020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: de doop van Holland America Line's nieuwe Rotterdam

Op zondag 29 mei voer de Rotterdam van Holland America Line na het passeren van de sluizen van IJmuiden niet in noordelijke richting, maar werd koers gezet naar de haven van Rotterdam. Daar werd het nieuwe vlaggenschip de volgende dag gedoopt door HKH Prinses Margriet.

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineHet trotse logo van Holland America Line - Foto © VCK Cruises

In de dagen voorafgaand aan onze korte cruise is het zaak om alle formaliteiten te regelen: online inchecken, vaccinatiebewijs en foto uploaden, gezondheidsverklaring tekenen en negatief testen. Door deze voorbereidingen is het inchecken in de Passenger Terminal Amsterdam een fluitje van een cent. We stappen in recordtempo aan boord waar we verzocht worden eerst te rapporteren bij ons reddingsstation. Deze procedure vervangt de traditionele sloepenrol. Binnen een half uur na aankomst in de terminal wandelen we het Lido Market restaurant waar een van onze collega's direct afstevent op de sushi.

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineDe Rotterdam afgemeerd bij de Passenger Terminal Amsterdam - Foto © VCK Cruises

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineKlaar voor vertrek uit Amsterdam - Foto © VCK Cruises

Na een rondleiding over het prachtige schip (vooral het Tamarind Restaurant en de gezellige lounges maken indruk) is het tijd voor de "Sailaway Celebration" op het bovendek. Er zijn veel bekenden uit de branche aan boord en we raken al snel met veel mensen aan de praat. Bijna ongemerkt verlaat de Rotterdam haar ligplaats, passeert de Star Legend van Windstar Cruises en koerst langs het Centraal Station. Amsterdam glijdt voorbij; een fantastische ervaring. Als de Rotterdam door het Noordzeekanaal vaart treffen wij de voorbereiding voor de avond. Allereerst worden we in Billboard Onboard welkom geheten door Nico Bleichroth, Vice President International Sales. Hij introduceert Jan Swartz, de President van de Holland America Group en Arnold Donald, President en CEO van Carnival Corporation.

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineDe Rotterdam vaart door het Noordzeekanaal - Foto © VCK Cruises

Het diner wordt in de grote eetzaal geserveerd en smaakt opperbest. Als de Rotterdam eenmaal met een zeer bedeesd vaartje koers zet naar haar thuishaven maken wij de dansvloer in de B.B. King's Blues Club onveilig. De sfeer zit er goed in en het is leuk om te zien hoe alle gasten aan boord genieten. De volgende morgen worden we gewekt door de felle zon die voor een prachtige regenboog zorgt; een passend welkom voor de Rotterdam. Rond 06.00 uur keert het 300 meter lang in de Waalhaven en varen we achteruit richting Wilhelminakade. In het ochtendlicht is de skyline van Rotterdam nog indrukwekkender.

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineEen prachtige regenboog bij aankomst in Rotterdam - Foto © VCK Cruises

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineDe Rotterdam nadert haar thuishaven - Foto © VCK Cruises

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineDe skyline van Rotterdam - Foto © VCK Cruises

Een groet aan het ss Rotterdam uit 1959 dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de Maasstad. Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van Holland America Line, ligt nu bijna verscholen tussen de wolkenkrabbers maar straalt nog altijd allure uit. Hier ligt de bijna 150-jarige historie van Holland America Line. Het maakt de doopplechtigheid van vandaag nog betekenisvoller.

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineHet ss Rotterdam uit 1959, nu hotelschip - Foto © VCK Cruises

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineOnvergetelijke aankomst in Rotterdam - Foto © VCK Cruises

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineHotel New York, het voormalige hoofdkantoor van Holland America Line - Foto © VCK Cruises

doop cruiseschip ms rotterdam holland america line"Room with a view" - Foto © VCK Cruises

Ontbijt in de Lido Market, cappuccino in het Grand Dutch Cafe. Het is een hele eer dat we zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de doopceremonie in het World Stage theater en het is leuk om te zien dat iedereen nét even stijlvoller gekleed is. Als Prinses Margriet en Mr Pieter van Vollenhoven de ruimte binnenkomen gaat iedereen staan. De nodige speeches worden gevolgd door de persoonlijke en soms emotionele verhalen van enkele bemanningsleden en vaste gasten; het is een bewijs van de persoonlijke band die zo veel mensen voelen met Holland America Line. Dan is het tijd voor de doop. Prinses Margriet wenst het schip behouden vaart en een fles champagne spat uit elkaar op de boeg. De zevende Rotterdam van Holland America Line is officieel gedoopt. De ceremonie wordt afgesloten met een feestelijke lunch in de eetzaal. Daarna is het helaas al weer tijd om te ontschepen. In de trein terug naar Amsterdam praten we na: het was een prachtig evenement op een prachtig schip!

doop cruiseschip ms rotterdam holland america lineDe Rotterdam aan de Wilhelminakade - Foto © VCK Cruises

Foto's © VCK Cruises. Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine