020 - 6 800 878

VCK keurmerken


portugal-sintra.jpg
Ilja van Wijk
VCK Cruisekenner sinds 2002

Deze Cruise & Ontdek reis naar Portugal begint in Porto, de prachtige stad aan de rivier de Douro. Hier schepen we in op de AmaDouro van AmaWaterways voor een cruise waarbij u elke dag kunt deelnemen aan inbegrepen excursies die u het echte Portugese leven laten zien.
Na afloop van de cruise verblijft u nog 2 dagen in Porto waarna u naar Lissabon vertrekt. Tijdens uw 3-daags landprogramma in Lissabon bezoekt u tevens het concert van Andre Rieu in de Altice Arena. Wij hebben hiervoor VIP tickets voor u gereserveerd. 

RIVIERCRUISE OVER DE DOURO INCLUSIEF CONCERT ANDRE RIEU MET AMAWATERWAYS

AmaDouro *****
13-daagse reis - Vertrek: 09 november 2019
Vanaf € 3.449,- p.p.

DEZE REIS IS INCLUSIEF:

 • Cruise & Ontdek Portugal
 • Inclusief concert Andre Rieu
 • Vluchten met KLM
 • Transfers
 • 2 overnachtingen in Porto in een 5* hotel
 • Genoemde excursies na de cruise in Porto
 • 3 overnachtingen in Lissabon in een 5* hotel
 • Genoemde excursies na de cruise in Lissabon
 • VIP Concert tickets Andre Rieu

TIJDENS DE CRUISE:

 • Maaltijden
 • Bier, Wijn en frisdrank tijdens lunch en diner
 • Wifi aan boord
 • Excursies

Reisschema

Aankomst Vertrek
Vlucht Amsterdam -> Porto 08:50 - 10:30
Aankomst:
Vertrek:

Transfer luchthaven -> haven
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na aankomst in Porto wordt u naar de haven gebracht, waar u inscheept op de AmaDouro en geniet van een welkomstdiner aan boord. (Diner inbegrepen).

Porto (rivier de Douro), Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Entre-os-Rios (rivier de Douro), Portuga...
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Tijdens een excursie door Porto leert u de historische wijk (een UNESCO Werelderfgoed) kennen, met een aantal hoogtepunten. De kathedraal is zeer indrukwekkend, evenals het gezellige centrale plein. Ook bezoekt u het fraaie Sao Bento station en geniet u van een portproeverij (de drank is naar deze stad vernoemd). S'avonds geniet u samen met uw reisgenoten van een traditioneel Portugees diner in Entre-Os-Rios op een lokale Quinta - landgoed. (Ontbijt, lunch, diner inbegrepen).

Regua (rivier de Douro), Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend maakt u een excursie naar het schilderachtige Lamego, waar het pelgrimsoord Nossa Senhora dos Remedios gevestigd is. De tempel heeft bijna 700 prachtig gedecoreerde treden. Later op de dag kunt u genieten van een port-wijn proeverij waar u de zoete nectar van deze regio ervaart. (Ontbijt, lunch en diner is inbegrepen).

Barca dAlva (rivier de Douro), Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt bezoekt u Figueira de Castelo Rodrigo, een klein gefortificeerd dorp dat op een heuvel ligt. U kunt er ook voor kiezen om deze excursie te wandelen wanneer u iets actiever wilt zijn. (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Salamanca (rivier de Douro), Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag rijdt u naar Salamanca, waar u een tour maakt door dit UNESCO Werelderfgoed. Salamanca is een ‘levend museum’, in deze stad waant u zich in de Middeleeuwen. De kathedraal en het Plaza Mayor, het centrale plein, mogen gerust imposant genoemd worden. In Vega Terron scheept u weer in want het schip blijft hier ’s nachts aangemeerd liggen (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Pinhao (rivier de Douro), Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Regua (rivier de Douro), Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

U wordt getrakteerd op een exclusieve, authentieke en traditionele lunch bij Quinta da Avessada inclusief entertainment. Het is tevens een interactief museum waar u alles kunt vinden over de geschiedenis en wijncultuur van de Alto Douro regio.(Ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Porto (rivier de Douro), Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend vaart het schip naar Regua, waar u tijdens een excursie het barokke Palacio de Mateus ontdekt. Dit huis ligt in de prachtige Tras-os-Montes regio, vlakbij de stad Vila Real. De tuinen worden tot de mooiste van Portugal gerekend. In de avond geniet u van een authentieke Portugese maaltijd in het Alpendurada klooster. Geniet met een glas port van het prachtige uitzicht vanaf het terras van het klooster. Onderweg naar Porto geniet u van het prachtige landschap en na aankomst heeft u een vrije middag om zelf op ontdekking te gaan. (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Porto (rivier de Douro), Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Hotel 5* Hotel, Oporto, Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

De cruise is helaas aan z'n einde gekomen en u scheept uit in Porto. Vanaf het schip wordt u naar het Intercontinental Palacio das Cardosas gebracht waar u 3 nachten verblijft. Rest van de dag is vrij te besteden. (Ontbijt is inbegrepen).

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een dagexcursie naar Guimaraes en Braga. Het historisch centrum van Guimaraes is de geboortestad van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal en wordt beschouwd als de wieg van Portugal. Het deel binnen de stadsmuren werd door Unesco erkend als werelderfgoed. De stad bezit vandaag de dag een harmonieus en goed bewaard cultureel erfgoed met sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, bogen die smalle straatjes verbinden, door de jaren uitgesleten straatstenen, torens en kloosters. Het is soms net alsof u zich in de middeleeuwen waant. Tijdens de wandeling door de stad krijgt u een mooi beeld van de stad. Zo bezoeken we het plein van Oliveira, in het hart van de stad, waar de indrukwekkende collegiale kerk van Guimarães staat en het prachtige klooster nabij het Alberto Sampaio-museum. Na dit bezoek vertrekt u richting Braga voor het tweede deel van de excursie. Braga staat bekend als oudste stad van het land. Het is tevens het belangrijkste geestelijk centrum van Portugal, dankzij de historische band met het christendom. Tijdens een wandeling bezoekt u de hoogtepunten van de stad. Na dit bezoek wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

Hotel 5* Hotel, Lissabon, Portugal
Aankomst:
Vertrek:

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

In de ochtend vertrekken we richting Lissabon. Tijdens deze busrit van ca 3 uur bezoeken we Coimbra, Nazare en Obidos. Coimbra was de geboorteplaats van zes koningen en tevens de zetel van de oudste universiteit van het land en de hoofdstad van Portugal voor meer dan een eeuw tijdens de regeer periode van D Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal in de 12e eeuw. Tijdens een stop in Coimbra bezoekt u de universiteit en het oude deel van de stad. Na dit bezoek vertrekt u richting Nazare, het beroemste Portugese vissersdorpje met de kleurrijkste visserstradities. In dit beroemde dorp geniet u van een lunch in een beroemd visrestaurant aan zee. Na de lunch vertrekt u richting het middeleeuwse stadje Obidos, een van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal. Het oudste gedeelte van deze stad is nog volledig ommuurd en het is mogelijk om over een groot deel van de stadsmuren te lopen met een mooi uitzicht op de oude stad en de omgeving. In de brede stadspoort is mooi Portugees tegelwerk te zien. Het kasteel, Castelo de Obidos, ligt binnen de stadsmuren en werd gebouwd tussen de dertiende en de zestiende eeuw. Na deze stop vertrekt u richting uw hotel in Lissabon 5* waar u 3 nachten verblijft op basis van logies en ontbijt.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Vandaag brengt u een bezoek aan het klooster Madre Deus en Tile Museum. Het klooster werd in 1509 gesticht door koningin D. Leonor en oorspronkelijk gebouwd in Manuelijnse stijl. Het Nationale Tegelmuseum in Lissabon is het enige museum in Portugal dat gewijd is aan de azulejo en herbergt een enorm indrukwekkende verzameling van deze decoratieve tegels, met uitstekende voorbeelden uit de 15e eeuw tot heden. Voor de lunch bent u weer terug in het hotel en de middag heeft u vrij te besteden.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

Overdag heeft u de dag vrij te besteden om Lissabon te ontdekken. In het begin van de avond wordt u opgehaald in het hotel en naar de Altice Arena gebracht voor een spectaculair concert van Andre Rieu. Wij hebben VIP tickets voor u gereserveerd voor dit concert zodat u optimaal kunt genieten van de avond. Na het concert wordt u teruggebracht naar het hotel.

Cruise en Ontdek
Aankomst:
Vertrek:

De ochtend is vrij te besteden. Aan het einde van de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Transfer hotel -> luchthaven
Aankomst:
Vertrek:

Vlucht Lissabon -> Amsterdam 15:25 - 19:35
Aankomst:
Vertrek:

Cruiseschip AmaDouro - AmaWaterways


Boek deze reis

Inclusief bij deze cruise:
Vluchten met KLM, transfers, 2 overnachtingen in Porto in een 5* hotel, genoemde excursies na de cruise in Porto , 3 overnachtingen in Lissabon in een 5* hotel, genoemde excursies na de cruise in Lissabon, vIP Concert tickets Andre Rieu, maaltijden, bier, Wijn en frisdrank tijdens lunch en diner, wifi aan boord, excursies, havengelden.

Exclusief bij deze cruise:
Non-alcoholische dranken, alcoholische dranken, persoonlijke uitgaven, persoonlijke verzekeringen, fooien, reserveringskosten.

Prijzen en arrangementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. VCK Cruises treedt op als bemiddelaar.
Prijzen per persoon
Bij 1 persoon Bij 2 personen
(D) Buitenhut

Buitenhut (15m2). Beschikt over een badkamer met douche, tweepersoonsbed (of twee eenpersoons bedden), bureau, WiFi en flatscreen TV.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(B) Buitenhut met balkon

Buitenhut met balkon (19m2). Beschikt over een badkamer met douche, tweepersoonsbed (of twee eenpersoons bedden), zitgedeelte, bureau, WiFi en flatscreen TV.
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

(A) Buitenhut met balkon

Buitenhut met balkon (19m2). Beschikt over een badkamer met douche, tweepersoonsbed (of twee eenpersoons bedden), zitgedeelte, bureau, WiFi en flatscreen TV,
Bij 1 persoon Bij 2 personen
Vul hier uw gegevens in:
 

Selecteer het aantal personen*

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Voorkeuren / Opmerkingen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het nieuwe 44 pagina's tellende inspiratie magazine van de experts van VCK Cruises. Vol reisverhalen, foto's en tips. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine