020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Cruise en Ontdek

Voorwaarden

Klik hier voor meer informatie over verzekeringen

ANVR-Reizigersvoorwaarden

VCK Travel is lid van de ANVR. De ANVR-Reizigersvoorwaarden - §1 ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen - zijn in eerste instantie op uw reservering van toepassing. Daarnaast gelden aanvullend de Algemene voorwaarden VCK Cruises waarin o.a. de betalings- en annuleringsvoorwaarden zijn vastgelegd. Indien de betreffende rederij strengere bepalingen voor de annuleringkosten hanteert, dan zijn de voorwaarden van de rederij van toepassing. Indien ook het landarrangement, zoals transfers, hotelovernachtingen of tour via de rederij voor u is gereserveerd, gelden ook over dat deel van de reissom afwijkende annulerings-voorwaarden. Bovendien zijn op de cruise de vervoerscondities en rederijvoorwaarden van de desbetreffende rederij van toepassing.

Acceptatie van ons aanbod betekent dat u in kennis bent gesteld van en akkoord gaat met onze voorwaarden.

U kunt de ANVR-Reisvoorwaarden hier vinden. Voor onze aanvullende voorwaarden klikt u hier.

   
VCK Cruises


ANVR-nummer 4340

SGR-nummer 1422

KVK-nummer 34073512

Wij zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en dus is ook de garantieregeling van SGR van toepassing. U kunt dit controleren op sgr.nl. Bij financieel onvermogen van ons en/of een dienstverlener die bij SGR is aangesloten, kunt u -als en voor zover de regeling daarin voorziet- aanspraak maken op de garantieregeling sgr.nl/garantieregeling.

Wij zijn ook aangesloten bij het Calamiteitenfonds (CF) en dus is de garantieregeling van CF van toepassing. U kunt dit controleren op www.calamiteitenfonds.nl. Bij een calamiteit kunt u -als en voor zover de regeling daarin voorziet- aanspraak maken op de garantieregeling van het CF (calamiteitenfonds.nl/garantieregeling).

Op het vervoer dat wordt uitgevoerd door (Nederlandse) luchtvaartmaatschappijen, trein-, ferry- en busmaatschappijen zijn de algemene voorwaarden van die vervoersmaatschappijen van toepassing. Deze voorwaarden zijn te vinden op hun websites of te lezen op anvr.nl/vervoersvoorwaarden.

Als het noodzakelijk is voor een goede uitvoering van deze reisovereenkomst geven wij uw gegevens door aan de dienstverlener(s). Als u hier geen prijs op stelt, kunt u dit aan ons doorgeven, maar in dat geval zijn wij niet aansprakelijk als die diensten niet of niet juist kunnen worden uitgevoerd, omdat deze gegevens ontbreken.

Wettelijke informatie

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Wij zijn ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Wij beschikken ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval wij insolvent worden. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302.


Voorwaarden van rederijen die door VCK Cruises in Nederland worden vertegenwoordigd:

Aida Cruises
AmaWaterways
Azamara Club Cruises
Carnival Cruise Lines
Celebrity Cruises
Companie du Ponant
Costa Cruises
Crystal Cruises
Cunard Line
Fred. Olsen Cruise Lines
Hapag Lloyd Cruises
Holland America Line
MSC Cruises
Norwegian Cruise Line
Oceania Cruises
Princess Cruises
Regent Seven Seas Cruises
Royal Caribbean International
Seabourn
SeaDream
Silversea
Star Clippers

Bepalingen VCK Cruises

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Alle tarieven op de website zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Ook is het mogelijk dat er bij vergissing onjuiste prijzen op de site staan vermeld, u verneemt dit uiteraard voordat u een definitieve reservering bij ons maakt. VCK Cruises behoudt zich het recht voor de tarieven op dat moment te corrigeren. Aan de gepubliceerde tarieven op de website kunnen dan ook geen rechten ontleend worden.

Bij de prijscalculatie houdt VCK Cruises zoveel mogelijk rekening met eventuele prijsstijgingen en koersschommelingen. Politieke en/of economische onzekerheden kunnen tussentijds van directe invloed zijn op de prijsstelling van wisselkoersen. In het geval van sterke koersveranderingen of later opgelegde toeslagen door b.v. overheid of vervoerder behoudt VCK Cruises zich het recht voor deze (ook zonder voorafgaande aankondiging) aan de cliënt door te berekenen.

Afwijkende in- of ontschepingshaven
Indien u er zelf voor kiest om in een andere dan de gepubliceerde haven te in- of ontschepen, dan doet u dit op uw eigen risico. Het is mogelijk dat om welke reden dan ook de route aangepast moet worden, waardoor er een haven uitvalt of op een andere dag wordt aangedaan. Ook is het mogelijk dat deze afwijkende in- of ontschepingshaven helemaal niet meer wordt aangedaan. De rederij zal in dit geval geen verantwoordelijkheid nemen voor de extra kosten die u moet maken om in een andere in- of ontschepingshaven aan of van boord te gaan.

Comfort Class stoelen (vlucht)
Bij o.a. KLM en Delta Airlines heeft u de mogelijkheid om tegen een toeslag stoelen te boeken met meer beenruimte, de zogenoemde Economy Comfort Class stoelen. Deze reservering kunt u zelf maken op de website van de luchtvaartmaatschappij of tegen betaling van een service fee via VCK Cruises. Wij willen u erop wijzen dat de luchtvaartmaatschappij het recht behoudt om de gereserveerde stoelnummers te wijzigen. Bij annulering van de reis worden de kosten voor de comfort class stoel niet gerestitueerd, ofwel er gelden 100% annuleringkosten.

Kinderen met een andere achternaam
Deze informatie is belangrijk indien u met kinderen reist met een andere achternaam dan uw eigen achternaam. Dit geldt voor één ouder gezinnen, kinderen onder toezicht en/of grootouders met kleinkinderen. Indien één ouder/verzorger/toezichthouder/ bevriende persoon met een minderjarig kind op reis gaat, dan dient de persoon die NIET meegaat een door de gemeente gelegaliseerde brief te overleggen, waarin deze ouder verklaart geen bezwaar te hebben tegen de reis. De ouder die de kinderen meeneemt, dient deze, in de Engelse taal gestelde, verklaring mee te nemen. U dient te zorgen voor een internationale geboorte akte. Dit document kunt u overleggen met uw gemeente. Reist het kind mee met iemand anders dan de ouders, bv met vrienden of kleinkinderen met de grootouders, dan dienen de beide ouders een dergelijke verklaring af te geven en moet deze verklaring bij sommige rederijen bovendien door een notaris gelegaliseerd zijn. Indien men deze verklaring niet kan overleggen, dan kan dit in het ergste geval tot weigering van de reis leiden.. Indien één van bovenstaande situaties zich voordoet, vraagt u dan om advies bij VCK Cruises.

Maatwerk toeslag
Indien u een aanpassing wenst in het reisschema van een VCK pakketreis is dit uiteraard mogelijk. Wel zijn wij genoodzaakt u daarvoor een toeslag te rekenen van € 50,- per persoon (naast de eventuele meerkosten voor de reisonderdelen die u wilt wijzigen).

Medische voorschriften en rolstoelgebruikers
U dient zich er voor de reis reeds van op de hoogte te stellen of er gezondheidsrisico's verbonden zijn aan uw reisbestemming(en). Voor rolstoelgebruikers geldt dat de meeste rederijen slechts een beperkt aantal passagiers accepteren die (semi-) permanent in een rolstoel zitten. Uit het oogpunt van veiligheid en Calamiteiten, dient u ons vóór definitieve reservering te informeren of het gebruik van een rolstoel voor u noodzakelijk is.

Pakketreizen
VCK Cruises treedt op als bemiddelaar. Bij minder dan 10 geboekte passagiers kan het landarrangement afwijken.

Reisduur
De reisduur is altijd vermeld in hele dagen, ongeacht een vroeg of laat vluchtschema (van belang bij de bepaling van het aantal verzekeringsdagen). De datum van uw vertrek of aankomst wordt dus altijd als een hele reisdag aangemerkt.

Reservering
Zodra u akkoord gaat met het gebodene, ontvangt u of uw reisbureau van VCK Cruises een schriftelijke bevestiging. Bij definitieve reservering tegen de geoffreerde prijs kan geen aanspraak meer worden gemaakt op eventuele later uitgebrachte aanbiedingen. Na uw acceptatie geschiedt de verdere afhandeling en betaling volgens de van toepassing zijnde voorwaarden. Wij vragen u een aanbetaling van 20% van de reissom te voldoen na ontvangst van de factuur. De restantbetaling dient 8 weken voor vertrek van uw reis bij ons binnen te zijn. In sommige gevallen gelden afwijkende betalingsvoorwaarden. U wordt hierover bij het maken van de reservering geïnformeerd. Indien u binnen 8 weken voor vertrek reserveert, dient u de volledige reissom direct te betalen.

Reserveringskosten, Service fee
Onze cruiseteam draagt zorg voor een correcte afhandeling van uw reservering. VCK Cruises heeft goede contacten met de cruise-rederijen en kan daarnaast desgewenst vluchten, hotelaccommodatie, transfers en pre- en post arrangementen voor u regelen. Te allen tijde geven wij u graag advies.
Onze reserveringskosten bedragen Euro 30,00 per dossier. Voor bepaalde extra handelingen die wij voor uw reservering in opdracht van u verrichten, zijn wij genoodzaakt een service fee van euro 20,00 per persoon te berekenen. Dit zijn handelingen die u normaliter zelf online bij de luchtvaartmaatschappij of rederij na reservering doet. U kunt hierbij bv denken aan het opwaarderen naar KLM economy comfort class of het reserveren van excursies.

Visa en inentingen
Voor een aantal bestemmingen in de wereld dienen passagiers met de Nederlandse nationaliteit een visum aan te vragen. VCK Cruises informeert u bij reservering wanneer een visum nodig is (o.b.v. passagiers met de Nederlandse nationaliteit). De passagier is echter te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de benodigde visa.
Voor meer informatie adviseren wij u de VisumCentrale via www.visumcentrale.nl/vckcruises.
Zij kunnen u assisteren bij het aanvragen van een visum en leveren alle benodigde papieren af bij de betreffende ambassade of consulaat. De VisumCentrale berekent hiervoor de kosten van het visum als mede service kosten, maar bespaart u veel tijd. Het staat u uiteraard vrij om dit zelf bij ambassade of consulaat of via
een andere visumdienst te regelen.

Wijzigingskosten
Na acceptatie van onze offerte, kunt u de reservering niet meer kosteloos wijzigen. Indien wij op uw verzoek een wijziging op de reservering doorvoeren, berekenen wij Euro 27,- per persoon wijzigingskosten. Deze kosten komen naast de wijzigings- en/of meerkosten die de leverancier ons berekent. Het wijzigen van de vertrekdatum van uw cruise, kan door de rederij als annulering worden beschouwd (zie rederijvoorwaarden). VCK Cruises probeert aan uw verzoek tot wijziging te voldoen, mits de voorwaarden van de leverancier dit toestaan. Bij verzoek om wijziging zullen wij u over de kosten informeren.

Wijziging vaarschema
Onder bijzondere of vooraf bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld in het belang van de veiligheid van passagiers en schip, kan de rederij besluiten af te wijken van het eerder gepubliceerde vaarschema. Passagiers worden hierover vooraf geïnformeerd, indien mogelijk. Bij wijziging van een te bezoeken haven, zoals gepland volgens het vaarschema, of bij vervallen van deze haven(s) geldt geen financiële vergoeding.

Voorwaarden versie oktober 2018

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. De nieuwe editie komt eind december uit. Vraag het magazine vandaag alvast aan!

Bestel het magazine