020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Drieëntwintig jaar terug in de tijd: 10 december 1997

Het is een cruise waar we nog vaak aan terugdenken. In december 1997 voeren we met Fred. Olsen Cruise Lines' Black Watch vanuit Dover naar de Canarische Eilanden en terug. Vooraf was er wat vrees voor een woelige Atlantische Oceaan maar die vrees bleek ongegrond. Na vertrek uit Dover werd het elke dag een paar graden warmer en liet de zon zich steeds meer zien.

Vanuit La Coruna maakten we een excursie naar Santiago de Compostela. In Marrakech kregen we de schrik van ons leven toen een al te enthousiaste slangenbezweerder probeerde zijn glibberige metgezel in onze nek te leggen. De kleuren, geuren en geluiden van de markt op het Djema El Fna plein bij zonsondergang; we hadden nog nooit zo iets prachtigs gezien. Na een zomerse zeedag was het tijd voor de Canarische Eilanden: in Las Palmas huurden we een auto en reden we naar het prachtige Puerto Mogan. We bezochten Tenerife en Lanzarote. Onze laatste aanloophaven was Funchal op het eiland Madeira; nog altijd een van onze meest favoriete cruisebestemmingen. Daar zagen we een oude bekende: de Black Prince. Fred. Olsen had voor de gelegenheid een heuse familie-reünie georganiseerd. Passagiers van de Black Watch konden de Black Prince bezoeken. En andersom. Het was een komen en gaan van Fred. Olsen fans op de kade op die 10e december 1997. Met een heus toeterconcert vertrok de Black Prince die middag uit de haven van Funchal.

fred olsen cruises black prince in funchal madeira

fred olsen cruises black prince in funchal madeira

fred olsen cruises black prince in funchal madeiraBlack Prince van Fred. Olsen Cruise Lines in Funchal, Madeira op 10 december 1997. Foto's © VCK Cruises

De Black Prince werd in 1966 gebouwd in Duitsland en werd speciaal ontworpen om in de zomer dienst te doen als ferry en in de winter als cruiseschip met vrachtcapaciteit. Het schip was mateloos populair in Nederland; vele jaren maakten het vanuit Rotterdam cruises naar de Canarische Eilanden. Passagiers konden de hele 14-daagse cruise boeken of een deeltraject van of naar de Canarische Eilanden. Auto's konden desgewenst ook meegenomen worden. De vrachtdekken werden ook gebruikt voor het vervoer naar West-Europa van tomaten en uien vanaf de plantages van de Noorse familie op de eilanden. De Black Prince was op sommige plaatsen ronduit spartaans ingericht. Denk aan hutten zonder douche, lage plafonds en linoleum in de gangen. Ach, het deed niet ter zake want de sfeer en de verzorging aan boord waren uniek en we bewaren zeer goede herinneringen aan onze cruises op dit schip. In 1986 werd de Black Prince verbouwd tot full-time cruiseschip, inclusief zeilen en een nogal extravagante beschildering van de romp. Weer keurig wit geschilderd en zonder zeilen werd de Black Prince later uiterst populair bij Engelse passagiers door haar fantastisch goede sfeer en haar innovatieve vaarschema's. In 2009 werd de Black Prince verkocht aan een Venezuelaanse rederij die haar omdoopte tot Ola Esmeralda. In 2013 werd het schip gesloopt in de Dominicaanse Republiek.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor de mooiste cruises, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Tenzij anders vermeld: alle foto's © VCK Cruises.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine