ongelooflijk gezicht dat u wellicht herkend van de film Tomb Raider). De middag excursie brengt u naar de roze zandsteen tempel van Banteay Srei, de parel van de Khmer kunst. In de avond kunt u genieten van een speciale Apsara dans show in uw hotel, met lokale Cambodjaanse / Khmer volksdansers. Ontbijt is inbegrepen in de reissom.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend bezoekt u de meest iconische tempel van alle tempels in het land, Angkor Wat. Dit enorme tempel complex is gebouwd in het begin van de 12e eeuw om de hindoe god Vishnu te eren. De middag is vrij om te besteden. Ontbijt en diner zijn inbegrepen in de reissom.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag gaat u aan boord van uw schip de AmaDara welke voor anker ligt in Kampong Cham. Tijdens de touringcar rit bezoekt u de Twin Mountains, ook wel bekend als Phnom Pros en Phnom Srei (mannelijke en vrouwlijke bergen). Eenmaal aan boord maakt u kennis met uw medereizigers tijdens het welkomstdiner. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen in de reissom.

Transfer hotel -> haven
Aankomst:
Vertrek:

Kampong Cham (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Angkor Ban (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Angkor Ban (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Oknhatey (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt maakt u een wandeltocht naar Ankor Ban, een van de weinige dorpen in Cambodja die in de jaren zeventig niet werd verwoest onder het regime van de Rode Khmer. Hier wonen de mensen nog steeds in hun traditionele houten woningen en houden de mensen hun culturele tradities nog steeds in ere. Na dit bezoekt vaart het schip naar Oknhatey of Silk Island, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Dit eiland staat bekend om zijn rijke traditie van zijden weven. Hier bezoekt u een lokale basisschool en een traditionele zijde wever. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Oudong (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Phnom Penh (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend wordt u naar Oudong gebracht, de voormalige hoofdstad van Cambodja. Tijdens deze excursie bezoekt u een klooster waar u een speciale boeddhistische zegening zal ontvangen. In Kampong Tralach, maakt u een onvergetelijke excursie. Met een ossenkar rijdt u door de rijstvelden door het kleine dorpje Kampong Tralach. In het begin van de middag vertrekt uw schip naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Daar maakt u een tuktuk rit zodat u kennis kunt maken met deze prachtige stad. Terug aan boord geniet u van het diner en een khmer voorstelling van lokale kinderen. Het schip blijft voor de nacht in Phnom Penh. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Phnom Penh (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt maakt u een excursie naar de beruchte Killing Fields en brengt u een bezoek aan het grimmige Tuol Sleng S21 detentiecentrum van de Rode Khmer (Genocide Museum) net buiten de stad. Als alternatief kunt u opzoek gaan naar de unieke schatten van Cambodja op de geelgekleurde Centrale markt. Na de lunch verkent u de hoogtepunten van de stad, die beroemd is om zijn Franse koloniale architectuur, drukke cafes en kleurrijke nachtleven. U bezoekt het Koninklijk Paleis, de spectaculaire Zilveren Pagode en het Nationaal Museum, dat Cambodja s grootste museum voor culturele geschiedenis is. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Phnom Penh (Rivier de Mekong), Cambodja
Aankomst:
Vertrek:

Tan Chau (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag vaart u over de rivier de Mekong als uw schip de grens over vaart in Vietnam. Uw schip legt aan bij het kleine stadje Tan Chau, Vietnam. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Sa Dec (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag bezoekt u Tan Chau, een klein stadje aan de Mekong rivier dat nog niet is aangetast door toerisme. Vanuit daar maakt u met een traditionele Xe-loi (fietstaxi) een rondrit langs alle bezienswaardigheden, met een stop bij een zijde makerij voor een workshop. Daarna vaart u met een kleine lokale boot door smalle kanalen naar verschillende schilderachtige dorpen, waaronder een klein dorp dat bekend staat als Evergreen Island. U kunt ook een boottocht maken naar Evergreen Island en terugkeren naar Tan Chau, waar u een rotanmat workshop kunt bezoeken. Einde middag vaart uw schip naar het dorp Sa Dec, waar het schip s nachts zal aanmeren. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Cai Be (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

My Tho Port (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Eenmaal aan wal in Sa Dec, krijgt u in de ochtend een rondleiding door de stad waar de Franse schrijfster Marguerite Duras vele jaren van haar jeugd doorbracht. Tevens bezoekt u een kleurrijke lokale markt en het huis van de heer Huynh Thuy Le, Duras Chinese minnaar. Dit is nu een klein museum. Daarna wordt u per touringcar naar het plaatsje Xeo Quyt gebracht, wat ooit gebruikt is als militaire basis tijdens de Franse en Amerikaanse oorlogen en nu een belangrijk ecologisch plek is. U heeft ook de mogelijkheid om een snoep en rijstpapier workshops bij te wonen. In de avond kunt u genieten van een feestelijk afscheidsdiner aan boord. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

My Tho Port (Rivier de Mekong), Vietnam
Aankomst:
Vertrek:

Transfer haven -> hotel
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 4* Sofitel Plaza Saigon, Ho Chi Minh Stad
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Helaas komt er vandaag een einde aan uw cruise als het schip aanmeert bij My Tho Port. U wordt naar het nabij gelegen Ho Chi Minh stad gebracht, nog liefkozend genoemd door de lokale bevolking als Saigon. Deze voormalige hoofdstad van Indochina stond ooit bekend als het Parijs van het Oosten. Vandaag de dag is het de grootste industriele, culturele en educatieve stad van Vietnam, maar heeft nog steeds overblijfselen van het koloniale verleden. Bij aankomst geniet u van een rondleiding door de stad met beroemde bezienswaardigheden zoals het voormalige presidentiele paleis, het centrale postkantoor, de Notre Dame kathedraal, het oorlogsmuseum (War Remnants museum) en het Ben Thanh-markt. U bezoekt ook het War Remnants Museum, een van de populairste toeristische attracties van de stad die bekend staat om zijn uitgebreide collectie van voorwerpen uit de oorlog in Vietnam. Een optionele excursie is bij te boeken naar de Thanh markt in de middag. U overnacht in een mooi hotel in Ho Chi Minh City. Ontbijt is inbegrepen.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag bezoekt u de Chu Chi tunnels, een immens ondergronds netwerk gebouwd tijdens de Vietnam oorlog. In de middag heeft u vrije tijd om Ho Chi Minh Stad te verkennen op eigen gelegenheid. Misschien een mooi moment om naar de nabij gelegen winkels en markten te gaan om souvenirs te kopen als herinnering aan uw Zuidoost-Azie avontuur.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Ho Chi Minh stad. De middag is vrij te besteden voordat u naar de luchthaven wordt gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Transfer hotel -> luchthaven
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Ho Chi Minh City -> Singapore (SIN) 19:40 - 22:40
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Singapore (SIN) -> Amsterdam 23:55 - 07:15
Aankomst:
Vertrek:

Cruiseschip AmaDara - AmaWaterways


Boek deze reis

Inbegrepen bij deze reis:
Vluchten met Singapore Airlines, incl. bagage, transfers, 3 overnachtingen in Siem Reap in een 5* hotel, 2 overnachtingen in Ho Chi Minh Stad in een 4* hotel, genoemde maaltijden en excursies tijdens landprogramma, maaltijden, non-alcoholische dranken, lokale alcoholische dranken, wifi aan boord, excursies, havengelden.

Niet inbegrepen bij deze reis:
Overige alcoholische dranken, persoonlijke uitgaven, persoonlijke verzekeringen, fooien, reserveringskosten € 30 per reservering, SGR bijdrage € 5 per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen).

Prijzen en arrangementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. VCK Cruises treedt op als bemiddelaar.
Vanafprijzen per persoon
Bij 1 persoon Bij 2 personen
(B) Hut met balkon en Frans balkon

Hut (ca. 23 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(A) Hut met balkon en Frans balkon

Hut (ca. 23 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(S) Suite met balkon en Frans balkon

Suite (ca. 34 m2) met balkon Frans balkon. Beschikt over een badkamer met tweepersoonsbed, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(L) Luxe suite met balkon en Frans balkon

Suite (ca. 46 m2) met balkon en Frans balkon. Beschikt over een kamer met tweepersoonsbed, badkamer, zitgedeelte, bureau, flatscreentv en ruime kast.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder