020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Korte cruises vanuit Nederland met Holland America Line

Altijd al een cruise willen maken maar ontbreekt de tijd? Dan heeft Holland America Line echt iets voor u: twee korte cruises vanuit Nederland naar Scandinavië en Schotland met het vlaggenschip Rotterdam!

korte cruises vanuit nederland met cruiseschip rotterdam holland america lineWelkom aan boord van de Rotterdam! - Foto © VCK Cruises

Sommige mensen vinden de stap naar een volle week op een cruiseschip te groot. Anderen zijn op zoek naar een korte "escape" van het drukke leven. Weer anderen zien een uitgelezen kans om kinderen, kleinkinderen of vrienden uit te nodigen voor een korte proeverij van al het moois dat cruises te bieden hebben. Wat is er dus leuker dan in april 2023 in te schepen op de Rotterdam, het prachtige gloednieuwe cruiseschip van Holland America Line, voor een 6-daagse reis naar de Scandinavische hoofdsteden of Schotland?

19-24 april 2023
6-daagse cruise naar de Scandinavische Hoofdsteden

korte cruises vanuit nederland met cruiseschip rotterdam holland america line6-daagse cruise met vertrek op 19 april 2023

We zijn er van overtuigd dat het vertrek uit Rotterdam een feestelijk tintje heeft. Immers, Holland America Line bestaat in 2023 maar liefst 150 jaar en bij het vertrek van de Rotterdam vanaf de Wilhelminakade zal dan ook gepaard gaan met een saluut van de scheepshoorn. Traditioneel wordt ook de Rotterdam V, nu hotelschip, begroet. Dan vaart de Rotterdam over de Nieuwe Waterweg naar open zee, onderweg toegezwaaid door veel mensen. Na een ontspannen dag op zee raden we u om vroeg op te staan als de Rotterdam de Oslofjord nadert; de witte houten huisjes aan de oever geven u een voorproefje van het Noorse leven. U heeft een dag de tijd om de mooie hoofdstad van Noorwegen te verkennen; op eigen gelegenheid of met een van de excursies die aan boord georganiseerd worden. 's Middags volgt weer een mooie cruise door de Oslofjord en de volgende morgen doemt de skyline van Kopenhagen op. De hoofdstad van Denemarken is een winkelparadijs vol design producten, maar de stad is ook rijk aan cultuur. Eén zeedag om optimaal te genieten van het luxe leven aan boord voordat de Rotterdam de sluizen van IJmuiden passeert en aanlegt in het hartje van Amsterdam.

korte cruises vanuit nederland met cruiseschip rotterdam holland america lineVaren door de Oslofjord is een hoogtepunt - Foto © Holland America Line

24-29 april 2023
6-daagse cruise naar Schotland

korte cruises vanuit nederland met cruiseschip rotterdam holland america line6-daagse cruise met vertrek op 24 april 2023

Wilt u eens iets heel anders, overweeg dan de korte cruise van 24 april naar Schotland! De Rotterdam verwelkomt u bij de Passenger Terminal Amsterdam in het hartje van onze hoofdstad. Bij het vertrek torent uw schip uit boven het Centraal Station en heeft u een magnifiek uitzicht op de grachten en de prachtige panden aan de oevers van het IJ. Via het Noordzeekanaal en de sluizen van IJmuiden bereikt uw schip de Noordzee. Om de Rotterdam goed te leren kennen en optimaal gebruik te maken van alle mogelijkheden aan boord is eerst een dag op zee voorzien. De eerste aanloophaven is South Queensferry, dicht bij Schotland's hoofdstad Edinburgh gelegen. Prachtige parken, een beeldbepalend kasteel, het geluid van doedelzakmuziek en heel veel sfeer en charme: dat is wat wij zo fantastisch aan Edinburgh vinden. De volgende dag staat Invergordon op het programma; hoog in Schotland gelegen en omringd door lochs en heuvels. Maak hier een excursie naar Inverness en Loch Ness (kijk uit voor mogelijke monsters), bezoek het prachtige Dunrobin Castle of verken de schitterende omgeving. Al veel te snel worden de trossen losgegooid; maar wel in de wetenschap dat u nog een volle dag heeft om te genieten van het goede leven aan boord voordat de haven van Amsterdam weer in zicht komt.

korte cruises vanuit nederland met cruiseschip rotterdam holland america lineDunrobin Castle bezoekt u vanuit Invergordon, Schotland

Op het moment van publicatie van dit artikel bood Holland America Line beide cruises aan vanaf € 999, inclusief een krediet voor een landexcursie, een drankenpakket, een diner in een specialiteitenrestaurant én een Wifi pakket. Check onze website voor het actuele aanbod.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder